$
אייפוניסט

פרויקט ענק: 54 דרכים להוציא מהאייפון שלך יותר

לשלוט במחשב מרחוק, לכתוב אימיילים תוך כדי הליכה, לזהות שירים מהרדיו ולהישאר סופר-מעודכן בכל מקום. "כלכליסט" מגיש את הטיפים, הטריקים והיישומים הכי שווים לשדרוג האייפון, רגע לפני ההשקה

שי ענבל 13:5008.12.09

 

את כל המדריכים, החדשות, האפליקציות והטיפים ניתן למצוא בערוץ אייפוניסט ב"טכנולוגי", בכתובת iphonist.calcalist.co.il . יש לנו גם RSS , פייסבוק וטוויטר

 

1. לחסוך בסוללה

 

אחד החסרונות הידועים של האייפון הוא הסוללה, שאינה ניתנת להחלפה ונוטה להתרוקן במהירות. כדי לחסוך בסוללה אפשר לבצע מספר פעולות: לבטל את שירות העדכונים ולהוריד אימייל רק באופן ידני, לבטל את שירותי המיקום (המשתמשים ב-GPS) והבלוטות', לשנות את בהירות המסך ולבטל את הכוונון האוטומטי. אפשרות נוספת היא לבטל את שירותי הדור השלישי של המכשיר, על ידי כניסה ל"הגדרות", בחירה ב"כללי" ולחיצה על "רשת". אך כדאי לדעת שרשת הדור השני אטית באופן ניכר בכל הקשור לגלישה הסלולרית.

 

2. למצוא מה שמסביבנו

 

האפליקציה הישראלית "מי קרוב" מאפשרת לאתר מגוון רחב של בתי עסק הקרובים למיקום הנוכחי שלנו: מבתי קפה דרך סופרמרקטים ועד בנקים. היישום מבוסס דפדפן וניתן להורדה דרך אתר mikarov.co.il.

 

3. לנגן שירים ולחייג עם הקול בלבד
לשלוט על המוסיקה באייפון לשלוט על המוסיקה באייפון איור: רחלי שלו פלאוט

 

את מסך ה-Voice Control ניתן להפעיל על ידי לחיצה ממושכת על כפתור הבית. במסך זה ניתן לומר בקול רם "Dial" ולאחר מכן מספר טלפון או שם של איש קשר - והאייפון יחייג אליו. ניתן גם לנגן אלבום, שיר או זמר מסוים בעזרת אמירת "Play" ושמם. רשימת הפקודות המלאה מוצגת על גבי המסך. חשוב לציין שאנשי הקשר והשירים צריכים להיות כתובים באנגלית.

 

פרטים נוספים:

 

איך לשלוט על האייפון 3Gs עם הקול

 

4. כל ויקיפדיה באייפון

 

Wikipanion הוא אחד היישומים המוצלחים ביותר עבור האנציקלופדיה החופשית והפופולרית בעולם. ניתן לחפש באמצעותו מאמרים במגוון אדיר של שפות (כולל עברית), לדלג ישירות אל נושאים בתוכן העניינים של כל מאמר, לשמור ערכים במועדפים לגישה מהירה ולשלוח קישור באימייל.

 

Wikipanion Wikipanion

 

5. לנהל את המשימות ביעילות

 

Easy Task Manager הוא מנהל משימות פשוט וחינמי המאפשר ליצור משימות, לתת להן תאריך יעד ונושא (Tag), ולצפות בכולן על פי קטגוריות ועוד. באמצעות חיבור WiFi ניתן גם להעביר את רשימת המשימות למחשב (PC או מק) כדי לצפות בהן או לערוך אותן.

 

6. לשלוח תמונות גדולות יותר

 

בעת ביצוע הפעולה הרגילה של שליחת תמונה לאימייל, האייפון אינו מעביר אותה כמו שהיא, אלא מבצע דחיסה שמקטינה את התמונה לפחות פי ארבעה. כדי לשלוח אותה ללא דחיסה, יש ללחוץ עליה כמה שניות ביישום התמונות ולבחור ב"העתק" כאשר הוא מופיע. לאחר מכן יוצרים אימייל ובתוכנו מדביקים את התמונה.

 

7. לסדר תזכורות קוליות

 

היישום "תזכורות קוליות" באייפון הוא מצרך חובה לכל סטודנט, איש עסקים או סתם אדם שכחן. כדי לא להתמודד עם רשימה של קובצי קול מסודרים לפי תאריך, ניתן לשנות את שמות התזכורות וכך לדעת מה באמת הקלטתם, ולמחוק, לשמוע או לשתף לפי הצורך. יש ללחוץ על החץ הכחול המופיע בצדה הימני של כל תזכורת, ולאחר מכן על הריבוע הגדול עם אייקון הרשמקול.

 

8. להיזהר מעדכונים שוטפים

 

כשאתם מורידים אימיילים למכשיר באופן אוטומטי ומקבלים עדכונים (Notifications) בטכנולוגיית Push ביישומים שונים - אתם למעשה גולשים ברשת, ואם יש לכם חבילת אינטרנט סלולרי זה עלול לעלות לכם ביוקר. אם אין לכם חבילת Data בלתי מוגבלת, מומלץ לבטל את שני השירותים האחרונים, שרצים ברקע ללא שליטתכם. בהגדרות האימייל, תחת "טען נתונים חדשים", יש לבטל את ה־Push ולבחור ב"ידני". את אפשרות ה"עדכונים" ניתן לבטל ממסך ההגדרות הראשי.

 

BargainBin BargainBin

9. לחסוך כסף על אפליקציות

 

מפתחי אפליקציות יוצאים מדי פעם בדילים לזמן מוגבל, שבמסגרתם הם מורידים את המחיר שלהן משמעותית - ואפילו מאפשרים להורידן בחינם. BargainBin הוא יישום חינמי שעוקב אחר ירידת מחירים של כל האפליקציות באפסטור ומעדכן זאת בתוכנה. כך, ניתן לנווט בין התוכנות המוזלות על פי קטגוריות, לצפות בפופולריות ביותר, לסנן את התוצאות לפי חלוקה ל"חינם" או "בהנחה", ועוד. התכונה Watch List באפליקציה מציגה רשימה מותאמת אישית של יישומים שניתן לעקוב אחר מחירם, ומציגה הודעה על המסך כאשר הוא משתנה לסכום נקוב כלשהו. ההודעות פועלות בטכנולוגיית Push Notifications, ומופיעות גם כשהיישום אינו פועל.

 

10. לנהל את התקציב

 

היישום iXpenseIt מסייע בניהול תקציב הוצאות באמצעות ניתוח הנתונים והצגתם כגרפים פשוטים וברורים. ניתן להוריד את האפליקציה תמורת 4.99 דולרים, אך שימוש מושכל בה יחזיר את ההשקעה בתוך זמן קצר.

 

11. לאבטח את האייפון

 

כדי שלא כל אחד יוכל פשוט לקחת את הטלפון שלכם ולהתחיל לחטט, קיימת האפשרות לאבטח אותו עם סיסמה שנועלת אותו. כדי לעשות זאת, יש לגשת ל"הגדרות", לבחור ב"כללי", ללחוץ על "נעילת קוד גישה" ולהקליד מספר בן ארבע ספרות. באותו מסך תוכלו להגדיר שקוד הגישה יופעל כעבור רבע שעה, ארבע שעות או דקה.

 

אם אתם מעוניינים בהגנה אופטימלית מפני גנבים, הפעילו את מתג "מחק נתונים" באותו מסך. בצורה זו כל התוכן באייפון יימחק אחרי עשרה ניסיונות כושלים להתחבר.

 

להפוך את האייפון לעכבר להפוך את האייפון לעכבר איור: רחלי שלו פלאוט

12. להפוך את האייפון לשלט

 

AirMouse Pro הוא יישום המאפשר לאייפון להפוך לשלט המיועד למחשב (PC או מק). ראשית, יש להתקין את תוכנת המחשב מאתר mobileairmouse.com, ולאחר מכן להפעיל את האפליקציה שלו באייפון. בשלב זה היא תזהה באופן אוטומטי את המחשב שעליו הותקנה התוכנה ותאפשר לכם לשלוט עליו. למשל, ניתן להזיז את סמן העכבר, להקליד טקסט (גם בעברית), להעביר שירים קדימה ואחורה, לכוון את הווליום, להשתמש בקיצורי דרך בדפדפן ובשולחן העבודה ועוד. שימושי עבור לפטופים, מצגות, מסיבות או סתם לעצלנים. מחיר האפליקציה: 1.99 דולרים.

 

13. לנקות קבצים זמניים מהדפדפן

 

ניקוי הקבצים הזמניים בדפדפן היא פעולה שרצוי לעשות פעם בכמה זמן, כדי לשמור על הספארי בכושר. לצורך כך יש לגשת ל"הגדרות" ולהקיש על Safari. בתחתית המסך מופיעים שלושה כפתורים: ״נקה היסטוריה״, ״מחק עוגיות״ ו״נקה מטמון״. הכפתור השני מכיל גם את הסיסמאות לאתרים וניתן ללחוץ עליו בתכיפות פחותה יותר (אלא אם כן מטריד אתכם נושא האבטחה).

 

14. כלי עזר מצוין להתמצאות בארצות זרות
להתמצא בארצות זרות להתמצא בארצות זרות איור: רחלי שלו פלאוט

בחנות האפליקציות ישנו מגוון ענק של יישומים: ממפות לרכבות תחתיות, דרך נקודות עניין ועד מדריכים קוליים לסיורים. לפני שטסים מומלץ להריץ חיפוש באפסטור על ידי הקלדת שם העיר או המדינה. רבות מאפליקציות אלו ניתנות להורדה חינם או

תמורת תשלום סמלי.

 

15. לשנות את החתימה

 

לכל מייל שתכתבו מהאייפון תתווסף החתימה "נשלח מה־iPhone שלי". אם אתם לא סטיב ג'ובס, זה פשוט נראה רע, במיוחד כשההודעה עצמה היא משהו בסגנון: "אני במשרד, עובר על הדו"חות השנתיים ולא יכול להיפגש איתך כרגע".

 

כדי לשנות את החתימה, יש להיכנס ל"הגדרות" ולהקיש על "אימייל, אנשי קשר, לוחות שנה". במסך זה ניתן ללחוץ על "חתימה" ולשנות את הטקסט כך שחתימת העבודה שלכם, או כל טקסט אחר, יופיעו במקום ההודעה המקורית.

 

16. לזייף שיחה נכנסת

 

Fake Calls היא אפליקציה שמחירה 0.99 דולר, המאפשרת להתחמק מסיטואציות חברתיות באמצעות זיוף של שיחה נכנסת. ניתן להגדיר מראש את הזמן המדויק שבו יצלצל הטלפון, ואת שם איש הקשר שיוצג על המסך עם תמונתו. במידת הצורך ניתן אף להגדיר כי אותו איש קשר "יתקשר" שוב אם "תסננו" אותו.

 

17. לסדר את האייקונים באייפון מהמחשב

 

בגרסאות האחרונות של iTunes נוספה האופציה לסדר את האפליקציות ואת האייקונים במכשיר באמצעות התוכנה, בלשונית Applications. ניתן להשתמש בעכבר המחשב כדי לגרור אייקונים ממסך למסך ולמחוק אפליקציות מהמכשיר בנוחות. כדי להכניס את השינויים לתוקף יש לסנכרן את המכשיר עם ה־iTunes.

 

ניתן לסדר את האייקונים ב-iTunes ולסנכרן עם האייפון ניתן לסדר את האייקונים ב-iTunes ולסנכרן עם האייפון

 

18. לקבל הוראות הגעה לחברים

 

אם יש לכם חבילת Data טובה מחברת הסלולר, יישום המפות באייפון הוא האטלס האולטימטיבי בשבילכם. לא צריך יותר לבקש הוראות הגעה, וניתן לדעת בכל מצב מהו מסלול הנסיעה, המרחק ברגל או הדרך הכי קצרה למקום שתצטרכו. זאת ועוד: כל כתובת על המפה ניתן להוסיף לאנשי הקשר או לרשימת המועדפים ביישום, וכך לקבל אליהם הוראות הגעה מכל מקום שבו תהיו.

 

פרטים נוספים:

 

האטלס האולטימטיבי: מפות ישראל באייפון

 

19. להוסיף רינגטונים חדשים

 

הורדת רינגטונים לאייפון מתבצעת באופן רשמי רק על ידי החנות המקוונת של אפל - שאינה זמינה למשתמשים ישראליים. אז איך בכל זאת ניתן ליצור רינגטון בחינם ולהרחיב את המאגר שבמכשיר? בקלות.

 

האתר Audiko.net מאפשר ליצור רינגטון מכל קובץ מוזיקה כמעט. כל שיש לעשות הוא להעלות אותו לאתר, לבחור מקטע בן 30 שניות (או פחות) וללחוץ על Create Ringtone. את הרינגטון ניתן להוריד כקובץ MP3, ולבעלי האייפון כקובץ M4R, שאותו ניתן להוסיף לספריית ה־iTunes. בסנכרון עם המכשיר הקובץ יתווסף לרשימת הרינגטונים.

 

Audiko.net Audiko.net

 

20. להתעדכן בחדשות ערוץ 2

 

היישום  "חדשות ערוץ 2", הניתן להורדה בחינם מהאפסטור, מאפשר להתעדכן בכל המבזקים והכותרות האחרונות ובתחזית מזג האוויר לשבוע הקרוב, ולשלוח הודעות במייל האדום. אך היתרון המרכזי של האפליקציה הוא האפשרות לצפות בעשרות כתבות וידיאו, בהן מבזקי חצות והמהדורה המרכזית, אך גם בתוכניות מגזין כמו "שש עם עודד בן עמי" ו"אולפן שישי".

 

שינוי סדר ההופעה ב"מועדפים" שינוי סדר ההופעה ב"מועדפים"

21. לסדר מחדש את המספרים המועדפים

 

ניתן לגשת לרשימת ה"מועדפים" באייפון, המיועדת להכנסת אנשי קשר לחיוג מהיר, באמצעות הקשה כפולה על כפתור הבית באייפון (אלא אם ברירת המחדל שונתה). במסך זה ניתן לחייג למספרים מועדפים ולהוסיף קיימים. אפשר לשנות את סדר הופעת הטלפונים על ידי לחיצה על "עריכה" בפינה השמאלית העליונה של המסך.

 

כעת אפשר למחוק רשומות ולגרור איש קשר ברשימה למעלה או למטה. ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה ממושכת על האייקון עם שלושת הפסים האופקיים המופיע בצד ימין של כל שורה. לא לשכוח ללחוץ בסוף על "סיום".

 

22. לשלוט על המחשב מרחוק עם האייפון

 

באמצעות אפליקציות לשליטה מרחוק אפשר לגשת אל כל מחשב מכל מקום, בעזרת חיבור לאינטרנט.

האופציה החינמית היא אפליקציית Mocha VNC Lite, שבאמצעותה אפשר להשתלט על מחשב, להזיז את העכבר במסך המגע של האייפון, לכתוב במקלדת ועוד. החיסרון הוא שכדי להתחבר למחשב יש להתקין בו תוכנה שתהפוך אותו לשרת VNC, כגון Real VNC לחלונות או Vine VNC למק, ולפתוח פורטים בראוטר - פעולה שעלולה להיות מסובכת מעט.

 

פרטים נוספים:

 

מדריך וידיאו: לשלוט על המחשב מרחוק עם האייפון

 

23. לעבוד בלי הפרעות

 

אחת הבעיות הגדולות בכל סלולרי היא קבלת שיחה באמצע פעולה כלשהי, כמו הקלדת SMS, הפעלת משחק - או במקרה של האייפון, הקלטת תזכורת קולית או כתיבת מייל.

 

ניתן להימנע מכל זה באמצעות הפעלת Airplane Mode ("מצב מטוס"), תכונה המיועדת למנוע מהאייפון לשדר ולתקשר כדי שלא לסכן את פעילותם של מטוסים, מכשירים בבתי חולים או ציוד ממוחשב אחר. כך ניתן להמשיך לעבוד גם במקומות הדורשים את כיבוי הטלפון הסלולרי. המעבר ל-Airplane Mode מכבה את הבלוטות' וה־WiFi, אבל ניתן בקלות להדליקם מחדש. יש להביא בחשבון שעד ביטול "מצב המטוס" לא יהיה ניתן גם לבצע שיחות.

 

24. לקרוא ביקורות משתמשים מכל העולם

 

רוצים ליהנות משפע חוות הדעת, הביקורות והדירוגים של חנות האפליקציות האמריקאית או הבריטית, למשל? אפשר לגלוש בחנויות האפליקציות הלא ישראליות על ידי שינוי המדינה בתחתית המסך של ה־iTunes. לוחצים על הדגל ובוחרים מתוך הרשימה חנות אחרת.

  

גישה לאפסטור של מדינה אחרת מה-iTunes גישה לאפסטור של מדינה אחרת מה-iTunes

 

25. לקרוא ספרים באייפון

 

היישום Stanza הוא קורא הספרים האלקטרוניים המוצלח ביותר לאייפון. הוא מאפשר סימון של דפים כסימניות, חיפוש בתוך הטקסט והורדת ספרים בתשלום או חינם מהרשת, מתוך ממשק האפליקציה. ליישום קיימת גם תוכנה המיועדת לחלונות או מק בשם Stanza Desktop, המאפשרת להמיר קובצי DOC, PDF ואף קובצי קינדל ולהעבירם לקריאה באמצעות האפליקציה באייפון.

 

26. לעשות הכל באמצעות האוזניות

 

כאשר שומעים מוזיקה והאייפון בכיס, לא חייבים להוציא אותו כדי לחייג או להעביר שיר: המיקרופון באוזניית האייפון הוא גם כפתור. לחיצה עליו מנתקת שיחה, מפעילה או מפסיקה את המוזיקה. לחיצה כפולה ומשולשת מעבירות לשיר הבא או הקודם, בהתאמה, ולחיצה רציפה של כמה שניות מפעילה את פונקציית ה-Voice Control. כמו כן, בצדי הכפתור קיימים כפתורי ווליום.

 

27. לשמוע פודקאסטים ולצפות בהם

 

פודקאסט הוא למעשה תוכנית רדיו או טלוויזיה שניתן לעשות אליה מינוי ולקבל ממנה פרקים למחשב באופן אוטומטי. כדי לסנכרן פודקאסטים, כל שצריך הוא לשנות את המדינה ב-iTunes Store לארה"ב, להירשם לפודקאסט החביב עליכם ולסנכרן את האייפון. לאחר מכן ניתן לגשת אל מה שסונכרן בפינת ה"פודקאסטים" ביישום ה־iPod. שימו לב שאפשרות ה-Sync Podcasts בלשונית ה-Podcasts באייפון, כאשר הוא מחובר לאייטונז, מסומנת.

 

פרטים נוספים:

 

מדריך: הורדת פודקאסטים לאייפון

 

28. להתעדכן במזג האוויר
להתעדכן במזג האוויר להתעדכן במזג האוויר איור: רחלי שלו פלאוט

 

אפליקציית ה-"מזג אוויר" שמגיעה עם האייפון מאפשרת לצפות בתחזית מזג האוויר בכל עיר בעולם - כולל בערי ישראל. כדי להוסיף עיר, יש ללחוץ על כפתור ה־"i" בתחתית המסך. אחר כך יש ללחוץ על "+", לכתוב את שם העיר באנגלית ולחפש. לאחר מכן יש ללחוץ על העיר ברשימה (ערים בישראל נכתבות באנגלית). לאחר שהוספנו את הערים ניתן לדפדף ביניהן בדיוק כמו בין מסכי האפליקציות בדף הבית של האייפון.

 

29. לצלם קצת טוב יותר

 

על אף יכולתו לצלם תמונות וקטעי וידיאו באיכות טובה, האייפון עדיין לא יכול להחליף את המצלמות הרגילות, בעיקר מכיוון שאין בו זום או פלאש. עם זאת, ניתן לכפר על כך מעט. ניתן למשל לעשות פוקוס אוטומטי על עצמים על ידי לחיצה על המסך בזמן הצילום.

 

30. לקבל התרעות קוליות על אימיילים

 

יש מצבים שבהם מצפים למייל דחוף כלשהו מהעבודה, אבל עדיין מעוניינים להמשיך לשמוע מוזיקה בלי להסתכל על מסך האייפון. לשם כך ניתן להגדיר את האייפון להשמיע צליל בכל פעם שמגיעה הודעת אימייל חדשה - ממש כמו שמתקבל SMS. לשם כך יש לגשת לתפריט "הגדרות", לאחר מכן לבחור ב"צלילים" ולהפעיל את אפשרות "הודעה חדשה".

 

31. לחפש באייפון במהירות

 

מסך החיפוש של האייפון מאפשר למצוא כל תוכן ששמור עליו בזריזות: אימיילים, רשימות, אנשי קשר, אירועים בלוח השנה, שירים באייפוד ועוד. כדי להגיע אליו יש לדפדף עמוד אחד שמאלה מעמוד הבית.

 

32. לגשת לחשבון הפליקר

 

האפליקציה הרשמית של פליקר מאפשרת לנווט בין התמונות שלכם באתר, להעלות תמונות וסרטוני וידיאו מהאייפון ישירות לחשבון ולתייג ולעשות סדר בפריטים הקיימים. כמו כן ניתן באמצעותה לבצע חיפוש תמונות בכל אתר פליקר, לגשת בקלות לעמודי החברים ועוד.

 

33. Google Earth באייפון

 

באמצעות האפליקציה הרשמית של Google Earth ניתן לסייר בכל מקום בגלובוס, לצפות בתמונות, לקרוא ערכים בוויקיפדיה ולחפש מסעדות, בתי מלון, מוזיאונים ושאר בתי עסק בקלות. היישום תומך גם ב־GPS של האייפון ומאפשר לקפוץ ישירות אל המיקום שבו אנו נמצאים, לחפש מקומות קרובים ועוד.

 

יש לציין שהאפליקציה אינה זמינה להורדה מהאפסטור הישראלי. אפשר להורידה מזה האמריקאי, באמצעות יצירת משתמש ללא כרטיס אשראי. פרטים במדריך הוידיאו.

 

פרטים נוספים:

 

מדריך וידיאו: אפליקציית Google Earth לאייפון

 

34. לכתוב אימיילים תוך כדי הליכה
Email 'n Walk Email 'n Walk צילום מסך

 

Email 'n Walk היא אחת האפליקציה המוזרות ביותר באפסטור, אך עם זאת עשויה להיות שימושית במיוחד. היישום הופך את מסך האייפון לשקוף באמצעות שימוש במצלמת המכשיר וכך מאפשר לכתוב מיילים תוך כדי הליכה, בלי להזיז את העיניים מהמסך. לאחר כתיבת ההודעה והזנת כתובת הנמען, יש ללחוץ על Send. ההודעה תעבור היישר אל תוכנת האימייל של האייפון כשהיא מוכנה לשליחה.

 

35. לשמור סיסמאות במקום אחד

 

Keeper היא אפליקציה חינמית שמאפשרת לשמור את כל פריטי המידע האישי, בהם סיסמאות, ולהגן עליהם עם סיסמה אחת. אמנם תמיד קיים הסיכוי לשכוח אותה, אך מדובר בפתרון שעדיף על שימוש בסיסמה אחת זהה.

 

36. לקצר את הדרך לשלל פעולות

 

מי שכותב מייל אבל רוצה להחליף שיר אינו חייב לצאת מהיישום - ניתן לבצע לחיצה כפולה על כפתור הבית. חלון האייפוד יופיע וניתן יהיה לבצע בו את כל הפעולות הבסיסיות. כמו כן, כשמוזיקה אינה מתנגנת, דאבל קליק על כפתור הבית יקפיץ את מסך אנשי הקשר המועדפים. ניתן להחליף מסך זה בהפעלת המצלמה, למשל, באמצעות לחיצה על אייקון ה"הגדרות", בחירה ב"כללי" ולאחר מכן ב"מסך הבית".

 

37. לארגן את כל המידע

 

Evernote היא תוכנה המיועדת לחלונות, למק וגם לאייפון. האפליקציה שלה מאפשרת לאסוף כל פיסת מידע במגוון פורמטים, בהם מסמכים, קישורים, תמונות, סאונד ווידיאו, ולשמור אותם במאגר מקוון כך שניתן יהיה לגשת אליהם מכל מקום. נוסף על כך, Evernote מסוגלת לזהות טקסט בתוך תמונות (OCR, מספרים ואנגלית בלבד), לבצע בו חיפוש ולהוריד רשומות נבחרות לאייפון לצפייה לא מקוונת.

 

38. לכתוב בזריזות

 

הנה שלושה טיפים לכתיבה מהירה יותר: לחיצה כפולה על מקש הרווח תוסיף נקודה ורווח אחריה; הקשה על אזור טקסט תציג סרגל עם אפשרות להעתיק, להדביק או לבחור חלק מהטקסט; וכדי לבטל את הטקסט האחרון מנערים את הטלפון קלות עד להופעת חלון מיוחד, כדי לבטל את הביטול מנערים שוב.

 

לכתוב מהר באייפון לכתוב מהר באייפון איור: רחלי שלו פלאוט

 

39. לקרוא RSS גם ללא חיבור לרשת

 

האפליקציה החינמית MobileRSS מאפשרת לצפות בעדכוני RSS של גוגל רידר מתוך הטלפון. ניתן גם לפרסם את הרשומות בטוויטר או לשלוח אותם במייל, וכן לשמור את המידע במכשיר עצמו ולגשת אליו גם ללא חיבור אינטרנט זמין.

 

40. להתחבר לטוויטר

 

Echofon היא אפליקציה חינמית המאפשרת לצפות ברשימת הקוראים שלכם בטוויטר, בהודעות ותגובות חדשות וכן בציוצים מועדפים. היישום גם מאפשר חיפוש הודעות, אנשים ונושאים חמים, העלאה של תמונות וקטעי וידיאו וכמובן - עדכון שורת הסטטוס.

 

יישום נוסף אך בתשלום הוא Tweetie 2, שאפילו ביז סטון, ממייסדי טוויטר, משתמש בו. הוא מאפשר את כל הפעולות שניתן לבצע באמצעות המחשב, ובנוסף גם עוזר בניהול רשימת מעקב, חסימת משתמשים, הפעלת כמה חשבונות טוויטר במקביל, כתיבת טוויטים עם מקלדת אופקית ועוד. מחיר האפליקציה עומד על 2.99 דולרים, אך היא שווה כל סנט.

 

41. להסתנכרן עם גוגל

 

לסנכרון לוח השנה, האימייל ואנשי הקשר בגוגל עם האייפון יש שני יתרונות מרכזיים: הראשון הוא הנוחות. כל המידע מרוכז במקום אחד ונגיש גם מהמחשב וגם מהרשת. היתרון השני הוא העובדה שכל המידע בטלפון הנייד מגובה.

 

כדי להסתנכרן עם גוגל, יש ללחוץ על אייקון ההגדרות, לבחור ב"אימייל, אנשי קשר ולוחות שנה" וליצור חשבון חדש מסוג Exchange. כאשר תישאלו על שרת, יש לכתוב m.google.com. הוראות נוספות ומדריך וידיאו בנושא ניתן למצוא בערוץ אייפוניסט

 

פרטים נוספים:

 

מדריך וידיאו: לסנכרן את האייפון עם שירותי גוגל

 

42. להתעדכן בשערי המטבע
Israel Money Israel Money

 

Israel Money היא אפליקציה חינמית שמתחברת לאתר בנק ישראל ושולפת מתוכו את השערים היציגים של הדולר, היורו ומטבעות נוספים. היא גם מאפשרת לצפות במדדים האחרונים בבורסת תל אביב (כמו ת"א־100, ת"א־25 ותל־טק) ואף בחדשות הכלכלה. כלי שימושי לכל מי שמעוניין להישאר מעודכן.

 

43. מספרי טלפונים וכתובות אימייל מופיעים כקישורים

 

בכל פעם שמופיעים מספר טלפון או כתובת מייל באייפון - אם זה במייל, בפתק או בכל מקום אחר - האייפון מזהה אותם כטקסט דינמי ומציג אותם כקישור לדף אינטרנט. הקשה על הקישור תפתח את תוכנת האימייל או תחייג את המספר. לחיצה ממושכת תפתח תפריט המאפשר להעתיקו או להוסיפו לספר הכתובות, לאיש קשר חדש או קיים.

 

44. לתרגם באמצעות האייפון

 

אפליקציה שימושית במיוחד היא iTranslate החינמית, שמתרגמת טקסטים משפה לשפה (כולל עברית) באמצעות שירות Google Translate, ומאפשרת לתרגם ממילה אחת ועד פסקאות שלמות. שימו לב שנדרש חיבור לרשת לצורך הפעלת האפליקציה.

 

45. לסנן שיחות בקליק

 

בעת קבלת שיחה באמצע ישיבה, או סתם מאדם שאינכם מעוניינים לדבר איתו באותו רגע, ניתן להשתיק את צלצול האייפון בעת לחיצה על כפתור הנעילה. הצד השני ימשיך לשמוע את צליל החיוג עד שיקבל את התא הקולי.

 

כדי לסנן את השיחה באופן מיידי ולהעביר את המתקשר היישר לתא הקולי יש ללחוץ פעמיים מהר על כפתור הנעילה.

 

46. כרטיס ביקור סלולרי
Bump Bump צילום מסך

 

הסיטואציה מוכרת: פוגשים אדם חדש ומעוניינים להחליף מספרי טלפון ופרטים נוספים כמו כתובת מגורים או אימייל. לרוב מוצאים את הטלפון ומקלידים ידנית את הפרטים ברשימת אנשי הקשר, אך האפליקציה החינמית Bump הופכת את התהליך לפשוט הרבה יותר. באמצעותה ניתן ליצור מראש כרטיס ביקור הכולל את כל פרטי ההתקשרות, וכשרוצים להחליף פרטים עם בעל מכשיר אייפון אחר - פשוט "משיקים" את שני המכשירים זה לזה כמו כוסות יין. בדרך זו, פרטי ההתקשרות של שני הטלפונים יעברו מהאחד לשני, ולאחר שכרטיס הביקור הווירטואלי יופיע על המסך ניתן יהיה להכניסו לספר הטלפונים בלחיצת כפתור.

 

47. דפי זהב בכיס

 

Golden Pages Israel היא אפליקציית האייפון הרשמית של אתר דפי זהב, המאפשרת לאתר בתי עסק בארץ. לצד כל בית עסק שאותר באמצעות האפליקציה יופיע קישור לצפייה במיקומו על המפה וכמובן מספר הטלפון שלו ואפשרות לבצע שיחה ישירות מתוך האפליקציה.

 

48. לקבל המלצות אישיות לאפליקציות

 

ניתן לקבל המלצות על אפליקציות מתוך האפסטור עצמו - בהתבסס על יישומים שהותקנו במכשיר בעבר. כדי לגשת לדף ההמלצות יש להיכנס ליישום App Store באייפון, ללחוץ על לשונית Featured ולהקליק על Genius (יש להפעיל את התכונה אם אינה מופעלת עדיין). כדי להסיר המלצה מהרשימה יש להעביר את האצבע לרוחבה של השורה וללחוץ על Delete.

 

49. לשמור מאמרים מהאינטרנט

 

Read It Later הוא תוסף לדפדפן פיירפוקס המאפשר שמירה של אתרים לקריאה מאוחרת שלהם ללא חיבור אינטרנט. לתוסף קיימת גם אפליקציית אייפון חינמית המאפשרת לסנכרן את רשימת האתרים השמורים בפיירפוקס עם האייפון ולהוריד אותם למכשיר. עם אפליקציות כמו Tweetie ו־MobileRSS שאוזכרו קודם, ניתן לקרוא מכל מקום עמודי חדשות, בלוגים ומאמרים ללא חיבור לרשת. יישום חובה לאייפון, ללא ספק.

 

50. להוסיף סיומת אתרים בקלות
הוספת סיומת אתרים במהירות הוספת סיומת אתרים במהירות

 

בעת הקלדת כתובת אינטרנט בדפדפן האייפון, תוכלו לחסוף את הקלדת סיומת האתר com, ולהוסיפו באמצעות כפתור מיוחד הנמצא בסמוך למקש ה־"עבור". com אינה הסיומת היחידה שניתן להוסיף, ולחיצה רציפה על אותו כפתור תציג את האפשרויות הנוספות, בהן גם "co.il" השימושית לא פחות.

 

51. לשמוע ולראות הרצאות מרתקות

 

TED, או ,Technology Entertainment ו-Design, הוא כנס טכנולוגיה וחברה המתקיים בכל שנה ומרכז את המרצים הטובים בעולם. יישום האייפון של TED מאפשר לגשת לאתר האינטרנט של הכנס (ted.com) ולצפות בוידיאו או לשמוע אודיו של ההרצאות השונות. ניתן גם לבצע חיפוש לאיתור הרצאה ספציפית, לסמן הרצאות נבחרות לצפייה מאוחרת יותר ולשתפן בקלות עם חברים באמצעות אימייל.

 

52. לעדכן את הבלוג שלכם

 

פלטפורמת הבלוגים וורדפרס מתגאה באפליקציה חינמית לאייפון המאפשרת כתיבה, עריכה ופרסום פוסטים, וכן העלאת תמונות לבלוג, ניהול תגובות ועריכת תגיות. באמצעות היישום WordPress 2 ניתן לנהל יותר מבלוג אחד, ואף לשחזר פוסטים שכתיבתם נקטעה על ידי שיחה נכנסת. במידת הצורך ניתן גם לכתוב פוסט במצב לא מקוון ולפרסמו לאחר החיבור לרשת. שימו לב כי היישום תומך בבלוגים עם גרסת וורדפרס 2.7 ומעלה.

 

53. לעבור במהירות לראש המסך

 

במקום לגלול סנטימטר אחר סנטימטר עד לראש המסך בדפדפן, באימייל או באפליקציית הטוויטר באייפון, ניתן לקצר תהליכים ופשוט ללחוץ על הפס האפור בראש המסך, היכן שמוצגת השעה ומצב הסוללה. קיצור זה מקביל ללחיצה על מקש Home במחשב, והוא עובד כמעט בכל יישום שתיתקלו בו.

 

54. לגלוש ב"כלכליסט"

 

אפליקציית האייפון של כלכליסט מאפשרת לגשת לכל ערוצי התוכן של האתר, לקרוא את כל הכתבות ולהתעדכן במצב הבורסה בזמן אמת. ניתן גם לשמור את הערוצים המועדפים ולשלוח כתבות לחברים במייל. האפליקציה מאפשרת לצפות בתכנים גם במצב אופקי וכך ליהנות מתצוגה רחבה יותר של הטקסט והתמונות.

 

אפליקציית כלכליסט לאייפון אפליקציית כלכליסט לאייפון

 

(חזרה למדור אייפוניסט - iphonist.calcalist.co.il)

 

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)

בטל שלח
    לכל התגובות
    x