ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"מחירי הדיור ימשיכו לעלות - ובפרט בפריפריה"

חברי פאנל הנדל"ן שנערך בוועידת הנגב של "כלכליסט" הציגו דעה אחידה בנושא מחירי הדירות. אברהם קוזניצקי: "המדינה לא יכולה לעצור ענף שמגלגל 100 מיליארד בשנה". יגאל דמרי ביקר את תוכנית מחיר למשתכן: "המשבר מהווה הזדמנות להפריח את השממה - והם עושים ההיפך"

ענת דניאלי 14:0713.12.17

"מחירי הדיור בטווח הארוך ימשיכו לעלות בכלל - ובפרט בפריפריה", כך אמר יגאל דמרי, מבעלי י.ח דמרי בפאנל בנושא שוק הנדל"ן שנערך בוועידת הנגב והדרום של "כלכליסט", בנק לאומי ופסגות. את הפאנל הנחה כתב כלכליסט אורן פרוינד.

 

סגי איתן, מנכ"לית חברת נכסים ובניין התייחסה אף היא למחירי הדיור ואמרה, "בהסתכלות על פרמטרים כלכליים אני לא רואה סיבה שירדו המחירים".

 


 

 

"אני מסכים שיש משבר בדיור. לפני שנעסוק במחירים רצוי שנדע כולנו שאת זה לא נפתור בהצעות פופוליסטיות וסיוע רק למגזר מצומצם של זוגות צעירים", אמר אברהם קוזניצקי, יו"ר ומבעלי חברת מנרב והוסיף ,"צריך תכנית מושכלת שמטפלת גם בזוגות צעירים וגם במשפרי הדיור. התכנית צריכה להיות מבוצעת ע״י בעלי ניסיון לטפל במשברים. בשיחות מסדרון אתה מבין שכולם חושבים שהם מבינים בנדל"ן וכולם חכמים גדולים. כרגע מטפלים במשבר הזה אנשים שלא מבינים בכך".

 

 

אמסלם. "הבנו שנדל"ן של לא סלולר" אמסלם. "הבנו שנדל"ן של לא סלולר" צילום: עמית שעל

 

קוזניצקי הוסיף כי, "הם (קובעי המדיניות) מדברים על קיטון של 25% במחירי הדירות. אבל המטרה היא שמחירי הדיור יתמתנו וגם אם נצליח לעצור את עליית מחירי הדירות - כמו ירידה של עד 5% זו תהיה הצלחה גדולה. אבל המחשבה לעצור ענף שמגלגל 100 מיליארד שקל בשנה – המדינה לא יכולה לעבור כזה דבר כי לא מדובר בענף שולי".

 

חברי הפאנל נשאלו אילו הצעות עלו בצוות ההיגוי להורדת המחירים של שר האוצר משה כחלון. ציון אמסלם, שותף ומנהל סניף ב״ש וראש תחום תעשייה KPMG סומך חייקין שהיה שותף בצוות, אמר "כחלק מהרצון של כחלון לחזור לפוליטיקה הוביל לצורך להציג פתרונות לדיור וכבר אז הבנו שהנדל"ן זה לא סלולר ועמדנו בפני משבר דיור חמור. הכוונה היא שהמשק במצב חירום לא במובן הביטחוני, אלא החברתי. למה היינו במצב של משבר וגירעון של 130 אלף יח"ד. זאת בעקבות כשל בהתחלות הבנייה. נוצר מחסור בהיצע זמין ובנוסף יש דרישה של 45 אלף יח"ד בכל שנה. זה נובע מגידול טבעי ופיצול תא משפחתי. לא מספיק לתת מענה שוטף של 45 אלף יח"ד כל שנה - אלא גם לכסות את הגירעון. עמדה בפנינו סיטואציה של עודף רגולציה וזה אחד החסמים בכל תחום בארץ. ראינו שלוקח 13 שנים לייצר דירה בעקבות הליכי רגולציה ובירוקרטיה. בנושא הזה מאשימים את הרגולציה עצמה אבל זו גם תוצאה של התרבות הישראלית".

 

סגי איתן, מנכ"לית נכסים ובניין. "לא רואה סיבה שירדו המחירים" סגי איתן, מנכ"לית נכסים ובניין. "לא רואה סיבה שירדו המחירים" צילום: עמית שעל

 

"המצב הוא בשוק הדיור שקרוב ל-20% מעלות הדיור נובע מהתארכות הבנייה. כתוצאה ישנה עליית המחירים ואנו חווים עלייה של 10% בממוצע בשנה. משנת 2000 ועד היום המחירים עלו ב-70%. כבר 100 משכורות נדרשות לרכישת דירה. הבנו ששוק הדיור מצוי במשבר חריף".

 

 

אמסךם. "הבנו שנדל"ן זה לא סלולר" אמסךם. "הבנו שנדל"ן זה לא סלולר" צילום: עמית שעל

 

דמרי נשאל על הביקושים לדיור בבאר שבע כתוצאה ממעבר עיר הבה"דים. לדבריו, "עיר הבה"דים לא תשנה את העיר. זה רק יועיל לב"ש, אבל זו לא הבשורה. הבשורה תגיע שיעברו בסיסי צה״ל לנגב וזה עשרות אלפי חיילים שבהתחלה ייסעו ברכבת לת״א וחזרה וברגע שיכירו את המקום יותר הם ישתקעו בו. היום שאומרים להם לעבור לב״ש זה נראה להם מוזר. אבל שהם יגיעו ויהיו פה הם יתאהבו במקום ויישארו בעיר. יש סיכוי גבוה להתפתחות בב״ש והביקוש יהיה גבוה יותר".

 

בנושא מחיר למשתכן אמר דמרי כי: "יש תעתוע בביקוש שיוצר משרד האוצר. לא רק שהוא בולם את הביקוש בהגרלת דירות לזוגות צעירים. כ-44 אלף זכו בדירות – והקבלנים יקבלו קרקע רק בעוד שנה שנתיים ב-70% מן הפרויקטים. ככה שמי שזכה – זכה בפתק". הוא הוסיף כי בב"ש בשכונת הפארק זכו כמה מאות אנשים שהוגרלו ו"העשבים שם עוד גודלים בשכונת הפארק. הפיתוח שם יתחיל עוד שנתיים ואנשים יראו דירות רק עוד 5-6 שנים. האנשים שזכו בב״ש – זכו בהגרלה שאין בה כלום. במקביל הגרילו בפריפריה יח"ד רבות וכך גם בב"ש. זאת משום שהאוצר שיווק במרכז גם דירות למשתכן ושם הטבה היא משמעותית גבוה יותר של כמיליון שקל למשל בגליל ים. אז למה שהם יתיישבו פה בנגב או בגליל? המשבר מהווה הזדמנות להפריח את השממה והם עושים ההפך".

 

דמרי. "האוצר יוצר תעתוע" דמרי. "האוצר יוצר תעתוע" צילום: עמית שעל

 

פרוינד פנה לסגי איתן ושאל מדוע נכסים ובניין בחרה להקים פרויקט פארק היי טק כה נרחב בבאר שבע. "אנו יוצרים סביבת חיים אופטימלית ויש צורך במענה לתעסוקה, תרבות הפנאי ומקום לגור בתנאים סבירים. בחרנו להגיע לב״ש כי הכללים הללו מתקיימים פה. אבל יש צורך לכמה תנאים בסיסים על מנת שהמודל יעבוד. יש צורך להתחיל לחשוב בטווח ארוך כי בישראל רגילים לחשוב בטווח קצר", השיבה איתן.

 

"ראש העיר בב״ש קבע שרוצה להפוך את העיר למרכז מטרופוליני. הדבר החשוב ביותר הוא שמדינת ישראל רואה בב"ש ובנגב עתיד ומשקיעה פה רבות, ההייטק, עיר הבה״דים, מרכז התקשוב שיביא הרבה מאוד אנשי קבע. בנינו את פארק ההייטק בשיתוף העירייה והאוניברסיטה ומועסקים שם כיום 2,000 עובדים מהדרום. בניין נוסף יתאכלס בקרוב וזה עוד כ-1,000 עובדים. גם רפאל מגיעה ו-wework. כלומר, קורה משהו בב״ש ואני חושבת שזה פתרון יחיד ולא כולל להוביל אנשים מהרכז לעתודת קרקע אחרת", סיכמה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x