10 רשתות בשבועיים: מותגי עיצוב הבית ממשיכים להתקהל בדיזיין סיטי
בזמן שתחום עיצוב הבית מנסה להסתגל למציאות בעידן הפוסט-קורונה, ממשיך המגה מתחם במישור אדומים למשוך שוכרים חדשים, שמספרם הכולל עומד כבר על למעלה מ-140. "עיצוב הבית מתכנס במקום אחד; תם עידן התיזוזים ברחבי הארץ"
בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן
בדומה לרבים מענפי המשק הישראלי, גם תחום עיצוב הבית ספג פגיעה לא פשוטה בעקבות משבר הקורונה, כשהגבלות משרד הבריאות ובראשן האיסור על פתיחת העסקים ומניעת התקהלות – השאירו את הלקוחות בבית.
עם החזרה לשגרה, ובזמן שהפעילים בענף מנסים להתניע מחדש את החנויות והסניפים ולחזור בהדרגה להיקפי הפעילות של טרום עידן הקורונה, מתחם העיצוב דיזיין סיטי ממשיך לשדר עסקים כרגיל. למתחם המוקם באזור התעשייה והעסקים במישור אדומים הצטרפו בשבועיים האחרונים לא פחות מ-10 מותגים חדשים, החוברים אל למעלה מ-130 חנויות ורשתות שכבר הבטיחו את מקומם בו.
בין השמות החדשים ניתן לציין את רשת העיצוב האיטלקית אלטוני, שתשיק בדיזיין סיטי סניף ראשון בישראל; רשת וויד-פיל, המתמחה בעיצובי עץ; אירופלקס-הום וסילי, מהשמות המובילים בכל הקשור למוצרי שינה; ושוויקי זכוכית.
"ההתאוששות של תחום עיצוב הבית ממשבר הקורונה טמונה באימוץ כללי משחק חדשים, ובראשם התייעלות וחיסכון", מסבירה פנינה רווח, מנכ"לית החברה היזמית קאס גרופ, העומדת מאחורי פרויקט דיזיין סיטי. "במסגרת הפקת הלקחים המתחייבת, לא נראה עוד בליל של סניפים וחנויות הפזורים במקומות מבודדים ללא שום צידוק כלכלי, אלא מעבר למרכזי עיצוב גדולים או סניפי דגל חזקים. תם העידן בו מי שמבקש לעצב את ביתו נאלץ לתזז ברחבי הארץ, לבזבז זמן יקר בעמידה בפקקים, בחיפושי חניה ובדילוג אין סופי בין חנויות. עיצוב הבית זו מטלה מורכבת גם כך, ולכן חובה ליישם תרבות צריכה חדשה. מי שלא יבין להיכן נושבת הרוח, יישאר מאחור".
את החזון שמתארת רווח, מיישם דיזיין סיטי הלכה למעשה, כשהמתחם מרכז לראשונה את כל הדרוש לעיצוב הבית תחת קורת גג אחת, ומנקז אליו כ-250 מותגים, מהארץ ומעבר לים. דלתות פנדור, ד"ר גב, ניקולטי, נטוצ'י, הולנדיה, דולצ'ה דיבאני, רנבי, מחסני חשמל, בר עמי תאורה, CONTRAST ,ZAGA ,MODY ו-MIELE - הן רשימה חלקית בהחלט.
ביקוש בעלייה
את מתחם דיזיין סיטי מקימה חברת קאס גרופ, בהשקעת ענק של למעלה מחצי מיליארד שקל, והוא יפתח את שעריו באופן רשמי ב-2021. לאור הדרישה, לשטחו הבנוי של המתחם נוספו במהלך החודשים האחרונים למעלה מ-10 אלף מ"ר. עם השלמתו, ישתרע דיזיין סיטי על פני שטח של יותר מ-100 אלף מ"ר, ויכלול כ-60 אלף מ"ר שטחי מסחר, כ-5,000 מ"ר שטחי הסעדה, וחניון בשטח של כ-40 אלף מ"ר, המסוגל לקלוט כ-2,000 כלי רכב.
כדי למקסם את חווית הקנייה והבילוי, ולשדרג את הביקור בדיזיין סיטי, יחולק המתחם לשלושה חללים מרכזיים. החלל העיקרי יתמקד בכל הקשור לעיצוב הבית ויציע בין היתר כלי מטבח, ריהוט, קרמיקה, טקסטיל, צבע, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה. בחלל השני ימוקמו מסעדות גורמה ובתי קפה. הפיאצה – שטח ההסעדה המקורה – תהיה העתק מדויק של מלון ונציה הנודע בלאס וגאס, עם אגמון מלאכותי בו ישייטו גונדולות מעץ, וטכנולוגיית שמים מדומים המעניקים תחושת אור יום בכל שעות היממה
החלל השלישי במתחם יבקש לתת מענה מקיף למעצבים ואדריכלים, עם חללי עבודה משותפים ומשרדים, לצד טרקלין מפואר לכנסים ואירועים, ומוזיאון עיצוב שיארח תערוכות בינלאומיות. בטרקלין תפתח גם הספרייה המקצועית הגדולה ביותר במזרח התיכון בתחום עיצוב הבית. חלל זה יאכלס בנוסף בתי ספר לעיצוב, לצד דוכני אומנות, תכשיטים ואקססוריז, וזאת מתוך שאיפה לספק אכסניה לאומנים צעירים. אטרקציה נוספת במתחם יספק מלון הבוטיק שעל עיצובו הופקד המעצב הבינלאומי דניאל חסון.
בדומה למתחמי עיצוב בחו"ל, תשומת לב נרחבת הוענקה גם להיבט התחבורתי. כחלק ממיזם התחבורה הגדול של צפון ירושלים, תחובר מישור אדומים לבירה, כשהמשמעות היא קיצור של ממש בזמני הנסיעה אל המתחם וממנו. כך, נסיעה לדיזיין סיטי מירושלים ומתל אביב לא תצריך מעבר ברמזורים, ותהפוך את ההגעה למתחם למהירה וחלקה יותר. עבור אלו שאינם מתניידים ברכב, יעמוד מערך שאטלים מרוכז שינוע בין צירים מרכזיים.
"תחום עיצוב הבית עומד בפני מהפכה", מכריזה רווח. "הצרכנים בישראל והעוסקים בתחום לא יוכלו להישאר אדישים לנוכח היתרונות הרבים שמספק דיזיין סיטי. התחזיות שלנו מדברות על כך ש-75% מקרב 1.5 מיליון תושבי ירושלים וסביבתה יבקרו במתחם לפחות אחת לחודש, ולצידם עוד רבים משאר חלקי הארץ, כמו גם תיירים מחו"ל. השורה התחתונה היא שאחד ממרכזי העיצוב הגדולים והמתקדמים בעולם יהיה כאן אצלנו בישראל, ומהאפקט שלו לא ניתן יהיה להתעלם".
לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>