ועידת התעשייה
מנכ"ל אנבידיה: "אמנון שעשוע אדם מאוד חכם, אבל הוא טועה"
מנהל ענקית השבבים, שרכשה לאחרונה את מלאנוקס ב-6.9 מיליארד דולר, סיפר בוועידת התעשייה של כלכליסט על קווי הדמיון בין שתי החברות. כמו כן, השיב להאשמות של מובילאיי בדבר העתקה אפשרית של טכנולוגיות רכב אוטונומי
"שילמנו על מלאנוקס יותר משיכולנו לתאר לעצמנו, אבל היא חברה מדהימה עם טכנולוגיה מדהימה והנהלה מדהימה. היא שווה את זה ואפילו יותר", כך אמר הבוקר (ג') ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל ענקית הטכנולוגיה הבינלאומית אנבידיה, בוועידת התעשייה של כלכליסט בתל אביב.
- היום על במה אחת בוועידת כלכליסט: בכירי התעשייה והדמויות המסקרנות בדרך לקלפי
- ישי דוידי: "ללא השקעה בחדשנות חברות תעשיה לא ישרדו"
- יו"ר בז"ן: "מי שלא יתאים עצמו למציאות החדשה לא תהיה לו זכות קיום"
הוא התייחס להאשמות שהעלה אמש נגד אנבידיה מייסד ומנכ"ל מובילאיי בבלוג הרשמי של אינטל, החברה-האם של מובילאיי. "אמנון הוא אדם חכם מאוד, אבל הוא טועה", אמר. שעשוע טען כי אנבידיה העתיקה טכנולוגיה של מובילאיי בתחום בטיחות רכב אוטונומי. "אנבידיה פנתה אלינו ב-2018 והתעניינה בשיתוף פעולה בתחום בטיחות כלי רכב אוטונומיים. שמחנו מכך, והיינו מבולבלים כשהיא נסוגה מהשותפות. תארו לכם את ההפתעה שלנו כשמנכ"ל אנבידיה הכריז בשבוע שעבר על מודל בטיחות "ראשון מסוגו" שהחברה שלו פיתחה לכלי רכב אוטונומיים", כתב שעשוע בבלוג של אינטל. "אם חיקוי הוא המחמאה הכנה ביותר, כנראה שאנבידיה מאוד מעריכים את מובילאיי...המודל של אנבידיה הוא העתק של מודל בטיחות כלי רכב אוטונומיים שפרסמנו לפני כמעט שנתיים. לדעתנו, הטכנולוגיה שהציגה אנבידיה היא פשוט גרסה גרועה יותר של הטכנולוגיה שלנו, שמותגה בצבעי הירוק והשחור של אנבידיה".
בתגובה, אמר הואנג: "אמנון ואני אנחנו מסכימים שבטיחות כלי רכב אוטנומיים היא בעדיפות עליונה. יש לנו גישות דומות. המטרות שלנו דומות, אבל הגישות שונות. אני חושב שאנחנו צריכים לפתוח את הטכנולוגיה הזו ולאפשר לחדשנות ורעיונות חדשים לפרוח. יש המון רעיונות שצריכים לפרוח", הסביר. כשנשאל על אפשרות של תביעה עתידית שאולי מתכוונת מובילאיי להגיש, ענה: "אולי זו הכנה לתביעה עתידית, אבל חברות מתמודדות עם הרבה תביעות כל הזמן. אני חושב שאמנון צריך להתמקד בפיתוח טכנולוגיות שישפרו את הבטיחות של כלי רכב אוטונומיים. הוא חכם אבל הוא טועה", סיכם.
אנבידיה רכשה החודש את מלאנוקס ב-6.9 מיליארד דולר. העסקה היא הגדולה בתולדות אנבידיה, ואחת הגדולות בתעשיית ההייטק הישראלית. הרכישה הגדולה ביותר של אנבידיה עד מלאנוקס היתה בהיקף 367 מיליון דולר, והואנג נשאל על ההתמודדות של החברה עם קפיצת המדרגה. "מלאנוקס היתה מאוד יקרה, אבל היא חברה יחידה מסוגה - פנינה של טכנולוגיה. העבודה של איל וולדמן ניכרת בה", אמר. "התחרות על מלאנוקס היתה קשה, ואייל היה נושא ונותן מיומן. אני מקווה שאף אחד מכם לא יצטרך לשאת ולתת עמו", התלוצץ. "אבל זה היה שווה את המחיר. המטרה שלנו היתה להתמקד בחוות שרתים, שהם תחום עתידי ומתפתח בחזית הבינה המלאכותית. המיזוג של שתי חברות עם טכנולוגיה ברמה עולמית לחוות שרתים תיצור גוף מוביל בתחום. הייתי בר מזל שהצלחתי לרכוש את מלאנוקס", הסביר.
וולדמן, מנכ"ל מלאנוקס, סיפר: "אנבידיה היא חברה מדהימה עם טכנולוגיה מדהימה. המוצרים שלה עושים את החשיבה בכל כך הרבה מוצרים, הם המוח שנמצא במכוניות שלנו, במחשבים שלנו ובעוד דברים. אנחנו מביאים את המידע למוח של אנבידיה בצורה מהירה ויעילה. אנחנו משלימים זה את זה. אין חפיפה בתחומים שלנו ולכן נוכל ליצור חברה אדירה", אמר. הואנג הסכים עמו והוסיף: "זה דימוי מצויין, מלאנוקס היא מערכת העצבים ואנבידיה היא המוח". הואנג ציין כי בזכות האופי המשלים של החברות אנבידיה "תשמור על כל העובדים ועל כל פסי היצור. החברות שלנו לא מתחרות. הן משלימות".
כשנשאל וולדמן אם יעזוב את תפקידו כמנכ"ל או שיישאר בו עשרים שנה לפחות כפי שאמר בראיון שנתן לכלכליסט לפני כשנתיים, השיב: "אנחנו מדברים על התוכניות לחברה, ואנחנו נדע את זה כשנחליט". הואנג אמר שביקש מוולדמן "לבנות את מלאנוקס ליותר מהזמן שהוא יחיה, שזה קצת יותר מ-20 שנה" והוסיף שיש מעט מאוד חברות ששרדו בשוק הטכנולוגי במשך עשורים. "והמותג של מלאנוקס הוא מאוד חזק; אנחנו נשמור עליו ואנחנו גאים בו", אמר.
כשנשאל על הסיכון שלקחה אנבידיה עם רכישת מלאנוקס, לנוכח העובדה שההון הנזיל של החברה נאמד בסוף 2018 ב-7.4 מיליארד דולר בלבד, ענה הואנג: "אנחנו מקווים לעשות יותר כסף. כל הנקודה שיש לך הון נזיל הוא לנצל הזדמנויות, ומלאנוקס היתה הזדמנות כזו וקפצנו עליה. אמרתי לאייל שהייתי הראשון להציע מחיר והייתי האחרון להציע. כולם רצו את מלאנוקס, היא אוצר". באשר לתוכניות עתידיות של אנבידיה אמר הואנג: "אני אסיאתי אני אוהב שיש לי כסף, אני הולך לחסוך קצת ולא לקנות חברות בזמן הקרוב. אני אוהב את מאלנוקס. אהבתי אותה מהרגע הראשון".
וולדמן הסביר את התועלת שיצור המיזוג בין שתי החברות עבור הצרכנים: "תארי לך את חייך בלי גוגל. אנחנו מתחילים עכשיו לבנות את חוות השרתים הראשונות שיעזרו להביא לחיינו את הגוגל הבאה. בעוד 10 שנים יהיו טכנולוגיות שאנחנו לא מתארים לעצמנו. אנחנו בונים את אבני הבניין של הטכנולוגיות העתידיות האלה".
ברקע המצב הבטחוני והבחירות המתקרבות ציין ולדמן כי הוא גאה בכך שמלאנוקס מעסיקה עובדים פלסטינים ומחזיקה חוות שרתים ברשות הפלסטינית. "אנו מאוד גאים בפלסטינים שעובדים אצלנו ברוואבי, חברון ועזה. אנחנו נמשיך לעשות זאת ולפתח את חוות השרתים שלנו ברשות הפלסטינית".