$
חיים בריאים

הצו למניעת עישון במקומות ציבוריים הורחב: יכלול גם אירועי תרבות וגנים ציבוריים

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה את הרחבת הצו שיכלול בין היתר משרדי ממשלה ובתי משפט, בתי חולים ומרפאות

רונן ניב 10:0908.06.18

בשיתוף מערכת זירת הבריאות

 

כשברקע דו"ח מבקר המדינה המקדיש פרק שלם לפעולות רשויות השלטון לצמצום העישון ונזקיו, ודו"ח שר הבריאות על העישון בישראל לשנת 2017 – הורחב בימים האחרונים הצו למניעת עישון במקומות ציבוריים.

 

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בראשות ח"כ אלי אללוף (כולנו) אישרה את הצעת משרד הבריאות שלפיה החל בפרק זמן של 60 ימים מפרסום התקנות ייאסר העישון גם במקומות שבהם נערכים אירועי תרבות והופעות תחת כיפת השמים (עם השתתפות של למעלה מ־50 איש), בשטחי בתי חולים או מרפאות (לרבות מחוץ למבנה), ברשויות ציבוריות, במשרדים ממשלתיים, בבתי משפט, במועצות דתיות, במגרשי ספורט ובמקומות שבהם מתקיימת פעילות גופנית, בבריכות שחייה, בכניסה לגני ילדים, בגני שעשועים, בחניונים ציבוריים מקורים או תת קרקעיים ובגני חיות. כמו כן, משרד הבריאות פועל על מנת לקדם צו נוסף שיתרחב גם לאיסור עישון במסעדות וברים.

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן    סגן שר הבריאות יעקב ליצמן צילום: נמרוד גליקמן

 

"צעד גדול בהגנה על הציבור בפני נזקי העישון"

"אנחנו רואים בעישון ונזקיו סכנה לבריאות הציבור והרחבת הצו תביא להחמרת המאבק שלנו בעישון מתוך דאגה לאזרחים", מדגיש סגן שר הבריאות יעקב ליצמן (יהדות התורה), "אני מודה לוועדת העבודה, הרווחה והבריאות על ההירתמות המהירה לתהליך. משרד הבריאות ממשיך במלחמה נגד העישון והרחבת האיסור בעישון במקומות ציבוריים הינה חלק ממערך פעילויות שאנו נוקטים לטובת הציבור".

 

 

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב מיישר קו עם הדברים ואומר: "עשינו צעד גדול בהגנה על הציבור מפני נזקי העישון. התיקון שביצענו עם הוועדה מבטא את המחויבות שלנו למלחמה בעישון".

 

יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף, מבהיר כי הוועדה הקפידה לכלול בצו הוראות המאפשרות אכיפה, ולא איסורים שאינם ריאליים. "הרחבנו את המגבלות ככל הניתן, אבל צריך להרגיל את החברה לשינויים בהדרגה", הוא מסביר, "בימים כמו אלה, יותר אנשים נוטים להימשך לסיגריות לצערי".

 

 צילום: Bob_Dmyt/Pixabay

 

"לנשום אוויר נקי בכל זמן ובכל מקום"

ד"ר אביטל פאטו בן-ארי, מנהלת מחלקת הסברה וקידום בריאות באגודה למלחמה בסרטן, מתייחסת גם היא להרחבת הצו ומציינת: "אנו מברכים על ההישג להרחבת חוק למניעת העישון במקומות ציבוריים. הרחבה זו מהווה אבן דרך לקראת יישום מלא של אמנת הפיקוח על הטבק, והחלטת הממשלה משנת 2011 ליישום הצעדים הנדרשים למניעת תחלואה והצלת חיים כתוצאה מנגע העישון הממכר והממית. בשנת 1983, ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן, הצטרפה ישראל לעשר המדינות הראשונות בעולם שחוקקו חוק איסור עישון במקומות ציבוריים. מאז הורחב משמעותית הידע המדעי לגבי החומרה הרבה של הנזק הבריאותי של חשיפה לעישון ולגבי מנגנון החשיפה. במחקרים מבוססים נמצא כי גם עישון כפוי באוויר הפתוח גורם לחשיפה לרעלני הטבק ולסיכון בריאותי".

 

לדברי ד"ר פאטו-בן ארי: "האגודה למלחמה בסרטן ויתר אירגוני המאבק בעישון, ובהם איגוד רופאי בריאות הציבור של ההסתדרות הרפואית, החברה הרפואית למניעה ולגמילה מעישון, רשת ערים בריאות, העמותה לדמוקרטיה מתקדמת, המיזם למיגור העישון, עמותת אוויר נקי, האיגוד הישראלי למקדמי ומחנכי בריאות והמועצה הישראלית למניעת עישון ימשיכו לעקוב מקרוב אחר יישום התקנות. אנו קוראים לציבור בישראל לעמוד על זכותו לנשום אוויר נקי מעישון בכל זמן ובכל מקום".

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הבריאות >>

x