ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
ועידת תחזיות חדש גג עמוד

ועידת התחזיות

חדוה בר: "הבנקים צפויים לקצץ עוד 6,000 משרות עד 2020"

המפקחת על הבנקים אמרה בוועידת התחזיות של "כלכליסט" כי "היום בזכות הטכנולוגיה ניתן לקבל שירות טוב יותר. בנוסף, משקי הבית נהנים היום מירידה בעמלות, בתחום העו"ש למשל ניתן לחסוך 75%". לשאלה אם יוקם בנק חדש השיבה: "היוזמה צריכה להגיע מהמגזר העסקי"

רעות שפיגלמן 11:1925.12.17
"האם התחרות בבנקאות תתבטא גם בירידה בריביות המשולמות על האשראי הקמעונאי? התשובה לשאלה זו אינה חד-משמעית", כך אמרה הבוקר (ב') המפקחת על הבנקים, חדוה בר, בוועידת התחזיות 2018 של "כלכליסט" בשיתוף בנק הפועלים ופסגות.

 

 

 

לדברי בר, "לא רואים כרגע ירידה בריביות. יכול להיות שהשינוי שאנו חווים עכשיו יביא לכך שמשקי הבית ייקחו יותר הלוואות ולכן הסיכון יעלה ואז הדבר יפעל להעלאת הריביות.  ביחס לעולם, הריביות לא גבוהות ובתחום כרטיסי האשראי הן אפילו נמוכות. ולכן בריביות קשה להעריך לאן הדברים יילכו".

 

 

"הכותרת בעיתון משנת 2015 אמרה את הדבר הבא: 'תחרות במערכת הבנקאות, הצחקתם את בנק ישראל'. בנק ישראל פועל להבטחה שאף בנק לא יקרוס ולכן מונע הקמתם של בנקים חדשים. אנחנו לא שאננים והציבור מרגיש את זה", הוסיפה בר.

 

בר ציינה כי בשנתיים האחרונות התרחשו מספר שינויים גדולים בעולם הבנקאות: נחקקו מספר חוקים במטרה לקדם את התחרות בתחומי הפיננסיים ובבנקאות; הפיקוח על הבנקים נקט בצעדים פרואקטיביים לקידום התחרות לטובת משקי הבית והעסקים הקטנים; ובמקביל, העולם הפיננסי החל לעבור מהפכה דיגיטלית - טכנולוגית, שיוצרת לחץ תחרותי בתחומי הבנקאות בישראל, בדומה למתרחש במדינות רבות בעולם בשנים האחרונות.

 

"נשאלת השאלה האם רואים ניצני שינויים של תחרות? והתשובה היא כן ומשקי הבית נהנים ממנה. יש גם שאלה כיצד מודדים את זה. ראשית שירות ומגוון, מצפים גם שהתחרות תתבטא במחירים, שהעמלות יירדו. ושלישית – שינויים במבנה השוק, ויש כבר עכשיו שינוי בכך. אנו מצפים שזה יימשך.

 

"מבחינת השירות - יש שיפור. תשוו היום לעומת כמה שנים אחורה. היום זמינות השירות הרבה יותר גבוהה, ניתן לצרוך 24/7 מהסלון בבית, מגוון ערוצי התקשורת מאוד השתנה - היום בזכות הטכנולוגיה ניתן לקבל שירות טוב יותר. והבנקים מתחרים על חדשנות. בנקים מאפשרים ניהול דיגיטלי של תיק השקעות.

 

"בתחום השירות והמגוון ללקוחות - הלחץ התחרותי והטכנולוגיה המתפתחת מובילים לכך שהבנקים משקיעים עשרות ואף מאות מיליוני שקלים בחדשנות, השקעה שהופכת את השירות הבנקאי לזמין ונוח הרבה יותר ללקוחות. לדוגמה: העברה בנקאית - בשנת 2008 היה צורך לגשת לסניף וזה עלה 43 שקלים. בשנה האחרונה הבנקים פיתחו ורכשו אפליקציות לתשלומים מיידים וללא עמלה. התחרות של הבנקים על השירות ללקוחות באה לידי ביטוי גם במגוון ערוצי התקשורת בין הבנקים ללקוחותיהם –סניפים, דיגיאל או שילוב, כל בנק והאסטרטגיה שלו. מדובר בתחרות על מגוון , תחרות על הלקוח", אמר בר.

 

חדוה בר בוועידת התחזיות חדוה בר בוועידת התחזיות צילום: עמית שעל

 

 

עם זאת אמר המפקחת על הבנקים כי "לא הכול עובד כמו שצריך. רואים שהמעבר לבנקאות דיגיטלית שכרוך גם בסגירה של סניפים מוביל לחיכוכים וקשיי הסתגלות בין הלקוחות לבין הבנקים. לעתים המכונות לא עובדות, יש תקלות באפליקציות – ואנחנו בפיקוח פועלים בהיבט הזה. דרשנו למשל שהבנקים יעשו חינוך דיגיטלי - כלומר יש מה לשפר בתחום השירות".

 

בר ציינה, כי חברות כרטיסי האשראי שמבינות שיעמדו עוד רגע לב,ד חתמו הסכמים מאוד דרמטיים עם גופים שונים, והמשמעות היא ירידה נוספת שצפויה בעמלות לעסקים קטנים. "ישראכרט למשל חתמה על הסכם עם להב - ארגון העסקים הקטנים, והתחייבה להוריד את העמלות. גם המאגד גמא עשה הסכם עם חברת כאל להורדה דרמטית בעמלות הסליקה. בנוסף, חברת סליקה חדש, טרנזילה, קיבלה רישיון. יש כאן שינוי מאוד דרמטי שהמשמעות שלו היא תחרות אמיתית וגדולה".

 

בר הדגישה כי משקי הבית נהנים היום מירידה בעמלות. "באמצעים הישירים ניתן לחסוך 75% בתחום עו"ש, יש ירידה של 40% בתחום העברות מט"ח ועוד. בנובמבר נכנסה לתוקף הוראה חדשה של הפיקוח שדורשת מהבנקים לגלגל לצרכנים חסכון עלויות של הדיגיטל בדמות ירידה בגובה העמלות. לפי נתוני בנק ישראל 51% מהפעולות הבנקאיות מבוצעות בדיגיטל – זאת אומרת שמי שפועל בדיגיטל חוסך כסף".

 

"גברה התחרות בתוך מערכת הבנקאות"

 

בר ציינה כי בתחום מבנה השוק הפיננסי ניכר שינוי משמעותי, שמוביל גם הוא להתגברות התחרות על משקי הבית והעסקים הקטנים. "בשנים האחרונות גדל מאוד מספר הגופים הפיננסיים המציעים הלוואות למשקי הבית. בעוד שלפני מספר שנים לקוח שהיה מעוניין בהלוואה יכול היה לגשת לבנק שלו בלבד, כיום אותו לקוח יכול לפנות גם לבנק אחר שבו אין לו חשבון; לחברת כרטיסי אשראי, לנותן אשראי חוץ בנקאי, לקופת הגמל או קרן ההשתלמות שלו ולפלטפורמת הלוואה בין אנשים (PTP). כל ההצעות הללו זמינות ללקוח והוא יכול לערוך סקר שוק באמצעות חיפוש מהיר באינטרנט ופניה לגופים השונים מרחוק.

 

"בנוסף, בשנתיים האחרונות גברה התחרות בתוך מערכת הבנקאות בין שני הבנקים הגדולים (פועלים ולאומי) לבנקים הבינוניים (מזרחי, דיסקונט והבינלאומי). נתח השוק באשראי של שני הבנקים הגדולים באשראי ירד מכ- 57% בתחילת 2016 לכ- 54% בסוף 2017, ובמקביל עלה נתח השוק באשראי של הבנקים הבינוניים לכ-41.5%. הגורמים שתרמו להגברת התחרות בתוך המערכת הם, בין השאר, דרישות ההון הגבוהות יותר שדרש הפיקוח על הבנקים משני הבנקים הגדולים, וכן האסטרטגיה העסקית התחרותית יותר שבה נוקטים כיום הבנקים הבינוניים", אמר בר.

 

לסיכום ציינה המפקחת על הבנקים כי הבנקים צפויים לצמצם עוד 6,000 משרות עד 2020. בהתייחסותה להקמתם של בנקים חדשים אמרה: "כדי שיהיה בנק חדש צריך שהיוזמה תגיע מהמגזר העסקי".

 

בר הבטיחה כי ב-2018 "נעשה מהפיכה במידע - הראשונה היא תעודת זהות בנקאית דיגיטלית ואותה נאפשר להעביר באופן דיגיטלי בלחיצת כפתור וזה יאפשר ללקוח לבצע תחרות בין הבנקים".

 

".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x