ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ההייטק הישראלי מגיע לסין כדי לפגוש את השמות הגדולים

ועידת החדשנות וההשקעות ישראל־סין הרביעית (Innonation) תתקיים ב־2—4 ביולי בג'והאי שבמחוז גוואנגדונג בדרום סין. במסגרת הוועידה ייפגשו חברות טכנולוגיה וסטארט־אפים ישראליים עם המשקיעים ומקבלי ההחלטות בחברות הגדולות בסין )

עומר כביר 08:2507.06.18

בסין יש כ־1.4 מיליארד תושבים. בישראל, בסביבות ה־8.3 מיליון. ובכל זאת, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשי הון סיכון וחברות סיניים שמחפשים השקעות והזדמנויות עסקיות פונים לחברות ישראליות, ומבצעים השקעות אסטרטגיות. ב־2—4 ביולי תתקיים ועידת החדשנות וההשקעות ישראל־סין הרביעית (Innonation) בג'והאי שבמחוז גוואנגדונג בדרום סין. הוועידה תפגיש חברות טכנולוגיה וסטארט־אפים ישראליים עם המשקיעים ומקבלי ההחלטות בחברות הגדולות בסין.

 

לפי יזמים מקומיים שזכו להשקעות מוצלחות מסין, חסמים אפשריים כמו הבדלי תרבות מתגלים ברגע האמת כמשוכות קטנות. "הפוטנציאל בשוק הסיני גדול משתיארנו לעצמנו", סיפר עמי גל, מנכ"ל SQream, שמפתחת מסד נתונים אנליטי מבוסס SQL ושהכריזה בסוף מאי על גיוס 26.4 מיליון דולר בהובלת עליבאבא. "כאשר הפרמטרים המרכזיים של ערך מוסף עסקי וטכנולוגיה חדשנית גבוהים, השוני התרבותי לא מהווה חסם".

משתתפי ועידת ישראל־סין השלישית שנערכה בשנה שעברה משתתפי ועידת ישראל־סין השלישית שנערכה בשנה שעברה

 

לדברי גל, משקיעים מסין מחפשים בעיקר "טכנולוגיות חדשניות, פורצות דרך ומוכחות טכנית ועסקית. משקיעים רבים מעדיפים חברות בוגרות יותר. בשנה האחרונה ראינו דגשים רבים יותר על ביג דאטה משולב עם בינה מלאכותית, וטכנולוגיות מתחומים כמו האינטרנט של הדברים, רכב ורובוטיקה. עם זאת, הם מתעניינים במגוון רחב מאוד של נושאים. המחשבה המרכזית המנחה אותם בזמן שהם בוחנים השקעה/שיתוף פעולה היא 'איך עושים עם זה המון כסף בסין?'".

 

"לצד הסיני הרבה יותר קשה להגיד לך לא בטלפון"

 

מוטי קושניר, מנכ"ל ומייסד InfinityAR, חברת מציאות מועשרת שלפני שנה וחצי גייסה 15 מיליון דולר מעליבאבא, הוסיף: "משקיעים סינים מחפשים חדשנות, מהירות ואיכות. הם לא שונים במובן הזה מאמזון או ממיקרוסופט. התחומים שישראל טובה בהם זה מה שמעניין אותם — סייבר, בינה מלאכותית, ראיית מכונה וביג דאטה".

בכל הנוגע להבדלים תרבותיים, לשני היזמים יש מסר מרגיע. "הם הרבה יותר דומים מאשר שונים", אמר גל. "גם שם כל הפרמטרים של הערכים המוספים של העסקה חשובים, וגם שם יש חשיבות רבה למערכת היחסים והאמון שנוצרים בין הצדדים. בסין בדיקת הנאותות הטכנולוגית יותר עמוקה, והקצב יותר איטי".

 

קושניר ציין הבדל משמעותי בתהליך המו"מ: "זה קצת שונה ממה שאנחנו מכירים בעולם המערבי. לצד הסיני הרבה יותר קשה להגיד לא בשיחת טלפון. אתה תגיד א', הוא ג', תסכימו על ב' ובחוזה בבוקר שוב תראה ג'. זה משהו שלקח לנו זמן ללמוד. עם אמריקאים גם מאוד נדיר להגיע לשלב שאתה קם מהשולחן, ואומר עד כאן. בסין יש ציפייה שתעשה את זה, שתסמן להם איפה הגבול.

 

ג'ק מא, בעל השליטה בעליבאבא ג'ק מא, בעל השליטה בעליבאבא צילום: בלומברג

 

"מצד שני, האנשים שבסוף עומדים מולך בעסקאות למדו בייל והרווארד. חלק גדול מהם עבדו בארה"ב. הם גם הרבה יותר צעירים. מודבר בצעירים עד גיל 40 שמנהלים מיליארדים. כל הדור שם שמטפל בהייטק מאוד צעיר, דינמי ורעב. הם עובדים 24/7, ומצפים שגם אתה תהיה כזה".

 

להשקעה מסין יש גם יתרון מובהק בעבור חברות שרוצות להיכנס לשוק הסיני. "מאוד ברור לנו איך עושים עסקים עם מערב אירופה וארה"ב. כולם יודעים איך המערכות עובדת", אמר קושניר. "אבל בסין אתה מאוד חושש. האם שותף פוטנציאלי הוא בכלל גוף לגיטימי? כשאתה מגיע מגובה בשחקן כמו עליבאבא, קודם כל אתה מקבל יחס של כבוד. מעצם זה שהם השקיעו בנו הפכנו למפורסמים בסין. זה גם נותן לי גושפקנה. אם אני רוצה לפנות לחברות מהשורה הראשונה ביפן וטייוואן, יש לי עם מי לדבר. זה פתח המון דלתות".

 

עליבאבא, הוסיף קושניר, גם סייעה בפעילות השוטפת של החברה. "אם אתה רוצה לגייס מנהל מדינה ראשון איך אתה עושה את זה? בארץ ובארה"ב אני מכיר את השוק ואת השפה. אבל איך אני עושה את זה בסין? בשלב הזה עליבאבא מעמידה לרשותך את מערך ה־HR שלהם".

 

גל הסביר שמשקיעה כמו עליבאבא מספקת יתרון אסטרטגי חשוב, גם מחוץ לסין: "עליבאבא היא אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם. פלטפורמת הענן שלה היא הצומחת ביותר בעולם, והשוק הסיני הוא שוק הביג דאטה הגדול והצומח בעולם. ההשקעה מסין מאוד מקדמת את הפעילות שלנו בשוק הסיני ואת האמינות שאנו מקבלים בשווקים אחרים שאנו מתמקדים בהם, כולל בארה"ב".

 

עמי גל, מנכ"ל SQream עמי גל, מנכ"ל SQream צילום: אוראל כהן

 

"משקיע סיני רוצה שתראה את סין כיעד מרכזי"

 

אז מה צריכה לעשות חברת ישראלית שמחפשת השקעה מסין? לגל יש כמה טיפים חשובים. "בסופו של דבר, צריך להיות רציונל עסקי וטכנולוגי מאחורי ההשקעה", הוא אומר ומוסיף כי "כאשר מדובר בהשקעה מסין, ההשקעה תהיה עם הסתכלות על סין תחילה. החברה הישראלית צריכה לוודא שהיא מדברת עם משקיע רציני, שהיא מבינה אותו, שיש לו יכולות להשקיע מחוץ לסין ויכולת לעזור באופן משמעותי בסין. צריך גם סבלנות, שום דבר לא נסגר בביקור אחד".

 

לקושניר יש עצה מהותית: "אתה לא פונה לשוק הסיני כי אתה מחפש משקיעים, אלא כי הוא מעניין אותך עסקית. משקיע סיני רוצה לראות שהחברה רואה את סין כשוק היעד המרכזי שלה. אני כל הזמן כיוונתי לשוק הסיני, משם הכל התחיל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x