כנס המשקיעים 2019
חנן ברנד, קורנרסטון: "גם אקזיט של 100 מיליון דולר הוא מצויין"
המשקיע והשותף בקורנרסטון אמר את הדברים במפגש משקיעים ויזמים של CTech מבית כלכליסט ו-Labs. "אנחנו מספר אחת בעולם השקעות הון סיכון לנפש""
חנן ברנד, שותף בקורנרסטון המשקיעה בחברות בשלבי סיד, דואג לעתיד התחום. "אנחנו מספר אחת בעולם בהשקעות הון סיכון לנפש, יש כאן מספר עצום של חברות רב לאומיות. אנחנו עומדים על כמעט 6.5 מיליארד דולר השקעות ב-2018, שזה גידול עצום, אבל אנחנו רואים גידול רק בנפח - ולא במספר החברות בשלבים ראשונים. רוב הכסף הלך לשלבים מאוחרים, ומעט כסף הלך לשלבים מוקדמים ולחברות בשלבי סיד". ברנד אמר את הדברים היום (ג') במפגש משקיעים ויזמים של CTech מבית כלכליסט ו-Labs.
- מנהל מייסד קומרה קפיטל: "הבסיס לפנייה לשווקים השתנה באופן דרמטי"
- מה קורה כשפוטין שולח את אחד המשקיעים שלך לכלא הרוסי
- "פרויקט כושל בלונדון": 72 משקיעים תובעים את קרן הגשמה ב-20 מיליון שקל
אחת מהנקודות הכאובות, לדברי ברנד, היא נושא השכר. "השכר בישראל מתחיל להוות בעיה, במיוחד כאשר חברות רב לאומית משלמות כ-40% יותר מכל סטארט-אפ. זה יוצר מוטיבציה נמוכה להקים חברת סטארט-אפ. הפער בעבר היה קטן יותר, וזה עלול לגרום לנו להפוך להיות עוד מדינה שמבוססת על מרכזי פיתוח עם מעט סטארטאפים, בעיקר כאשר יש הרבה מדינות ברחבי העולם שמזרימות הרבה מאוד כסף לקידום סטארטאפים. ישראל צריכה להשקיע יותר בשלבים הראשונים, רואים הרבה אנג'לים שיוצאים החוצה מהתחום, וצריכים ליצור להם הזדמנויות לקבל החזר מהיר יותר על ההשקעות".
ברנד הסביר בדבריו כי "לנו יש מודל שנקרא 'מודל טי', שעוסק בטכנולוגיה, תזמון קבוצה ואטרקטיביות של החברה. אנחנו מחפשים את השילוב המוצלח של כל אלה. יש בישראל למעלה מ-1,000 חברות שיש להם AI במצגת שלהן, ולא יותר מ-1,000 חברות כאלה. זו בעיקר אשמת המשקיעים: היזמים אומרים שלא ישקיעו בהם, כי אין להם כאלה בחברה. סיבה נוספת היא שהרבה חברות לא יכולות להגיע למיליארד דולר אבל היו הרבה אקזיטים מוצלחים של 50-100 מיליון דולר. אקזיט שהיה מוצלח ליזמים".