ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת הכלכלה והתעשייה

עידו נחושתן: "אם השוק לא ייפתח לייצוא השנה, אני חושש מאוד לעתיד תעשיית הקנאביס"

כך אמר אלוף במיל' ויו"ר קאנשור בוועידת הכלכלה והתעשייה של כלכליסט בשיתוף בזן; לדבריו, "כמה שהשוק גדל, הוא לא מספיק". ד"ר אורנה דריזין, מייסדת ויו"ר חברת התרופות נקסטייג’: "קנאביס הוא בית מרקחת שלם. קוקטייל של 3-4 מולקולות יכול לרפא תאים סרטניים"

בילי פרנקל 12:0005.02.20

 


 

"אם השוק לא ייפתח לייצוא השנה, אני חושש מאוד לעתיד תעשיית הקנאביס המקומית, כי כמה שהשוק גדל, הוא לא מספיק".

 

 

כך הזהיר היום אלוף (במיל') עידו נחושתן, יו"ר קאנשור, חברה לייצור תרופות קנאביס רפואי, בוועידת הכלכלה והתעשייה של כלכליסט בשיתוף בזן, המתקיימת היום (ד') בגני התערוכה בתל אביב.

עידו נחושתן יו"ר קאנשור עידו נחושתן יו"ר קאנשור צילום: יריב כץ

 

נחושתן אמר את הדברים במושב בשם "מחקלאות לתעשייה בתוך עשור", בהשתתפות ד"ר אורנה דריזין, מייסדת ויו"ר חברת התרופות נקסטייג’, ובהנחיית כתב כלכליסט, עמיר קורץ.

 

מה נקודת המעבר שבה השוק עבר מחקלאות לתעשייה ובאיזה אופן החברות של כל מכם תרמה לכך?

דריזין: "קנאביס, כפי שכתוב בכל מסמך של משרד הבריאות, איננו תרופה, ואני מוסיפה - קנאביס הוא בית מרקחת שלם של תרופות. יש בו מאות מולקולות פעילות שיכולות לעבור אינטרקציה בכל מיני אזורים בגופינו ולהשפיע, ולכן רק מתבקש לעשות מזה תרופות. אנחנו מעדיפים לא לבלוע בית מרקחת שלם אלא לקחת את החומרים הפעילים באינדיקציה מסוימת למחלה מסוימת, ולעשות מהם תרופות. כחברה ביו טכנולוגית, שעד היום עסקה בפיתוח של שלמעלה מ-80 תכשירים, למדנו את הנושא והחלטנו שיש פה פוטנציאל עצום להביא את הקנאביס למשתמשים כתרופה במינון נכון לאיבר נכון".

 

נחושתן: "העשור האחרון הוא עשור של קנאביס. לפני 10 שנים היה סם והיום זו תעשייה עצומה. התחזית לעוד 4 שנים בשוק העולמי מדברת על 60 מיליארד דולר , ועוד ועוד מדינות מתפתחות ברמת הרגולציה. יש 40 מדינות שמתירות תרופות מבוססות קנאביס וישראל המתקדמת מכולם בנושא רגולציה והנגשת קנאביס למטופלים. יש היום 64 אלף בעלי רישיון לטיפול בקנאביס, האחוז הגבוה בעולם, התעשייה בארץ פתחה את צווארי הבקבוק של הנגשת קנאביס, רופאים, בתי מרקחת, מגדלים.

 

"אנחנו בשלב קריטי של טרנספורמציה של העולם הזה, מחקלאות לתעשייה, או מעולם בלי סטנדרטים לעולם עם סטנדרטים כפי שנקבעו על ידי הממשלה, וזה אומר קודם כל תקנים. מה שמייצרים צריך להיות בסטנדרט מסוים, אם כתוב אחוז מסוים של THC, שזה מה שיהיה בצמח, שיהיה נקי, בלי חומרי הדברה ויתאים למטופלים. תעשייה זה מיקום, טכנולוגיה, שיטות מקדמות וסטנדרטים.

 

ד"ר אורנה דריזין מייסדת ויו"ר חברת נקסטייג’ ד"ר אורנה דריזין מייסדת ויו"ר חברת נקסטייג’ צילום: יריב כץ

 

"קאנשור ייחודה בלקחת את כל שרשרת הערך, מגידול ריבוי ייצור והפקת חומר למוצרים, מו"פ של מוצרים חדשים עתידיים. הדבר המיוחד, שהוא צד תעשייתי, זה שיטת הגידול שנקראת אינדור הירופוניק. זו טכנולוגיה מאוד מעניינת, חדר עם קיץ 6 עונות בשנה, אין אדמה, ניקיון מוחלט, וכמובן בתנאים יותר מדויקים, הצמח יכול להגיע לעקביות. לאחר מכן הגידול עובר למפעל הייצור, מייצרים שמנים ותפרחות ואלו המוצרים שמקובלים היום בעולם".

 

דריזין פירטה על הליך הייצור שלהם: "אנחנו מזקקים את הקניבידואידים ומוציאים בצורה נקייה את כל הגורמים. אנחנו מאמנים בעולם הרפואה בכך שלא עוסקים במולקולה אחת אלא בקוקטייל. עבודות הראו שקוקטייל של 3-4 מולקולות יכול לרפא תאים סרטניים. אנחנו מוציאים אותם אותם בהתבסס על מחקר ומביאים למינון הנכון".

 

כמה אנחנו רחוקים מדעית מהיום שבאמצעות אותה תרופה, שמבוססת על קנאביס, אפשר יהיה לטפל בחולי פרקינסון וסרטן?

דריזין: "יש היום שתי תרופות מאושרות, שהן תרופות לכל דבר ומאושרות לחלק קטן מחולי האפליפסיה ו-MS (טרשת נפוצה). וייקח זמן, חלק לפני ניסוי קליני וחלק רחוקים יותר וייקח זמן".

 

ישראל מעכבת את הנושא של היתר ייצוא של הקנביס. יש הערכות שיקרה בסוף השנה, אני מעריך שזה שאין ממשלה לא תורם לכך. כמה אתם נפגעים מזה? האם החברות הישראליות לא פספסו את חלון ההזדמנויות?

נחושתן: "השוק בארץ מחכה לחומר באיכות נכונה, בסטדנרטים שנקבעו, ולוקח זמן לגדל את זה. בהמשך נפתח מוצרים שמשלבים את החומרים. אנחנו מייצרים תכשור רפואי ואין סיבה שלא נראה צורות מתן נכונות. היום זה בעיקר עישון, אין סיבה שלא נראה משאפים משחות וכולי. אלו מוצרים בקנה ויש מוצרים בשלב פיתוח תרופה. בישראל, להערכתי, ב-2020 נייצב את השוק. יש הרבה מגדלים ושחקנים חדשים, זו עבודה קשה. אבל יש אלפי תעשיות בארץ ואף אחד לא חסומה לשוק העולמי. ישראל שוק קטן לכל תעשיה, ואין שום סיבה שתעשיית הקנאביס לא תוכל להתמודד בשוק העולמי.

 

התחרות תמשוך סטנדרטים למעלה ותביא מחירים יותר טובים. אם השוק לא ייפתח לייצוא השנה, אני חושש מאוד לעתיד תעשיית הקנאביס המקומית, כי כמה שהשוק גדל, הוא לא מספיק. לפני כמה שנים ישראל היתה חלוצה בהבנת הפוטנציאל, בהבנה של המטרה ופתיחה למשתמשים, ועושה טוב לאנשים. אבל העולם לא מחכה לנו. השוק בעולם עדין גדל. הוא מאוד תלוי רגולציה ויתכן שגדל בקצב יותר איטי ,אבל ככל שהזמן חולף והיצוא לא נפתח, לא נהיה שם".

 

היתה בועה, כולם נהרו, ובשנה האחרונה יש צניחה של 50-60 אחוזים ויותר. איך אתה רואה את זה?

נחושתן: "זה נכון וזה לא היה רק בישראל. גם בקנדה השווי ירד מאוד, אבל אחרי שההייפ יורד והעשן מתפזר מגיעות טבלאות האקסל. אני חושב שהשוק יותר בוגר ומחושב ורואה סימנים בעולם, שגופים פיננסים גדולים מאמינים בתעשייה. זה עוד לא קורה בארץ, המוסדיים לא בחברות הללו. אבל טבלאות האקסל, אם יהיה יצוא - הן מרשימות. יש לנו הסכמי יצאו עם גרמניה, רק מחכים. ההייפ מאחורינו".

x