ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת התעשייה

מנכ"ל אנבידיה: "אמנון שעשוע אדם מאוד חכם, אבל הוא טועה"

מנהל ענקית השבבים, שרכשה לאחרונה את מלאנוקס ב-6.9 מיליארד דולר, סיפר בוועידת התעשייה של כלכליסט על קווי הדמיון בין שתי החברות. כמו כן, השיב להאשמות של מובילאיי בדבר העתקה אפשרית של טכנולוגיות רכב אוטונומי

רן אברמסון 17:2526.03.19

 


 

 

"שילמנו על מלאנוקס יותר משיכולנו לתאר לעצמנו, אבל היא חברה מדהימה עם טכנולוגיה מדהימה והנהלה מדהימה. היא שווה את זה ואפילו יותר", כך אמר הבוקר (ג') ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל ענקית הטכנולוגיה הבינלאומית אנבידיה, בוועידת התעשייה של כלכליסט בתל אביב.

 

 

מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג ומנכ"ל מלאנוקס איל וולדמן, בשיחה באירוע עם כתבת כלכליסט הגר רבט מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג ומנכ"ל מלאנוקס איל וולדמן, בשיחה באירוע עם כתבת כלכליסט הגר רבט צילום: עמית שעל

 

הוא התייחס להאשמות שהעלה אמש נגד אנבידיה מייסד ומנכ"ל מובילאיי בבלוג הרשמי של אינטל, החברה-האם של מובילאיי. "אמנון הוא אדם חכם מאוד, אבל הוא טועה", אמר. שעשוע טען כי אנבידיה העתיקה טכנולוגיה של מובילאיי בתחום בטיחות רכב אוטונומי. "אנבידיה פנתה אלינו ב-2018 והתעניינה בשיתוף פעולה בתחום בטיחות כלי רכב אוטונומיים. שמחנו מכך, והיינו מבולבלים כשהיא נסוגה מהשותפות. תארו לכם את ההפתעה שלנו כשמנכ"ל אנבידיה הכריז בשבוע שעבר על מודל בטיחות "ראשון מסוגו" שהחברה שלו פיתחה לכלי רכב אוטונומיים", כתב שעשוע בבלוג של אינטל. "אם חיקוי הוא המחמאה הכנה ביותר, כנראה שאנבידיה מאוד מעריכים את מובילאיי...המודל של אנבידיה הוא העתק של מודל בטיחות כלי רכב אוטונומיים שפרסמנו לפני כמעט שנתיים. לדעתנו, הטכנולוגיה שהציגה אנבידיה היא פשוט גרסה גרועה יותר של הטכנולוגיה שלנו, שמותגה בצבעי הירוק והשחור של אנבידיה".

 

 

וולדמן והואנג וולדמן והואנג צילום: גיל נחושתן

 

 

 

בתגובה, אמר הואנג: "אמנון ואני אנחנו מסכימים שבטיחות כלי רכב אוטנומיים היא בעדיפות עליונה. יש לנו גישות דומות. המטרות שלנו דומות, אבל הגישות שונות. אני חושב שאנחנו צריכים לפתוח את הטכנולוגיה הזו ולאפשר לחדשנות ורעיונות חדשים לפרוח. יש המון רעיונות שצריכים לפרוח", הסביר. כשנשאל על אפשרות של תביעה עתידית שאולי מתכוונת מובילאיי להגיש, ענה: "אולי זו הכנה לתביעה עתידית, אבל חברות מתמודדות עם הרבה תביעות כל הזמן. אני חושב שאמנון צריך להתמקד בפיתוח טכנולוגיות שישפרו את הבטיחות של כלי רכב אוטונומיים. הוא חכם אבל הוא טועה", סיכם.

 

אנבידיה רכשה החודש את מלאנוקס ב-6.9 מיליארד דולר. העסקה היא הגדולה בתולדות אנבידיה, ואחת הגדולות בתעשיית ההייטק הישראלית. הרכישה הגדולה ביותר של אנבידיה עד מלאנוקס היתה בהיקף 367 מיליון דולר, והואנג נשאל על ההתמודדות של החברה עם קפיצת המדרגה. "מלאנוקס היתה מאוד יקרה, אבל היא חברה יחידה מסוגה - פנינה של טכנולוגיה. העבודה של איל וולדמן ניכרת בה", אמר. "התחרות על מלאנוקס היתה קשה, ואייל היה נושא ונותן מיומן. אני מקווה שאף אחד מכם לא יצטרך לשאת ולתת עמו", התלוצץ. "אבל זה היה שווה את המחיר. המטרה שלנו היתה להתמקד בחוות שרתים, שהם תחום עתידי ומתפתח בחזית הבינה המלאכותית. המיזוג של שתי חברות עם טכנולוגיה ברמה עולמית לחוות שרתים תיצור גוף מוביל בתחום. הייתי בר מזל שהצלחתי לרכוש את מלאנוקס", הסביר.

 

וולדמן, מנכ"ל מלאנוקס, סיפר: "אנבידיה היא חברה מדהימה עם טכנולוגיה מדהימה. המוצרים שלה עושים את החשיבה בכל כך הרבה מוצרים, הם המוח שנמצא במכוניות שלנו, במחשבים שלנו ובעוד דברים. אנחנו מביאים את המידע למוח של אנבידיה בצורה מהירה ויעילה. אנחנו משלימים זה את זה. אין חפיפה בתחומים שלנו ולכן נוכל ליצור חברה אדירה", אמר. הואנג הסכים עמו והוסיף: "זה דימוי מצויין, מלאנוקס היא מערכת העצבים ואנבידיה היא המוח". הואנג ציין כי בזכות האופי המשלים של החברות אנבידיה "תשמור על כל העובדים ועל כל פסי היצור. החברות שלנו לא מתחרות. הן משלימות".

 

כשנשאל וולדמן אם יעזוב את תפקידו כמנכ"ל או שיישאר בו עשרים שנה לפחות כפי שאמר בראיון שנתן לכלכליסט לפני כשנתיים, השיב: "אנחנו מדברים על התוכניות לחברה, ואנחנו נדע את זה כשנחליט". הואנג אמר שביקש מוולדמן "לבנות את מלאנוקס ליותר מהזמן שהוא יחיה, שזה קצת יותר מ-20 שנה" והוסיף שיש מעט מאוד חברות ששרדו בשוק הטכנולוגי במשך עשורים. "והמותג של מלאנוקס הוא מאוד חזק; אנחנו נשמור עליו ואנחנו גאים בו", אמר.

 

כשנשאל על הסיכון שלקחה אנבידיה עם רכישת מלאנוקס, לנוכח העובדה שההון הנזיל של החברה נאמד בסוף 2018 ב-7.4 מיליארד דולר בלבד, ענה הואנג: "אנחנו מקווים לעשות יותר כסף. כל הנקודה שיש לך הון נזיל הוא לנצל הזדמנויות, ומלאנוקס היתה הזדמנות כזו וקפצנו עליה. אמרתי לאייל שהייתי הראשון להציע מחיר והייתי האחרון להציע. כולם רצו את מלאנוקס, היא אוצר". באשר לתוכניות עתידיות של אנבידיה אמר הואנג: "אני אסיאתי אני אוהב שיש לי כסף, אני הולך לחסוך קצת ולא לקנות חברות בזמן הקרוב. אני אוהב את מאלנוקס. אהבתי אותה מהרגע הראשון".

 

 

 

וולדמן הסביר את התועלת שיצור המיזוג בין שתי החברות עבור הצרכנים: "תארי לך את חייך בלי גוגל. אנחנו מתחילים עכשיו לבנות את חוות השרתים הראשונות שיעזרו להביא לחיינו את הגוגל הבאה. בעוד 10 שנים יהיו טכנולוגיות שאנחנו לא מתארים לעצמנו. אנחנו בונים את אבני הבניין של הטכנולוגיות העתידיות האלה".

ברקע המצב הבטחוני והבחירות המתקרבות ציין ולדמן כי הוא גאה בכך שמלאנוקס מעסיקה עובדים פלסטינים ומחזיקה חוות שרתים ברשות הפלסטינית. "אנו מאוד גאים בפלסטינים שעובדים אצלנו ברוואבי, חברון ועזה. אנחנו נמשיך לעשות זאת ולפתח את חוות השרתים שלנו ברשות הפלסטינית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x