ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
ועידת המובייל הדיגיטל גג עמוד

INSPIRE

אריק פינטו: בנק שלא יאמץ את מודל הבנקאות הפתוחה לא ישרוד את המהפכה הטכנולוגית והצרכנית

מנכ"ל בנק הפועלים אמר בוועידת הדיגיטל והמובייל של כלכליסט שהאפליקציות הפיננסיות עוזרות ללקוחות לנהל את כספם טוב יותר, ושהבנק מקפיד לעמוד בחזית הטכנולוגיה והחדשנות הגלובלית: "השנה השקנו את אפליקציית התשלומים המובילה בישראל, ובקרוב נשיק גירסה חדשה עם יכולות מתקדמות"

נורית קדוש 10:0730.10.17

"ירים את ידו מי שמחזיק עכשיו בסמארטפון שלו ולא שם אותו בתיק. התרגיל הזה לא נועד לבחון עד כמה אתם קשובים, אלא לשקף את מה שכולנו יודעים - שהסמארטפון הפך לחלק קריטי מהחיים שלנו", כך פתח את דבריו אריק פינטו, מנכ"ל בנק הפועלים בוועידת הדיגיטל והמובייל של כלכליסט שנערכת היום (ב').

פינטו דיבר על ההזדמנויות שיוצרים עולם המובייל והדיגיטל, והתמקד בענף הפיננסים. "המשתמש הממוצע פותח בסמארטפון שלו כעשר אפליקציות ביום. אמנם 25% מתוכן הן משחקים, אך חלקן של האפליקציות הפיננסיות הולך וגדל ועומד היום על כ-9%".

 

מנכ"ל בנק הפועלים טען שהנתון מלמד על הצורך של ענף הפיננסים להיות נגיש יותר לציבור - כמענה לדרישה הולכת וגוברת לשקיפות ורצון של הלקוחות להבין טוב יותר מה קורה עם הכסף שלהם. לפי פינטו, מחקרים מראים שאנשים שמשתמשים באפליקציות בנקאיות רוכשים ידע פיננסי ומתנהלים טוב יותר עם כספם.

 

אריק פינטו בוועידת כלכליסט אריק פינטו בוועידת כלכליסט צילום: עמית שעל

 

"העובדה שהיום הבנק נמצא כל הזמן בכף ידנו מאפשרת לנו להתנהל פיננסית בצורה טובה יותר, נוחה יותר ובטוחה יותר". אמר פינטו והוסיף כי כיום מרבית האפליקציות הבנקאיות בעולם הינן אפליקציות לתשלומים והעברות כספים באמצעות המובייל.

 

"מדובר על שוק שהולך וגדל. על פי התחזיות, עד 2022 בארה"ב יגלגל השוק נפח העברות בהיקף של יותר משלושה טריליון דולר בשנה. גם סין הופכת להיות כלכלה נטולת מזומנים: מחזור התשלומים הניידים זינק פי ארבעה בשנה שעברה ל-8.6 טריליון דולר בשנה".

 

פינטו סיפר שבנק הפועלים מוביל כיום את המהפכה הטכנולוגית תוך אימוץ החדשנות של עולמות הפיננסים: "הקמנו חטיבת חדשנות שפועלת כדי להאיץ את הדיגיטציה של הבנק. זאת לצד פיתוח שיתופי פעולה, הן עם גופים גדולים בארץ ובעולם והן עם קהילת הסטארט-אפים הישראלית".


המנכ"ל טען שהבנק מקפיד לעמוד בחזית הטכנולוגיה הגלובלית: "השנה השקנו את אפליקציית התשלומים המובילה בישראל bit. עד היום בוצעו יותר מ-600 אלף הורדות של האפליקציה על ידי לקוחות כל הבנקים. וסך הכסף המועבר באמצעות bit הולך וגדל על בסיס יומי. נכון להיום עברנו כבר את רף ה-150 מיליון שקלים". פינטו הוסיף כי "בקרוב נשיק גירסה חדשה עם יכולות מתקדמות לאיסוף כספים מקבוצה ונרחיב את bit לשימוש העסקים הזעירים אשר אינם סולקים בכרטיסי אשראי".

 

מחקרים מראים שאנשים שמשתמשים באפליקציות בנקאיות רוכשים ידע פיננסי ומתנהלים טוב יותר עם כספם מחקרים מראים שאנשים שמשתמשים באפליקציות בנקאיות רוכשים ידע פיננסי ומתנהלים טוב יותר עם כספם צילום: דנה שניידר

 

"לאחרונה השקנו שירות חדש של התראות חכמות מבוססות ביג דאטה, הנותן טיפים והתראות ללקוחות על מנת שיוכלו להתנהל טוב יותר. כאשר אנו מזהים, למשל, שעלו ההוצאות של הלקוח בקטגוריית הרכב, הוא יקבל התראה כדי לבדוק אם זה הזמן הנכון להחליף רכב. כאשר אנו מזהים שלקוח נוסע לחו"ל נמליץ לו על אפשרויות מועדפות להמרת מט"ח. השירות התאפשר על ידי הטמעה מוצלחת של טכנולוגיה המבוססת על בינה מלאכותית של חברת פינטק ישראלית צעירה ומבטיחה".

 

פינטו הדגיש כי "זהו לא עוד מודל עסקי וגם לא רק תשתית טכנולוגית. זוהי גישה עסקית חדשה: רק בנקים אשר יצליחו לשנות את דרך החשיבה שלהם, לא ברמה של סיסמאות, אלא ברמת התרבות הארגונית ישגשגו ויצליחו".

 

"בנקאות פתוחה מאפשרת להתחבר לאקוסיסטם, לתקשר ולהתממשק לעולם מחוץ לבנק, הן למוסדות פיננסיים אחרים והן לגופים מחוץ לתעשייה הפיננסית.

 

"הקמת פלטפורמה של open banking מאפשרת חיבור ושיתופי פעולה עם סטארט-אפים ופינטקים שיכולים לתת לבנק רעיונות לפיתוח קווי פעילות חדשים, לפתח מנועי צמיחה חדשים ולשפר מאוד את השירותים ללקוחות".

 

עוד הסביר פינטו כי פלטפורמת API קריטית לבנקים כדי להתפתח בתחומים שבהם הטכנולוגיה מתקדמת במהירות, כגון עולמות התשלומים, פיתוח יכולות בינה מלאכותית, מינוף השימוש ב-big data וניהול המידע, כולל יכולות התממשקות למידע מחוץ לארגון.

 

"באמצעות הבנקאות הפתוחה הארגון נפתח לעובדים חדשים המביאים יצירתיות ומאתגרים את צורת החשיבה המסורתית בבנקאות.

 

"זו הסיבה שלפי הסקר האחרון של EFMA כ-70% מהבנקים הקימו יחידות חדשנות, הכוללות עובדים מחוץ לתעשיית הבנקאות. הבנקים המתקדמים ביותר בתחום החדשנות הם אלה שבאמצעות פיתוח בנקאות פתוחה מעסיקים במשרדי הבנק חברות פינטק -  הסטארט-אפיסטים יושבים במשרדי הבנק לצד אנשי החדשנות של הבנק, ומפתחים את מוצריהם באמצעות חיבורים למידע בבנק על ידי API".

 

פינטו הוסיף כי אינם שוכחים שהחדשנות הטכנולוגית היא האמצעי אך לא המטרה. "גם בזמן שלקוחות מבקשים חווית תקשורת דיגיטלית רציפה ומהירה, מרבית הלקוחות מעידים כי ימשיכו ללכת לסניפים גם בעתיד כדי לקבל שירות אנושי, בעיקר בנקודות הקריטיות כמו לקיחת משכנתא.

 

"אמנם אנו מציידים את העובדים שלנו בידע וכלים טכנולוגיים מתקדמים, אך אלה נועדו בראש ובראשונה לשרת את הלקוחות בצורה הטובה ביותר, מתוך רצון לפתור בעיות באופן אמפתי ואנושי ולהתנהל באופן יעיל.

 

"לא סתם בנק הפועלים דוגל בשלושת העקרונות שמרכיבים את העולם הפתוח: להיות אישיים, אנושיים וכמובן טכנולוגיים. הן בתוך הארגון והן עבור הלקוחות".

 

פינטו דיבר על הצפוי בעתיד החדשנות בעולם הבנקאות, והתייחס לחברות הפינטק הישראליות. "מדובר בהזדמנות גדולה עבור כולם. החברות הללו מביאות הרבה חדשנות פורצת דרך, בעוד הבנק מביא את הידע, הלקוחות ופלטפורמה איתנה ליישום הפתרונות.

 

"בנק הפועלים מהווה פלטפורמה פתוחה עבור חברות הפינטק, ומספק להן מרחב בו יוכלו להתנסות ביישום הטכנולוגיה שלהן תוך קבלת פידבק מיידי מהשוק ומהלקוחות. עד כה, חטיבת החדשנות של הבנק הטמיעה טכנולוגיה של יותר מעשר חברות פינטק ואף השקיעה בכמה מהן".

 

"עם זאת", המשיך מנכ"ל בנק הפועלים, "הרגולציה חייבת להגדיר ולהסדיר תקנות אשר יתאימו לאקוסיסטם הכלכלי החדש ויגנו על הציבור תוך אבטחת קיום אתיקה ושמירה על פרטיות בעולם של הביג דאטה.

 

"אני משוכנע שהחדשנות מהווה הזדמנות מדהימה ליצירת בנקאות טובה יותר", סיכם פינטו", "המאפשרת כלכלה יעילה יותר לטובת החברה והמשק כולו".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x