דלתות פנדור מגיעה לדיזיין סיטי: מצטרפת לכ-100 מותגים שכבר הבטיחו את מקומם במתחם
הרשת תעפיל לראשונה לירושלים ותשיק במתחם אולם תצוגה בשטח של כ-600 מ"ר. סמנכ"לית השיווק של דיזיין סיטי, פנינה רווח: "תוך מספר חדשים כל תחום עיצוב הבית יתעורר למציאות חדשה"
בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן
ההכנות לקראת פתיחת מתחם עיצוב הבית דיזיין סיטי באזור התעשייה מישור אדומים שמצפון לירושלים מעלות הילוך. לגלריית המותגים שכבר הבטיחה את מקומה במתחם נוספה באחרונה רשת בכירה נוספת: דלתות פנדור. הרשת, המספקת דלתות פנים ליותר מ-40 אלף יחידות דיור בשנה, תפתח במקום אולם תצוגה בשטח של כ-600 מ"ר.
מתחם דיזיין סיטי, הנבנה בהשקעת ענק של למעלה מחצי מיליארד שקל וצפוי לפתוח את שעריו בראשית 2021, ממשיך למתג עצמו כבירת העיצוב של ישראל. המתחם ינקז תחת קורת גג אחת את כל תחום עיצוב הבית על נגזרותיו, ומבטיח חוויה צרכנית שטרם נראתה בארץ.
על ההיענות הגדולה מעידה העובדה שתוך כחצי שנה מאז תחילת השיווק יותר מ-100 רשתות ומותגים בחרו לקחת חלק במתחם ולהפעיל בתחומו חנויות קונספט ייחודיות. מדובר הן במותגים ארציים המתמקמים לראשונה באזור ירושלים, והן בחנויות ורשתות מקומיות שקיבלו החלטה על החלפת אזורי התעשייה הוותיקים, דוגמת תלפיות וגבעת שאול, במתחם מודרני ומתקדם. בין השמות שיהיו חלק מדיזיין סיטי ניתן לציין רשתות דוגמת MIELE, הולנדיה, MODY, ניקולטי וד"ר גב. לצד דלתות פנדור, מצטרפת טרייה נוספת היא החברה הירושלמית בר-עמי תאורה. עם השלמת המתחם הוא צפוי לאגד כ-200 חנויות.
"מרכז הכובד עובר כעת לבירה, והשחקנים המרכזיים בתחום עיצוב הבית מזהים את המגמה ולא רוצים להישאר מחוץ לעניינים", אומרת פנינה רווח, סמנכ"לית השיווק של דיזיין סיטי. "דיזיין סיטי הולך לשנות את התחום מקצה לקצה, וזה בא לידי ביטוי בהתעניינות ובביקוש".
מאחורי המיזם השאפתני עומדת חברת קס גרופ, המתמחה בהקמת מתחמי בוטיק למסחר בארץ ובעולם. שטח המגרש שדיזיין סיטי נבנה עליו הוא 53 דונם, ושטחו הבנוי של הפרויקט הוא 90 אלף מ"ר - מהם 38 אלף מ"ר שטחי מסחר, 5,000 מ"ר שטחי הסעדה ו-40 אלף מ"ר חניון עם 1,400 מקומות חניה.
המתחם יחולק לשלושה אזורים מרכזיים. האזור הראשון יתמקד בעיצוב הבית, עם היצע הכולל בין היתר כלי מטבח, ריהוט, דלתות, קרמיקה, טקסטיל, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה. האזור השני יכלול מסעדות שף ומגוון בתי קפה, והוא נבנה בהשראה אמריקאית, כאשר הפיאצה – שטח ההסעדה המקורה – יהיה העתק של מלון ונציה המפורסם בלאס וגאס עם גונדולות מעץ שישייטו באגמון מלאכותי.
האזור השלישי ירכז משרדי אדריכלים מובילים, מתוך מטרה לייצר אינטראקציה שוטפת בינם לבין מגוון הגורמים מתחום עולם הבית. כמו כן יציע המתחם עשרות דוכני אומנות, אקססוריז ותכשיטים, ויספק אכסניה ליוצרים צעירים להציג את עבודותיהם. במתחם יפעל גם בית בית ספר לעיצוב טרקלין.
סדר יום חדש
הבאזז סביב דיזיין סיטי מובן כשמביאים בחשבון את תנופת הבנייה בירושלים. על פי נתוני הלמ"ס, בבירה החל להיבנות ב-2018 המספר הרב ביותר של יחידות דיור בישראל – 2,877 דירות. לכך צריך להוסיף גם את גידול האוכלוסייה הצפוי במטרופולין ירושלים, העתיד במהלך השנים הקרובות למנות כ-1.5 מיליון נפש.
עניין משמעותי נוסף נוגע לגישה אל המתחם וממנו. דיזיין סיטי ייהנה מפרויקט התחברותי המשמעותי ביותר בצפון ירושלים, אשר יחבר את מישור אדומים לירושלים ויקצר את משך הנסיעה מהמתחם לקצה הדרומי של העיר ל-15 דקות בלבד. לפרויקט השאפתני, שצפוי להסתיים ב-2023, שותפים משרד התחבורה והעירייה המקומית, ועלותו נאמדת בכמיליארד שקל.
לפי העירייה "הפרויקט יפחית את עומסי התנועה במנהרת נעמי שמר ויאפשר נסיעה רציפה מירושלים למעלה אדמים וליישובים הסמוכים לצפון ירושלים, ללא רמזורים בשני הכיוונים ועם חיבור מהיר לכביש 9".
"דיזיין סיטי זוכה לרוח גבית משמעותית, וזה בא לידי ביטוי בהקמת התשתיות ובעבודות הפיתוח להנגשתו של המתחם לציבור הרחב", מסכמת רווח. "זהו מיזם שמשנה את סדר היום. תם העידן שהרכבת הבית דרשה מאיתנו לתזז ממתחם למתחם, מעיר לעיר. תוך מספר חדשים כל תחום עיצוב הבית יתעורר למציאות חדשה, נעימה ויעילה יותר".
לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>