$
קורונה

פורסם הדו"ח הראשון על החיסון הרוסי לקורונה: "כל המשתתפים פיתחו נוגדנים"

לפי הפרסום בכתב העת הרפואי "לנסט", המדענים הרוסים ערכו שני ניסויים עם 38 משתתפים בכל אחד; תופעות הלוואי השכיחות ביותר היו כאבי ראש ופרקים; הניסויים לא כללו קבוצת פלצבו; "הדו"ח הזה הוא תגובה חזקה לכל הסקפטים שמתחו ביקורת על החיסון הרוסי - בלי סיבה"

שירות כלכליסט 12:3105.09.20
המדענים הרוסים פרסמו את הדו"ח הראשון על החיסון נגד קורונה שהם מפתחים, וטוענים כי אובחנה תגובה חיסונית אצל כל המשתתפים. הדו"ח פורסם בכתב העת הרפואי לנסט (The Lancet), ולפיו כל המשתתפים בניסוי פיתחו נוגדנים שנלחמים נגד הנגיף וכי הם לא פיתחו תופעות לוואי רציניות.

 

רוסיה רשמה באוגוסט את החיסון לשימוש מקומי ובכך נהפכה למדינה הראשונה שעושה זאת ועוד לפני שהנתונים פורסמו. עם זאת, המומחים מזהירים כי הניסויים היו קטנים מדי מכדי להוכיח יעילות ובטיחות. חלק מהמומחים אף ציינו כי המהירות שבה הושגו תוצאות מצביעה על עיגול פינות.

 

בכל זאת, הממשלה ברוסיה היללה את התוצאות. בחודש שעבר הכריז הנשיא ולדימיר פוטין כי החיסון עבר את כל הבדיקות הנדרשות, ושהוא אף ניתן לאחת מבנותיו. "הדו"ח הזה הוא תגובה חזקה לכל הסקפטים שבלי סיבה מתחו ביקורת על החיסון הרוסי", אמר קיריל דמיטרייב, שמוביל את מיזם החיסון. לדבריו, 3,000 אנשים כבר גוייסו לשלב הבא.

 

שר הבריאות הרוסי, מיכאיל מורשקו אף הוסיף כי המדינה תחל בחיסון האוכלוסייה בחודשים נובמבר ודצמבר ותעניק עדיפות לקבוצות הסיכון.

 

 

החיסון הרוסי החיסון הרוסי צילום: בלומברג

 

לפי הדו"ח, שני הניסויים של החיסון, הנקרא ספוטניק-וי, נערכו בין יוני ויולי. בכל אחד מהניסויים השתתפו 38 מתנדבים שקיבלו מנה מהחיסון ואז תוספת לאחר שלושה שבועות. המשתתפים, בגילאי 18-60, והיו תחת השגחה במשך 42 ימים, ולפי הדיווח כולם פיתחו נוגדנים בתוך שלושה שבועות. תופעות הלוואי השכיחות ביותר היו כאבי ראש וכאבי פרקים.

 

הניסויים לא כללו קבוצה שקיבלה תרופת דמה (פלצבו), והמשתתפים היו מודעים לכך שקיבלו חיסון אמיתי. "יש צורך בניסויים גדולים וארוכי טווח שיכללו השוואה לפלצבו וכן ניטור נוסף כדי להעריך את הבטיחות ארוכת הטווח והיעילות של החיסון במניעת הידבקות בקורונה", נכתב בדו"ח.

 

בשלב השלישי של הניסויים אמורים להשתתף 40 אלף מתנדבים "בגילים שונים ומקבוצות סיכון".

 

לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי (WHO), בשלב זה יש 176 חיסונים שנמצאים בשלבי פיתוח ברחבי העולם. 34 מתוכם כבר בשלב הניסויים בבני אדם, ושמונה מתוכם בשלב השלישי והמתקדם ביותר. 

x