נחשף הסוד: מבצעי "סוף שנה" נערכים גם בבנקים
זה לא חלום - בסוף השנה האזרחית הבנקים מוכנים לערוך הסדרי חוב דמיוניים
אומנם לא הרבה אנשים יודעים, אבל מדובר בסוד הגלוי לעורכי דין אשר מתעסקים בגבייה; בתום השנה האזרחית, עת מתבקשים הבנקים לדווח על הכנסותיהם השנתיות לרשות ניירות ערך, הם מוכנים לערוך הסדרי חוב עם חייבים בתנאים אשר לא היו מתקבלים על הדעת רק מספר חודשים קודם לכן. כך לדוגמא בתיק בו טיפלתי לאחרונה ובו חוב לבנק של 102,000,000 שקל, אשר נסגר ב-17,000 שקלים בלבד.
מדוע זה קורה?
הבנקים מעוניינים להציג גידול בהכנסות לצד הפחתה בחובות אבודים, ולכן בתום השנה נוטים הם לגלות גמישות רבה ומציעים לחייבים הסדרי חוב הכוללים מחיקת חובות. למיטב ידיעתי, אין המדובר בתקנה או הוראה רשמית מצד בנק ישראל, אולם כל הבנקים פועלים בצורה זהה.
משרדי עו"ד שמייצגים בנקים, פונים אף הם באופן יזום לחייבים ומציעים הפחתות משמעותיות, כאשר ההפחתה יכולה להיות עד כמחצית הסכום ואף יותר במקרים מסוימים.
רוצים הנחה גדולה - שלמו במזומן
הפחתה משמעותית יותר תינתן בעיקר על תשלום מזומן ובלבד שישולם עד תום חודש דצמבר, אולם גם בפריסה לתשלומים ניתנת הפחתה רבה ומשמעותית וחוב יכול להיסגר בפשרה של תשלום מחצית הסכום או אף שליש ממנו.
חייבים רבים מעדיפים לגייס כסף מקרובי משפחה או אפילו לקחת הלוואה שכן עבורם, הבנק הוא הנושה היחיד או העיקרי, והגעה להסדר עימו יכולה לחסוך להם פנייה להליכי פשיטת רגל או איחוד תיקים, ולמעשה זוהי הזדמנות בעבורם לפצוח בדרך חדשה.
נכון שלחייבים רבים, גם תשלום של כשליש מסכום החוב נשמע כסכום אותו יתקשו לגייס, אולם מנסיוני גיליתי כי לאחר ששוקלים את העתודות הכלכליות: קרנות פנסיה ותוכניות חיסכון, עולה כי יש בידי מרביתם את היכולת לגייס את הסכום הנדרש.
הזדמנות להתחלה חדשה
לאחר הסדר הפשרה, ניתנת לחייבים הזדמנות להתחיל דף חדש בחייהם ללא עול החובות אשר רבץ עליהם והיה לנטל רגשי וכלכלי קשה מנשוא. לכן, אני ממליצה להיוועץ בעורך דין אשר מתעסק בגבייה ובייצוג חייבים ויחד איתו לבחון את שיטת הפעולה הנכונה והמתאימה ביותר עבורכם.
זכרו, לעיתים רבות ניתן להימנע מפשיטת רגל ו/או איחוד תיקים ולפנות לפיתרון טוב ויצירתי .
עו״ד הילה נדב עוסקת בתחום פשיטות הרגל והוצאה לפועל.