בכיר ב-S&P: "מדינות עשירות עלולות לספוג הורדת דירוג בגלל הקורונה"
S&P כבר הורידה השנה את הדירוג או התחזית של כ-60 מדינות - ואולם רובן המוחלט אינן נמנות על הכלכלות העשירות בעולם. ואולם בעקבות תוכניות הסיוע וההשקעות במערכות הבריאות - המצב עלול להשתנות
כמה מהכלכלות הגדולות העשירות בעולם עשויות לספוג הורדת דירוג או אזהרה לפני הורדת דירוג - על רקע משבר הקורונה. כך אמר ל"רויטרס" אנליסט בכיר בסוכנות דירוג האשראי S&P.
- הורדת דירוג האשראי תעלה למשק 15-10 מיליארד שקל
- כמו ג'מייקה ורואנדה: מודי'ס הורידה את דירוג החוב של טורקיה
- פיץ' הורידה דירוג למספר שיא של 33 מדינות בחצי שנה, והיד עוד נטויה
לדברי רוברטו סייפון-ארבאלו, בכיר בחטיבת דירוגי המדינות של S&P, העלויות הגבוהות של תוכניות הסיוע לחברות ולעובדים, כמו גם ההשקעות הנוספות במערכות הבריאות, גורמות להרעה בתנאים הפיננסיים של המדינות בעולם.
S&P כבר הורידה השנה את הדירוג, או את תחזית הדירוג, של כ-60 מדינות - ואולם רובן המוחלט אינן נמנות על המדינות העשירות בעולם.
ואולם המצב עשוי להשתנות בעקבות משבר הקורונה: היחס בין החוב לתוצר של כמה מדינות זינק ב-15-20 נקודות האחוז - עלייה שבזמנים רגילים אורכת 4-5 שנים - וניתנו התחייבויות תקציביות בהיקף גבוה.
"אנחנו מדברים על דירוגי אשראי באיחוד האירופי, או במדינות מפותחות כגון יפן, בריטניה וארה"ב שיישמו תוכניות סיוע גדולות", אמר סיפון-ארבאלו.
ל-31 מדינות - כרבע מהמדינות שמסקרת S&P - יש כרגע תחזית דירוג שלילית, שברוב המקרים הופכת להורדת דירוג בפועל.
בין הכלכלות הגדולות שהתחזית שלהן שלילית - אוסטרליה (שהדירוג שלה הוא כרגע הגבוה ביותר, טריפל A), איטליה ומקסיקו (שהדירוג שלהן עומד על BBB), וספרד (דירוג A).
"יהיו מדינות שייצאו מזה, והתחזית שלהן תחזור ל'יציבה' בעוד כמה שנים", אמר סיפון-ארבאלו. "ואולם יהיו מדינות שהדירוג שלהן יופחת".