$
סטארט-אפים והון סיכון

כנס TechCrunch50: חברת Trollim מרעננה זכתה בפרס הסטארט-אפ הבינלאומי

הישראלים מככבים בוועידת הסטארטאפים השנתית של בלוג הטכנולוגיה טקראנץ': AnyClip הירושלמית זכתה בפרס חביבת הקהל ו-Redbeacon שייסד ירון בינור הגיעה למקום הראשון - בזכות טוויטר

עומר כביר ואסף גלעד 10:0016.09.09

הצלחות לחברות הישראליות בוועידת TechCrunch 50 בסן-פרנסיסקו: חברת Trollim (טרולים) מרעננה זכתה בפרס הסטארט-אפ הבינלאומי, והסטארט-אפ הירושלמי AnyClip זכה בפרס חביב הקהל. הסטארט-אפ Redbeacon, מייסודו של הישראלי ירון בינור, זכה במקום הראשון בתחרות, בזכות סיוע מישראלים בטוויטר.

 

מדי שנה בוחר בלוג הטכנולוגיה המשפיע טקראנץ' את 50 חברות הסטארט-אפ המבטיחות בעולם בתחום האינטרנט, מבין 1,000 מועמדות. השנה השתתפו בתחרות שתי חברות ישראליות, ועוד שלוש חברות בעלות קשר לישראל. הפרס למקום הראשון כולל 50 אלף דולר ותקציב פרסום בגוגל, יאהו ופייסבוק בשווי 1.3 מיליון דולר.

 

הסטארט-אפ טרולים, של היזמים רז אלון ואריק פילשטיין, פיתח נוסחה מתמטית לניתוח יכולות כתיבת קוד בקרב מפתחי-תוכנה. באמצעות הפלטפורמה שפיתחה טרולים, חברות יכולות לבחון את כישורי הקידוד בקרב מועמדים לעבודה, ומפתחי תוכנה יכולים לערוך ביניהם תחרויות קידוד. AnyClip, שהוקם על ידי אהרן כהן, מאפשר למשתמשים לבצע חיפוש בתוך סרטוני וידיאו. לסטארט-אפ כבר כמה שותפויות עם אולפני סרטים בהוליווד.  

 

TechCrunch50 TechCrunch50

 

הסטארט-אפ הזוכה בתחרות, רדביקון מייסודו של בינור - מנהל פרויקט Google News לשעבר, פיתח מערכת שמאתרת נותני שירות ועסקים מקומיים ומאפשרת לדרגם לפי המלצות הגולשים. היזם ירון אורנשטיין סיפר בבלוגו שכשעה וחצי לפני סגירת ההצבעה הוא נפגש עם בינור, שהציג בפניו את מצב הנקודות. רדביקון היה במקום השני בפיגור של שבע נקודות, ובינור ביקש סיוע בגיוס מצביעים. אורנשטיין מספר שהעלה הודעה בטוויטר ובה בקשתו של בינור, וכ-15 דקות לאחר מכן עלה הסטארט-אפ למקום הראשון ונשאר בו עד לסגירת ההצבעה.

 

סטארט-אפ נוסף בעלי קשר לישראל זכה במקום השני בתחרות: threadsy, שנוסד על ידי רוב גולדמן, יליד ארה"ב, ואודי ניר, ישראלי לשעבר ששימש כמנהל פיתוח בכיר ב-eBay וקודם לכן כסמנכ"ל הפיתוח בשופינג.קום הישראלית. הסטארט-אפ מפתח מעין אתר-על המרכז אינפורמציה אישית על כל אחד מהחברים בו מהרשת החברתית ומאתרי תוכן נוספים.

 

הסטראט-אפ השלישי בעל הקשר לישראל שהשתתף בתחרות הוא Rackup. מאחורי Rackup עומד הפרופ' הישראלי דן אריאלי, כלכלן התנהגותי מאוניברסיטת דיוק. Rackup מיישם את עקרונות ההתנהגות הצרכנית לחיזוי מגמות בכרטיסי מתנות וכרטיסים של שירותי תשלום מראש (פרה-פייד). כרגע, עם זאת, פרופ' אריאלי מועסק בחברה על תקן יועץ בלבד.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x