ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

יו"ר התאחדות בוני הארץ: "שנת 2019 תהיה שנת התפכחות בתחום הנדל"ן"

רוני בריק אמר בוועידת התחזיות של "כלכליסט" כי "2018 היתה 'שנת הצטברות' של המון זוכים בהגרלות, של המון זוכים שכבר התייאשו, של והמון קבלנים בהמתנה מחשש לעסקים שלהם. השנה הבאה כנראה לא תהיה כזו"

דותן לוי 16:1831.12.18

 

 

"שנת 2019 תהיה שנת ההתפכחות. האיזון הופר השנה לחלוטין. אני מאוד מקווה שכל מקבלי ההחלטות בשוק הדיור עוברים ממש עכשיו למצב של חישוב מסלול מחדש", כך אמר אמר רוני בריק, יו"ר התאחדות בוני הארץ, בוועידת התחזיות של "כלכליסט".

 

בריק אמר כי "התחזית שלנו היא שהחל מהשנה הקרובה, נרגיש בהדרגה את השפעתו החיובית של תהליך התכנון מחדש של תחום הקמת התשתיות. הקבלנים יוכלו לסיים את הפרויקטים הציבוריים כמתוכנן ובזמן - הם אלה שיבנו אותם ויובטח שהמדינה תתמוך בהם ותשלם להם בזמן, ובכך תשמור על הישרדותם ועל התחרות בענף התשתיות.

 

"לפני שנתיים עמדתי על הבמה בכנס של כלכליסט ואמרתי שכפי שעשתה הממשלה לבקשתנו בתחום הדיור – חלה עליה חובה להקים 'קבינט תשתיות', אמר בריק בנאומו. "גוף שיאפשר טיפול בכשלים בתחום המורכב הזה, בשיח מסודר ופתוח של כל השותפים לתחום התשתיות, וכך לפטור את הבעיות בכל שלבי עבודה: משלב התכנון הלא שלם, דרך שיטת מכרזים החולה, עובר אל חלוקת העבודה לא יעילה בין הקבלנים לזרועות התשתית הממשלתיות והעירוניות, עם יצירת ניהול יעיל של פרויקטים וניהול יעיל של חברות הביצוע הממשלתיות, משם אל שיטת הפיקוח החסר, ועד לתשלום בשיטת 'שוטף פלוס כמה שמתחשק'. בדרך איבדנו עשרות קבלנים קטנים וגדולים, שצורת העבודה בתחום הזה פשוט חיסלה. אני מדבר על מעל ל-30 קבלני תשתיות שקרסו בזה אחר זה. ראינו יחד עם הבנייה בכל חלקי הארץ מקרים שבהם הושלמה הקמת בנייני מגורים, והדירות לא נמסרו בזמן, כי התשתית שהמדינה או העירייה היו אמורות לבנות, לא הושלמו. בעקבות זאת, קם צוות ניהול לתחום תכנון התשתיות בישראל שמוביל משרד החשב הכללי באוצר, וצוות מתכלל נוסף שמוביל משרד ראש הממשלה. הצוותים האלה מכינים את המהפיכה שבה פתחתי".

 

בריק הרחיב על פעילות הממשלה, "הם עומדים לייצר תוכנית תשתיות ארוכת שנים, שמבוססת על צורכי אמת של המשק, הצוותים האלה עובדים כיום על מכרזים אחידים, ללא הפתעות שיסכנו את הקבלן, כדי להבטיח שהקבלן לא יקרוס במהלך העבודה. הם יבטלו את הבחירה האוטומטית בהצעות הזולות ביותר 'ההצעות המתאבדות' - בכל מכרז ומכרז. לשמחתנו, זה כבר מיושם במכרזי תשתית ובניה ציבורית של משרד השיכון.

 

רוני בריק, יו"ר התאחדות בוני הארץ, היום בוועידה רוני בריק, יו"ר התאחדות בוני הארץ, היום בוועידה צילום: יאיר שגיא

 

לגבי תחום הדיור אמר בריק, "הרעיון שהוביל את שר האוצר והממשלה לייצר את תוכנית מחיר למשתכן הוא רעיון טוב ועשה שינוי מבורך, הוא עצר את רכבת ההרים של מחירי הדיור. יציבות במחירים היא דרישת בסיס של התאחדות בוני הארץ כבר יותר מעשור. תנודות קיצוניות במחירים יצרו שוק מסוכן מאוד עבורנו, היזמים והקבלנים, עם מחירי קרקע לא סבירים, תחרות מסכנת עסקים וזינוקים במחירי בדיור כך שפחות ופחות אנשים יכלו לעמוד בהם. אבל כבר מזמן הזהרנו שהתוכנית לא מספיקה. בוודאי לא יחד עם הקפאת פעילות של חלקים גדולים בשוק, תוך הבטחות לצניחת מחירים שגרמו למשפרי הדיור להמתין.

 

"שנת 2018 היתה 'שנת הצטברות'. הצטברו פה המון זוכים בהגרלות שכל מה שיש להם זה פתק. הצטברו פה המון זוכים שכבר התייאשו וביטלו את הזכייה. הצטברו פה המון קבלנים בהמתנה מחשש לעסקים שלהם. הצטברו פה המון משפחות שמחכות ומחכות כבר כמעט 3 שנים לנס, שיאפשר להם לשדרג את הדירה. זו שנת ההצטברות – והשנה הבאה כנראה לא תהיה כזו".

 

בריק הרחיב בנוגע למחיר למשתכן ואמר, "בואו נדבר רק על ה-57 אלף שזכו. צריך לשאול סוף סוף את השאלות הקשות: לכמה מהם לדעתכם יש בכלל הון עצמי מספיק? לכמה מהם תהיה בסוף הצעה לדירה שהם באמת ירצו? כמה מהם באמת יכולים לחכות שש שנים לדירה? אלה זוגות צעירים ברובם, אלה אנשים שצריכים לבנות את החיים שלהם עכשיו. אם רק חצי מהם יוותרו על הזכיה השנה ויחזרו לשוק התמונה במשק תהיה עגומה מאוד. ברגע שהם יחזרו לחפש דירה, יש סיכוי סביר שיבואו איתם גם רוב משפרי הדיור. אנחנו מדברים פה על משהו כמו 60 אלף דירות שאנשים יתחילו לחפש. שנת 2019 תהיה שנת ההתפכחות. האיזון הופר השנה לחלוטין. אני מאוד מקווה שכל מקבלי ההחלטות בשוק הדיור עוברים ממש עכשיו למצב של חישוב מסלול מחדש".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x