משבר הקורונה
מנכ"ל UK איירליינס: "פשיטת רגל היא רק שאלה של זמן"
בריטניה תקצר את תקופת הבידוד כדי להתמודד עם קריסת חברות התעופה אבל בארגון חברות התעופה הבריטי פסימיים
"כל חברות התעופה כבר נמצאות למעשה בתהליך של פשיטת רגל, זו רק שאלה של זמן", אמר מנכ"ל UK איירליינס (ארגון הסחר של חברות התעופה בבריטניה), טים אלדרסלייד, בוועידת איירליינס 2050 שהתקיימה השבוע בבריטניה.
- מוד'יס הורידה את דירוג האשראי של בריטניה: "צמיחה חלשה באופן משמעותי מהמצופה"
- שערוריה בבריטניה: רבע מהצוות בצוללת גרעינית נדבק בקורונה לאחר ביקור במועדוני חשפנות
- ג'ונסון מפשט את שיטת ההגבלות - וסוגר את הפאבים של ליברפול
לדבריו, חברות התעופה בבריטניה זקוקות נואשות למשטר של בדיקות קורונה למניעת "חורף עגום ביותר" לתעשייה. אלדרסלייד קרא לממשלת בריטניה לפעול במהירות לעריכת בדיקות קורונה לפני טיסה, והזהיר כי "השעון מתקתק". האתר "פלייט גלובל" שפרסם את דברי אלדרסלייד, ציין שממשלת בריטניה מקדמת את נושא הבדיקות באמצעות כוח משימה מיוחד שאמור לדווח על ממצאיו בקרוב, אך אלדרסלייד הזהיר ש"הכסף של חברות התעופה אוזל וכי אם משטר הבדיקות לא ייושם בקרוב, צריך יהיה לנקוט בצעדים כלכליים מתאימים".
אלדרסלייד ציין עוד את חשיבות תוכנית החל"ת הממשלתית שנועדה לסייע לחברות התעופה, אך הדגיש כי אין בכך די למניעת קריסת החברות.
שר התחבורה הבריטי גרנט שאפס, שהשתתף אף הוא בוועידה, אמר כי מערך הבדיקות המהירות שמכונה "בדוק ושחרר", ואשר אמור לקצר את תקופת הבידוד של המגיעים לבריטניה בטיסות בינלאומיות, יוכל להתחיל לפעול ב־1 בדצמבר. "הגרדיאן" ציטט את שאפס כמי שאומר כי הוא "מקווה מאוד" שהמערך שידרוש מהנוסעים הנכנסים למדינה לבצע בדיקת קורונה חד־פעמית כשבוע לאחר הגעתם, ולשלם עליה באופן פרטי, יהיה מוכן בתוך שישה שבועות.
לדבריו, צוות המשימה הממשלתי שהוא עומד בראשו "עבד באינטנסיביות על היתכנות משטר הבדיקות המדובר".
במקביל נידונה עם מדינות נוספות שאלת הבדיקות שיתבצעו לפני הטיסות, ומודלים שונים של בידוד. עם זאת, לפי מנכ"ל בריטיש איירווייס שון דויל, "גם אם תקופת הבידוד תפחת לשבעה ימים, אנשים לא יגיעו". לדבריו, בריטיש איירווייס ביקשה לקיים בדיקות לפני היציאה כדי לאפשר בעיקר את החזרת נתיבי התעופה הטרנס־אטלנטיים המרכזיים. החברה מטיסה כעת רק שני מטוסים ביום בין לונדון לניו יורק.