ועידת לונדון
דיוויד באטרס: "ההחלטה שלא למכור את just eat היתה אחת ההחלטות הטובות שקיבלנו"
באטרס הוא שותף בקרן הון הסיכון הישראלית אירופית 83North. עד לאחרונה שימש מנכ"ל just eat והביא אותה לשווי של מיליארדי דולרים. אמר בוועידת כלכליסט בלונדון: "כשאתה גדל אתה נלחם בענקים"
במהלך ועידת כלכליסט בלונדון, דיוויד פוגל משקיע מ-(ADC (Accelerated Digital Ventures ראיין את דיוויד באטרס, שותף בקרן הון הסיכון הישראלית אירופית 83North. עד לאחרונה שימש מנכ"ל חברת just eat והביא אותה לשווי של מיליארדי דולרים.
"החברה שלנו קמה בשלושה שלבים השלב הראשון היה ב'וטסטראפ' (שלב ראשוני של עבודה ללא מימון חיצוני)", אמר באטרס. "שלב שנמשך זמן רב מידי לטעמי אבל עזר לנו מאוד בעיצוב האופי והתרבות שלנו שהפך גם ליתרון שלנו. השלב השני שלנו היה ההשקעות שקיבלנו מקרנות הון סיכון. השקעות אלו איפשרו לנו להתחיל לבצע את ההרחבות האמיתית שעליה חשבנו ברמה המקומית תוך הקפדה על דרכנו.
"הכסף הזה אפשר לנו לרוץ קדימה ולהתסער על השוק, הבנו שזה השלב שלנו אסור לעצור. השלב השלישי החשוב לנו היה שלב ההנפקה הציבורית שלב זה הביע לנו גישה לכסף ציבורי שאפשר לנו רכישות של חברות בעולם ולהתרחב גלובלית ורצון לשמור על התרבות שאותה פיתחנו כחברת סטארט-אפ. תרבות ששרדה בזכות ההנהלה שנשארה לשמור על התרבות.
"במהלך המסע שלנו עשינו הרבה טעויות אבל גם ההחלטה שלא למכור את החברה היתה אחת ההחלטות הטובות שקיבלנו. הרבה יזמים ממהרים למכור את החברה ולא מגשימים את החזון ולנו היתה את היכולת לסרב להצעות שקיבלנו ולהמשיך את המסע שלנו להקמת חברה אמיתית גלובלית", אמר באטרס.
בתשובה לשאלה על התחרות העזה שהם חשים בבריטניה ובעולם מצד חברות דוגמת דליברו ואובר איט אמר באטרס: "כשאתה גדל אתה נלחם בענקים ויש לך מלחמה בחברת כמו דילברו ואובר אשר גם להם יש שירותי משלוחים. כשהתחלנו היינו מול לאסטמינט שהיה לה גם שירותי משלוחים והיה עוד חברות לאורך הדרך. עבדתי בעבר בקוקה-קולה ואני מכיר סביבות תחרותיות. זה נאיבי לחשוב שלא תהיה לך תחרות ואולי אפילו טיפשות. החברה שלנו התמקדה באסטרטגיה שלנו ולא כל יום חשבתי מה עושים המתחרים כמו שמנצסטר יונייטד לא חושבת כל הזמן מה עושות הקבוצות האחרות אלא מתמקדת בעצמה. האטסטרגיה שלנו היא לא לדאוג מה עושה המתחרים שלנו, אלא לחשוב מה הם עושים וזה חשוב לנו".
בנושא של בניית חברה גלובלית אמר באטרס: "עשינו שני דברים טובים בחברה - בחרנו להיות שווקים לא מסובכים וצריך להיות שם הרבה מסעדות עצמאיות והרבה עסקים ולא שליטה של רשתות. לא התמקדנו בארצות הברית כי היא נשלטת על ידי רשתות גדלות. הלכנו לברזיל, אוסטרליה וקנדה. ברזיל היא אחד מחמשת שוקי האוכל הגדולים בעולם. יש לנו נתח שוק עצום שם. העסק שלנו יהיה מקביל בגודלו לבריטניה עבורנו. המיקוד הזה עזר לנו להבין להיכן אנחנו צריכים ללכת בעולם והיכן לא ללכת".