מפרץ תיכון חדש
דובאי: כ-2 מיליון דולר שולמו עבור לוחית רישוי ייחודית לרכב
רשות התחבורה של דובאי מסרה כי הכנסות המכירה הפומבית האחרונה שנערכה בשבת עבור מספרי רישוי ייחודיים לרכב הסתכמו בקרוב ל-10 מיליון דולר. שווי הסחר באזורים החופשיים באמירויות הסתכם ב-170 מיליארד דולר. מדור חדש של כלכליסט בשיתוף עם חברת קונקורד יציג מדי יום חדשות כלכלה והזדמנויות עסקיות באיחוד האמירויות
האמירויות: להסכם עם ישראל היבט חיובי בתחומי המדע, הכלכלה והידע
מאמר מערכת שהופיע היום באחד היומונים החשובים באיחוד האמירויות מדגיש כי הסכם השלום עם ישראל הוא חלק מתפיסה אסטרטגית של הנהגת המדינה. תחת הכותרת "טרנספורמציה אסטרטגית" נכתב: "בהחלטתה להכריז על הסכם שלום עם ישראל, עדיפות האמירויות היתה, ועודנה, הממד האסטרטגי המשתנה וההזדמנויות שייווצרו בעתיד". המאמר הזכיר את הקמת היחסים עם ישראל כחלק מההישגים שרשמה המדינה השנה כולל שיגור הגשושית "אמל" למאדים והפעלת תחנת האנרגיה הגרעינית הראשונה שלה. "יש להתייחס להסכם השלום על סמך ההיבטים החיוביים שהוא טומן בחובו, בעיקר בתחומי המדע, הכלכלה והידע", הדגיש המאמר.
דובאי: כ-2 מיליון דולר עבור לוחית רישוי לרכב
רשות הדרכים והתחבורה של דובאי מסרה כי הכנסות המכירה הפומבית האחרונה שנערכה בשבת עבור מספרי רישוי ייחודיים לרכב הסתכמו בקרוב ל-10 מיליון דולר. במכירה הפומבית האחרונה שנערכה בדצמבר 2019, הגיעו ההכנסות לכ-5.2 מיליון דולר בלבד.
מהרשות נמסר כי מספר לוחית הרישוי V12 השיג את המחיר הגבוה ביותר - 1.9 מיליון דולר. אחריו הגיע המספר S20 עם מחיר של קצת למעלה מ-1 מיליון דולר ולאחריו המספר Y66 עם מחיר של 871 אלף דולר. יצוין שהמכירה הפומבית שנערכה בשבת היא הראשונה שקיימה רשות הדרכים בשנת 2020.
שווי הסחר באזורים החופשיים כ-170 מיליארד דולר
אחת הדרכים המועדפות של משקיעים לפעול בשוק האמירויות היא על ידי הקמת פרויקטים באזורים החופשיים. לפי דו"ח של משרד הכלכלה האמירתי, במדינה פועלים כ-40 אזורים חופשיים המיועדים בעיקר לחברות הפעילות בתחום הפיננסי, טכנולוגיית המידע, המסחר והמדיה. בשני העשורים האחרונים הפכו אזורים אלה לכוח מניע מאחורי הצמיחה הכלכלית וגיוון מקורות ההכנסה. אזורים אלה מאפשרים בעלות של 100% על חברות המוקמות באמצעות השקעות זרות. המדינה מצידה מספקת תשתיות עסקיות, תעשייתיות ומסחריות מודרניות.
שווי הסחר הכולל של האזורים החופשיים באיחוד האמירויות הסתכם ב-169 מיליארד דולר במהלך שנת 2019, עלייה של 2.1% לעומת שנת 2018, כך לפי נתוני משרד האוצר. אינדיקציה לתפקיד שממלאים אזורים אלה בכלכלה הלאומית היא ששווי הסחר שלהם היווה 53.5% מכלל הסחר הלא-נפטי במדינה במהלך השנה שעברה. שווי הייבוא של האזורים האלה הסתכם ב -97 מיליארד דולר בשנת 2019, עלייה של 2.7% לעומת שנה קודם לכן.
המזון ומוצרי הניקיון בראש רשימת הקניות של הצרכנים באמירויות
רשת הסופרמרקטים הגדולה באמירויות קארפור Carrefour מדווחת כי עם החזרה לשגרה מספר הלקוחות שקונים בחנויות הפיזיות גדל, אך הביקוש לרכישה באמצעות האינטרנט נותר גבוה. לדברי קארפור, המזון וחומרי הניקיון עדיין נמצאים בראש רשימת הרכישות, בנוסף למוצרי אלקטרוניקה ומוצרים לבית.
עוד נמסר כי אחרי שהוסרו מגבלות התנועה, 36% מהלקוחות המקוונים החדשים ממשיכים להסתמך על הרכישה האלקטרונית. רשת המרכולים נערכה לשינוי בדפוסי הרכישה ופתחה מספר מרכזים ברחבי המדינה המתמחים בטיפול בשירות המקוון. האחרון והגדול שבהם הוא זה שנפתח לפני שבועות ספורים באזור א-קרהוד בסמוך לשדה התעופה הבינלאומי של דובאי.
מרכז זה משתרע על שטח של 5,000 מ"ר ומטפל בכ- 3,000 הזמנות ביום, כאשר המספר יגדל בהדרגה ויגיע ל -5,000 בקשות. מרכז זה נבנה תוך חמישה שבועות בלבד בתגובה לביקוש הגובר לשירותי קניות אלקטרוניים, כך מסרה קארפור.
הושלמו העבודות להקמת שני "חניונים סולאריים"
בדובאי הושלמו העבודות על שני חניונים, בהם הותקנו פאנלים סולאריים המייצרים 4.25 ג'יגה-וואט של חשמל בשנה. כמות אנרגיה זו מספיקה לענות על צריכת החשמל של 350 בתים ומפחיתה פליטת 3,000 טונות פחמן בשנה. שני הפרויקטים בוצעו בשותפות עם חברת Enova העוסקת בניהול מתקנים ואנרגיה וכן שירותי ייעוץ אנרגטי.
אחד הפרויקטים ב"עיר האאוטסורסינג של דובאי", פארק תעשייתי המיועד לחברות מיקור חוץ, כלל הקמת מטרייה ענקית עליה הותקנו 4,170 פאנלים סולאריים. מטרייה זו היא בעלת יכולת ייצור של 1.6 מגה וואט בשעות שיא, ולכן היא יכולה לענות על 98% מצרכי האנרגיה של המתחם, ולהפחית פליטת 1,250 טון פחמן דו חמצני מדי שנה.
שוק טכנולוגיות וציוד התקשורת מרחוק צמח ב-60%
שוק טכנולוגיות, ציוד ומרכזי התקשורת מרחוק באיחוד האמירויות צמח בכ -60% מאז חודש מרץ, בעיקר מצד המגזר הממשלתי והבנקאות, כך מדווח בתקשורת המקומית. לתקשורת מרחוק יהיה תפקיד מרכזי בהאצת התאוששות מגזר התערוכות והכנסים במדינה, מאחר שיזמים, גופים וחברות פונים לערוצים דיגיטליים בכדי לקיים את האירועים המסחריים שלהם. שווי שוק הפגישות, האירועים, הכנסים והתערוכות במדינות ערב מוערך בכ- 1.4 מיליארד דולר בשנה, כשדובאי היא השוק המוביל באזור.
פרויקט משותף לעיתון כלכליסט ולחברת קונקורד בעריכת דורון פסקין