ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

11 סטארט-אפים העפילו לשלב הבא של תחרות ה-Industry 4.0 של "כלכליסט"

התחרות מיועדת לסטארט־אפים ישראליים בעלי פתרונות טכנולוגיים בעולמות ה־i4 ומיועדים להטמעה במפעלים ובחברות ייצור

נעמי צורף 13:0328.08.19

תחרות ה-Industry 4.0 של "כלכליסט" מגיעה לשלב המסכם. צוות השופטים ומשרד רואי החשבון KPMG סומך-חייקין המלווה את התחרות, בחרו מתוך עשרות פניות את 11 הסטארט־אפים המובילים שיציגו באירוע הגמר שיתקיים בוועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט".

 

הוועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט" תתקיים ב-2 בספטמבר. לתוכנית הוועידה ולהרשמה לחצו כאן

  

מהפכת הייצור המתקדם מתארת את השינוי שעוברות חברות מתחומי התעשייה באימוץ טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות לצורך אוטומציה, קישוריות והעברת מידע והכל על מנת לאפשר תהליך ייצור מתקדם ויעיל מבוסס קבלת החלטות ניהוליות מדויקות יותר, המותאמות לדרישות השוק.

 

התחרות מיועדת לסטארט־אפים ישראליים בעלי פתרונות טכנולוגיים בעולמות ה־i4 ומיועדים להטמעה במפעלים ובחברות ייצור.

 

11 חברות הסטארט־אפ שעולות לגמר:

 

1. sonovia 
מימין: יהושע הרשקוביץ מייסד סונוביה ואלי אסא המנכ"ל מימין: יהושע הרשקוביץ מייסד סונוביה ואלי אסא המנכ"ל

 

החברה פיתחה טכנולוגיה להטמעת תכונות שונות בטקסטיל, כמו - אנטיבקטריאליות, חסינות מים, חסינות אש, ריכוך וצביעה באמצעות ציפוי בכימיקלים. הטכנולוגיה של סונוביה מאפשרת לבצע אפליקציות לכל סוגי הטקסטיל, לבצע את הטיפול עם כמות מופחתת משמעותית של כימקלים, עם עמידות גבוהה גם לכביסות תעשייתיות, ובכך גם מונעת את זליגת הכימיקלים למשתמש הקצה ושימור התכונה שהוקנתה לטקסטיל וכל זאת בעלות נמוכה מהטיפולים הקיימים בשוק.

 

הטכנולוגיה של סונוביה מיועדת לכל הסקטורים השונים בעולם הטקסטיל ובראשם עולם הרפואה. כבר היום מתהווים שיתופי פעולה עם חברות כמעט מכל סקטור טקסטילי שהוא - ספורט, בגדי Outdoor, תחבורה, תעופה וחלל, הלבשה עילית ועוד.

 

הרעיון נולד באוניברסיטת בר אילן, על ידי פרופ׳ אהרון גדנקן וד"ר אילנה פרלשטיין, שפיתחו שיטת ציפוי אנטי-בקטריאלי בשימוש בגלי אולטרסאונד. גדנקן ופרלשטיין קיבלו מענק של 12 מיליון יורו מהאיחוד האירופי להובלת מאגד של 16 גופים לפיתוח חצי תעשייתי של שיטת הציפוי האנטי-בקטריאלי, שכוללת מכונה וכימיה ייחודיים, לצורך המלחמה בזיהומים נרכשים בבית חולים.

 

2. Feelit  
מייסדי Fellit. מימין: ד"ר גדי קונוולינה, פרופ' חוסאם חאיק וד"ר מיטל שגב-בר מייסדי Fellit. מימין: ד"ר גדי קונוולינה, פרופ' חוסאם חאיק וד"ר מיטל שגב-בר

 

החברה פיתחה את RetroFeel, מוצר ייחודי המתבסס על טכנולוגיה מהפכנית של הדפסת דיו בטכנולוגיית ננו המספק פתרון לאיתור תקלות מראש בשוק המוצרים התעשייתיים. בכך, RetroFeel מאפשרת למפעלים חסכון של מאות אלפי עד מיליוני דולרים בשנה באובדן תפוקה ואנרגיה וכן בעלויות התחזוקה.

 

את פתרונות החישה החיישנים ניתן להדביק על גבי החפצים במהירות ובפשטות, כך שניתן לחוש את המצב המבני של חפצים בזמן אמת. הדיו המודפס על המדבקה המוצמדת לציוד הופך למעין עור מלאכותי לציוד. כך, למשל, ניתן לדעת את מצבם של צינורות בקווי ייצור מבלי להשבית את קווי הייצור במפעלים, באופן הגוזל זמן יקר וכסף משמעותי. כל המידע מועבר בזמן אמת לענן, באופן המאפשר לנטר מבעוד מועד כשלים פוטנציאליים ושינויים משמעותיים בחומר.

 

כל המוצרים הקיימים בשוק כיום מודדים רק ביטוים חיצוניים של החומר, כגון תנודות וטמפרטורה. החיישנים המתקדמים של Feelit מאפשרים למדוד שינויים מבניים בתוך החומר, וכך לאתר מגוון רחב של בעיות מבניות: שברים מזעריים – micro fractures, אובדן גמישות, שינוי צורה, התרופפות, תנודות מזעריות, איתור דליפות ובעיות בחיבורים שונים לציוד

 

Feelit הוקמה ב-2017 על ידי ד"ר גדי קונוולינה, ד"ר מיטל שגב-בר ופרופ' חוסאם חאיק מהטכניון. לשלושת המייסדים נסיון מצטבר של עשרות שנים במחקר ופיתוח בתחום הנדסת החומרים וההנדסה הכימית. אליהם הצטרף עודד קראפט המשמש כמנהל הפיתוח העסקי ודירקטור.

 

3. Ideeza  

מימין: מורן ביטון, דוד מרמלשטיין ומשה לחמי מימין: מורן ביטון, דוד מרמלשטיין ומשה לחמי צילום: עמית שעל

 

 

מייסדי החברה אומרים כי החברה שואפת "לעשות לעולם פיתוח המוצרים את מה שוויקס עשתה לעולם פיתוח האתרים". Ideeza מאפשרת ללקוחותיה לייצר לעצמם מוצרים דיגיטליים, כאשר הלקוח מעצב את המוצר מ-0, החל מהאלקטרוניקה ועל לפלסטיקה ובסופו של יום מקבל מוצר שלם, אישי, שנבנה דרך האתר תוך כמה דקות ותוך מספר ימי עסקים מגיע לבית הלקוח.

 

בבסיס של Ideeza עומד הרעיון כי מוצרים רבים כמו סמארטפונים, טאבלטים, מסכים ועוד,שהם למעשה אותו מוצר, בעל אותה מהות. בהתחלה עסקו שלושת המייסדים מורן ביטון, דוד מרמלשטיין ומשה לחמיבפיתוח "כרטיסי מוח" אלקטרוניים שעליהם הלבישו כרטיסים שונים ובסופו של דבר נוצרה מערכת אלקטרונית שלמה, אבל אז הבינו שהם לא חייבים להישאר רק בתחום האלקטרוניקה ויכולים לייצר מוצרים שלמים מא' ועד ת'.

 

בשיחה עם "כלכליסט" הדגיש ביטון את היתרונות שבעיצוב אישי על פני רכישת מוצר דומה בחנות גאדג'טים: "ראשית, תכנון של מוצר שלוקח אצלנו באתר כמה דקות יכול לקחת כ-3 חודשים 'בחוץ' - עד שתמצאי את המנהדס המתאים שיתכנן וישרטט, עד שתביני באיזה חומרים כדאי להשתמש וכו'. מעבר לזה, את מייצרת לעצמך את המוצר אישי שלך - עם התמונות של הילדים שלך, מעוצב בדיוק לטעמך. הלקוחות היום כבר לא רוצים את המוצר הגנרי שהיצרן מוכר להם, יש להם דרישות, הם רוצים להיות מיוחדים והעולם צריך להתאים את עצמו אליהם".

 

4. GOARC  
מייסדי GOARC. מימין: חיים סרור, דרור ברק וחני גור-אריה מייסדי GOARC. מימין: חיים סרור, דרור ברק וחני גור-אריה

 

החברה מפתחת ומשווקת פלטפורמת בטיחות דינמית לעובדים ומנהלים במקומות עבודה מסוכנים. הפלטפורמה של גוארק מאפשרת לעבוד בצורה בטוחה יותר, למנוע טעויות אנוש ולמזער נזקים ותאונות עבודה. זוהי תוכנה כשירות, מבוססת ענן, בתצורות של מערכת ניהול תוכן ושל אפליקציה בשטח. הפלטפורמה אוספת נתונים ממקורות שונים, כולל ממשק למערכות IIOT, מערכות ארגוניות כמו ERP וחוץ ארגוניות, ושולחת אותם חזרה למפעילים, עובדים ומנהלים כתובנות והנחיות בטיחות.

 

מחקרים מראים שטעויות אנוש הן הגורם הישיר והעקיף של רובן המכריע של התאונות בתעשייה. גוארק מתמקדת בכלכלה התנהגותית ומסייעת באיתור סיכונים לטעויות אנוש, שינוי התנהגות, גיוס למחויבות והגברת פרואקטיביות בבטיחות. פתרון הבטיחות של גוארק מאפשר לעבד ולנתח מידע מסיבי, לחזות תאונות ולמנוע טעויות אנוש. השימוש בנתונים ממגוון מכשירים כמו קסדות, כלי עבודה, מכונות או ממיקומים גאוגרפים שונים, יחד עם כלי אנליזה מתקדמים, בינה מלאכותית ולימוד מכונה, יוצרים מודלים חדשים של ניתוח סיכונים בזמן אמת, ניבוי ומניעה. גוארק מציגה הזדמנות לקידום הדור הבא של ההגנות, המניעה והחדשנות בבטיחות.

 

מייסדי גוארק - דרור ברק המנכ"ל, חיים סרור ה-COO וחני גור-אריה ה-EVP טכנולוגיה - מביאים מומחיות משולשת שמשלבת ידע חדשני בבטיחות, פסיכולוגיה ארגונית, וטכנולוגיות דור 4 בתעשייה.

 

5. Qsee  
רמי רפאלי, Qsee רמי רפאלי, Qsee

 

החברה פיתחה פתרון מבוסס תוכנה שעושה שימוש בבינה מלאכותית ולמידת מכונה, לביצוע בקרת איכות מוצר חזויה במפעלי ייצור תהליכי ומאפשרת מניעה של פגמים ותקלות במוצרים בשלבים מוקדמים של תהליך הייצור. בעזרת שימוש בבינה מלאכותית, QSEE יכולה למצוא התהוות של בעיות לפני שהן פוגעות במוצר ולספק את ההסבר לבעיה ובכך לשנות את התפיסה של התפעול מתפיסה מגיבה לתפיסה יזומה.

 

החברה עובדת עם חברות יצור תהליכי בתחום הנייר, חומרים, כימיקלים, פארמה, מזון וכד'.

 

6. Fieldbit  

אביתר מירון, מנכ"ל Fieldbit אביתר מירון, מנכ"ל Fieldbit

   

החברה מספקת פתרונות מציאות רבודה בזמן אמת למהנדסי שירות בחברות המתחזקות ציוד הנדסי מרוחק. הפתרונות של פילדביט כוללים וידאו עם מומחים במרכזי שירות ואינטגרציה ונתוני IIoT ובכך מאפשרים לחסוך עלויות השבתה גבוהות של מכונות יקרות שנובע מתלות בכוח אדם, זמן הכשרה ממושך, איכות תחזוקה ופתרון בעיות בשטח משתנה, זמן טיפול ארוך בתקלות, קריאות חוזרות - וכתוצאה מכך אבדן כספי.

 

Fieldbit מאפשרת העברה של המידע הנדרש לתחזוקה ולתיקון תקלה לטכנאים בשטח תוך שימוש במציאות רבודה המותאמת למשקפיים חכמים, טאבלטים, וטלפונים חכמים. כיום החברה כבר מוכרת לארגונים בארה"ב ואירופה שמעסיקים מאות ואלפי מהנדסי שירות ובעזרת תצוגה חכמה של הציוד התקול בשילוב מידע דיגיטלי המהנדס מונחה על ידי המערכת ובזמן אמת בנוגע לפתרון האופטימלי והמהיר. בנוסף, פילדביט מאפשרת למהנדס להסתייע גם במידע המבוסס על הקלטות קודמות.

 

בכך, באמצעות Fieldbit, מהנדס השירות שמגיע למפעלי ענק יכול לצפות, בשילוב מציאות רבודה, במידע עדכני (כגון סטאטוס והיסטוריה) של מאות מכשירים וציודים בשטח – ולפתור בעיות במהירות וביעילות.

 

7. Kitov.ai  
יוסי רובנר, מייסד Kitov.ai יוסי רובנר, מייסד Kitov.ai צילום: גלעד פירסט

 

נוסדה לפני 5 שנים על ידי ד"ר יוסי רובנר, מומחה בעל שם עולמי בתחום ראייה ממוחשבת מתוך שאיפה לפתח מערכת בקרת איכות חזותית מבוססת בינה מלאכותית.

 

החברה פיתחה מערכת אוניברסלית שמחקה את תהליך בקרת האיכות האנושי ומבצעת אותו מהר ומדויק יותר ומתאימה למגוון רחב של מוצרים בהם יש חשיבות מירבית לאיכות. התוכנה והאלגוריתמיקה הייחודיים של כיטוב מאפשרים למפעיל ללא ידע מוקדם, בתכנות, רובוטיקה או באופטיקה להכין באופן אינטואיטיבי תכנית בדיקה למוצר או למודל חדש בתוך שעות ספורות.

 

המערכת של Kitov.ai מתבססת על טכנולוגיות ראייה ממוחשבת, למידה עמוקה, רובוטיקה וביג דאטה, ומאפשרת אוטומציה מלאה של תהליך זיהוי התקלות. מערכות כיטוב מותקנות כיום אצל יצרנים מובילים בענף האלקטרוניקה, רכב, תעשיות בטחוניות ותעופה בישראל, ארה"ב, אירופה, סין, אסיה ויפן. בין לקוחות החברה יצרנים מהשורה הראשונה כגון פלקס. ג'ביל, דנסו, מלאנוקס, רפאל וכתר פלסטיק.

 

8. Rest AR  

מייסדי Rest AR מייסדי Rest AR

 

החברה מאפשרת לכל עסק מסחר לסרוק ולהציג מוצרים ב-3D מכל סמארטפון בעזרת AI ולהגדיל לעסקים את ההכנסות על ידי שיפור אחוזי ההמרה, חוויית הקנייה והפחתת החזרות מוצרים.

 

בעיית החזרת המוצרים אונליין היום עקב ויזואליזציה לא מספקת היא אחת מהבעיות המרכזיות איתן מתמודד שוק ההמסחר האינטרנטי. מעבר לכך, הנתונים מראים כי ויזואליזציה מלאה של מוצרים אונליין מעלה מכירות בעד 50%.

 

הטכנולוגיה של Rest AR לוקחת וידאו קצר של המוצרים באורך דקה דרך כל מכשיר סמארטפון, מכווצת ומעלה אותו לענן. האלגוריתמיקה בענן של RestAR מבוססת AI ו-Computer Vision יחודיים המספקת תוצאה באיכות הגבוהה ביותר.

 

9. lguazio  

מייסדי Iguazio. מימין: אסף סומך, ירון חביב וירון שגב מייסדי Iguazio. מימין: אסף סומך, ירון חביב וירון שגב

 

החברה מספקת פלטפורמת של מדע הנתונים (data science) לאוטומציה של מערכות למידת מכונה (machine learning). הפלטפורמה מאיצה את הפיתוח והפריסה של אפליקציות בינה מלאכותית כדי לאפשר למדעני נתונים להתמקד בפיתוח פתרונות מהירים, מדוייקים ויעילים בלי להשקיע בתשתיות.

 

lguazio פתוחה ופועלת בסביבות ענן, על שרתים מקומיים או בקצה (intelligent edge). החברה פיתחה טכנולוגיית סרברלס בשם נוקליו על-מנת לפשט את התפעול של אפליקציות, לשפר תהליכי אוטומציה ולהאיץ את ההשקה לשוק.

 

הפלטפורמה של lguazio מייעלת את מדע הנתונים עד לביצועו ומאיצה את הזמן הדרוש להפקת תובנות בפיתוח אפליקציות שמבוססות על למידת מכונה. איגווזיו מאפשרת למדעני נתונים, שמשקיעים כיום את רב זמנם בניהול תשתיות ופריסת דאטה, להתמקד בפתרונות מדוייקים וחזקים יותר. איגווזיו מעצימה את מדע הנתונים בתעשיות הייצור, שירותים פיננסיים, טלקו, פארמה ובריאות. לחברה 80 עובדים עם משרדים בארה"ב, סינגפור, אנגליה והרצליה.

 

lguazio גייסה עד היום 48 מיליון דולר בשני סבבים בהובלת קרנות הון הסיכון פיטנגו, JVP ומאגמה. לאיגווזיו שותפויות אסטרטגיות עם מיקרוסופט ואנבידיה לצד השקעות אסטרטגיות מבוש, וורייזן ונצ'רס, סמסונג SDS ודל טכנולוג'יז.

 

10. Indegy  
 מימין: ברק פלדמן, עדו טריביצקי ומילה גנדלסמן מימין: ברק פלדמן, עדו טריביצקי ומילה גנדלסמן צילום: Indegy
החברה מפתחת פתרונות בתחום הגנת הסייבר על תשתיות לאומיות כגון ייצור ושינוע חשמל, תשתיות מים ומפעלי ייצור קריטיים. בשונה מרוב פתרונות הסייבר אשר מגנים על מידע ונתונים, Indegy מגנה על רשתות הבקרה (OT Networks) והרכיבים העיקריים בהם כמו טורבינות, תנורים תעשייתיים או רובוטים ברצפת המפעלים.

 

רשתות הבקרה ברחבי העולם מאופיינות ברכיבים ובפרוטוקלי תקשורת מיושנים שאינם מאובטחים, מה שהופך אותן למטרה נוחה לתקיפות מחוץ לארגון ומתוכו. רוב הציוד, למשל, הותקן במפעלים לפני שאיומי אבטחת המידע הנוכחיים היוו בעיה. כאשר מוסיפים לכך את העובדה שכיום רוב התשתיות הללו מחוברות לרשתות המחשוב והאינטרנט, נוצר סיכון משמעותי אותו אינדג'י עוזרת למנוע.

 

מרכז הפיתוח של החברה יושב בתל אביב והמטה שלה בניו יורק, כאשר בשנתיים האחרונות נפתחו סניפים מקומיים גם בלונדון, שוויץ, סינגפור וארגנטינה. לחברה יש עשרות לקוחות בתחומים מגוונים - החל מהפקת נפט וגז, דרך תשתיות תחבורה ורכבות, עבור בכורים גרעיניים ועד יצרני הרכב והתרופות הגדולים בעולם.

 

11. Progressive labs  
יניב דינור, מנכ"ל Progressive Lab יניב דינור, מנכ"ל Progressive Lab

 

החברה מפתחת תוכנה לייעול שרשרת האספקה כמנוע לצמיחה ולהגדלת מכירות משמעותית. המערכת בוחנת את ביצועי המוצר בזמן אמת ומגדירה באופן אוטומטי את רמות המלאי הנכונות בכל מיקום ושלב בשרשרת האספקה, מורכבת ככל שתהיה. לחברה לקוחות בארה״ב, יפן וברזיל.

 

אי-ודאות לגבי צרכיו של לקוח הקצה, מה הוא יקנה, איפה ומתי יעשה זאת, היא בעיית השורש בתכנון יעיל של שרשרת האספקה. החדשנות של פרוגרסיב לאבס נעוצה בשימוש באלגוריתמים ומתודולוגיה ייחודיים, פרי פיתוח מקורי המבוסס על תורת האילוצים. באמצעות שימוש בבאפרים דינמיים (dynamic buffers) ויכולות חישה וניטור של ביקושים בזמן אמת (demand sensing), המערכת מספקת תגובה מיידית לכל טרנזקציה, כאשר אופי התגובה נגזר ממערך האילוצים בשרשרת האספקה.

 

החברה מנוהלת על ידי יזמים מנוסים, מומחים בתחומם. יניב דינור המנכ״ל, פיני אושה ה-CTO ויובל רון, ה-COO.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x