לקחת יום חופש לעיצוב הבית? בדיזיין סיטי חושבים אחרת
בליל של חנויות, היצע מוגבל, פקקים בדרכי הגישה ובעיות חניה – מתחם דיזיין סיטי במישור אדומים שואף לשנות את הרעות החולות שמהן סובל תחום עיצוב הבית בישראל
בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן
עד לפני שנים לא רבות מלאכת עיצוב הבית דרשה שיטוט בין חנויות ברחבי הארץ, דבר אשר עבור רבים הפך למטלה מאוסה ומייגעת. בעשור האחרון הבליטה המציאות את הצורך ביצירת מרכזים לעיצוב הבית, כשעוד ועוד חנויות עיצוב התקבצו לסביבה אחת.
אותם מתחמים שנוצרו באופן מאולתר וניקזו אליהם גם מותגים מובילים, הצליחו אמנם למשוך קהל לקוחות נאמן, אולם לא סיפקו מענה של ממש אלא רק הקלו במעט את המלאכה. זאת, משום שרבים מהמרכזים האלה, התחומים לרוב בכמה רחובות עירוניים, מתאפיינים בגישה מסורבלת ובנגישות שאינה מותאמת לצורכי החנויות ולאופיין.
מלבד זאת, היצע החנויות ברחובות האלה מוגבל או חולש על מספר היבטים מצומצם, ועל כן הלקוחות נשלחו לאזורים אחרים בתקוה להרכיב לעצמם את ארסנל הפריטים הדרוש להם. כך למשל במרכז הארץ, שם מי שחפץ במוצרי קרמיקה שם פעמיו לנמל תל אביב, אך עבור מוצרי אינסטלציה היה עליו להגיע לרחוב הלח"י בבני ברק. תאורה ונגרות הצריכו התייצבות בדרום תל אביב נטולת החניה, ועבור חדר ילדים נדרשו ההורים לנסוע לסניף איקאה.
עיצוב הבית הפך קשה אף יותר לכל מי שמרכזי העיצוב הישנים כלל לא פעלו בסביבת מגוריו, וכדי לקנות מתלה למגבות, ידית לדלת או לבחור שטיח נאלץ להתניע את הרכב ולנסוע כשעה לפחות. במצב עניינים זה נדרשו משפחות להתרוצצויות מרובות, ולעתים לא היה להם מנוס מלקחת ימי חופשה להשלמת המשימות.
משקי הבית בירושלים וסביבותיה עתידים לעמוד בפני מציאות חדשה בהקשר הזה. מתחם דיזיין סיטי שנבנה בימים אלה במישור אדומים וייפתח בסוף 2020 צפוי לשנות את תחום עיצוב הבית בארץ וליישר קו עם מתחמי העיצוב החדשניים שמעבר לים, תוך שיקרב את המותגים המובילים ליותר ממיליון איש.
חוויית קניות אחרת
עד היום היה אזור התעשייה בתלפיות המקום המרכזי שאליו הגיעו הירושלמים שחפצו בעיצוב ביתם. אזור התעשייה הוקם בשנות ה-60 של המאה הקודמת, וריכז אליו בעיקר מוסכים ובתי מלאכה. לאזור זה התנקזו ברבות השנים עשרות חנויות לעיצוב הבית, אך נדמה כי מאז הקמתו השתנה בו מעט מאוד ולא נוסדו בו תשתיות הולמות. במשך שנים הוא נותר מוזנח, צפוף ופקוק, רווי במבנים מטים לנפול ועם רחובות רעועים ומדרכות החסומות על ידי כלי רכב חונים.
בדומה, מי מהצרכנים שבחר להגיע לרחוב הלח"י בבני ברק, אזור הקניות לעיצוב הבית הנמצא מול קניון איילון, נאלץ לתכנן את הגעתו בקפידה. ברחוב זה, אשר עשה הסבה לרחוב שבבסיסו חנויות לעיצוב הבית, עוד ניכרים סימני החצץ מתקופת המוסכים שאיכלסו אותו לפני שני עשורים. ברחוב שוכנות חנויות עיצוב שצצו לאורכו כטלאי על טלאי, ובשל כך מייצרות חווית רכישה מסורבלת ביותר, שכן לעתים לקוח צריך להגיע מקצה אחד למשנהו עבור כמה פריטים שונים. ההתמצאות בהיצע החנויות השונות שמורה ליודעי ח"ן בלבד, ולקוח מן השורה עלול "לאבד את הידיים והרגליים".
לעומת מתחמים אלה ורבים אחרים הפזורים בארץ, מתחם דיזיין סיטי מתוכנן לשמש מרכז ייעודי לחנויות לעיצוב הבית בדומה לאאוטלטים הנחשבים בחו"ל. "דיזיין סיטי עומד לעצב מחדש את האופן שבו אנו מסתכלים על עיצוב הבית. מי שהתנסה בשיפוץ או עבר לדירה חדשה יודע היטב שחוויית הרכבת הבית היא לפעמים 'כאב ראש' וכמעט תמיד דורשת תהליך ממושך: ללכת, לחפש, לראות, להשוות, לבחור. הסיטואציה הזאת כבר לא תחזור יותר על עצמה", מסבירה פנינה רווח, סמנכ"לית השיווק של דיזיין סיטי. "מעכשיו מי שירצה לעצב את הבית, ימצא את כל הפתרונות שהוא רוצה וצריך תחת קורת גג אחת".
בשל הקמתו כמתחם לעיצוב הבית, דיזיין סיטי מושך את המותגים המובילים בתחום אשר יקימו בו חנויות קונספט, כשבמתחם גם יתקיימו תערוכות עיצוב גדולות על בסיס קבוע כפי שנהוג ברחבי העולם. כך למשל, רשת Miele תקים במתחם חנות מוצרי חשמל שטרם נראתה בישראל; ורשת MODY תשלב בחדרי התצוגה שלה טכנולוגיות המחשה פורצות דרך בתחום הקרמיקה. בכך יתאפשר לקהל הלקוחות הישראלי ליהנות מהמוצרים והחידושים הכי עדכניים במקביל ליציאתם לשוק בארה"ב ובאירופה.
הבית תמיד מנצח
מתחם דיזיין סיטי, בשטח של 90 אלף מ"ר, עתיד לקום בעלות של כ-400 מיליון שקל. 50 אלף מ"ר ישמשו שטחי השכרה וכן יהיה בו חניון בן 1,400 מקומות אשר יקל על קהל הלקוחות את חוויית הרכישה. המתחם יתחלק לשלושה אזורים: הראשון יוקדש לחנויות אשר יתנו מעטפת כוללת ומקיפה לעיצוב הבית מן המסד ועד הטפחות; האזור השני יכלול משרדים להשכרה אשר ישמשו אדריכלים, מעצבי פנים ובעלי מקצוע מתחום עיצוב ותכנון הבית, וזאת על מנת לאפשר קשר ישיר ורציף עם הגורמים המובילים בתחום העיצוב; ואילו האזור השלישי ישמש מתחם בילוי ופנאי, ויכלול מסעדות שף ובתי קפה.
בהתאם לקונספט של דיזיין סיטי, הרואה עצמה כחוד החנית של תחום העיצוב בישראל, הוא יתוכנן בדומה לפיאצה המפורסמת של מלון ונציה מלאס וגאס, ובו מיני-גונדולות מעץ שישייטו באגם מלאכותי. "ירושלים וסביבתה ימנו בשנים הבאות למעלה מ-1.5 מיליון איש, כך שאי-אפשר לצפות שבמאה ה-21 הם ייסעו לקושש ספה מפה ומקרר משם, או שירכשו מוצרים וטכנולוגיות באיחור של שנים", אומרת רווח. "דיזיין סיטי תאפשר להם לעצב את בתי החלומות שלהם, בחוויית קנייה שעד היום הם יכלו רק לחלום עליה".
לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>