חמש דרכים לקבל המלצות על אפליקציות לאייפון
כמות היישומים האדירה באפסטור הוא יתרון משמעותי, אך בו זמנית גם חיסרון לא קטן. כך תוכלו להתגבר על הבעיה ולהשתלט על חנות האפליקציות הגדולה ביותר ברשת
1. רשת חברתית לגילוי אפליקציות
Chorus הוא יישום מצוין לשיתוף וגילוי אפליקציות. מלבד האפשרות ליצור אוסף אפליקציות אישי ושליחתו באמצעות המייל, פייסבוק וטוויטר, ל-Chorus קיימת גם רשת חברתית משלו. ניתן לצרף אליה חברים ולהחליף המלצות, ביקורות ויישומים. פרט לכך קיימת אפשרות לחפש אפליקציות, ליצור כרטיס אישי, לנווט בין אפליקציות פופולריות ועוד.
שימו לב כי היישום אינו נמצא באפסטור הישראלי. כדי לגשת אליו, יש ליצור משתמש ללא כרטיס אשראי באפסטור האמריקאי. הסבר מלא אפשר למצוא במדריך הוידיאו של Google Earth באייפון.
מחיר: חינם
(להורדת Chorus)
2. המלצות על יישומים באפסטור – גם בוידאו
אתר AppVee.com הוא מקור מומלץ ואמין לצפיה בקטעי וידאו המסקרים יישומי אייפון. האפליקציה של האתר, AppVee, מאפשרת גישה נוחה אל הביקורות האחרונות שעלו בו, צפיה ב-20 היישומים שהאתר הגדיר כטובים ביותר, איתור אפליקציה לפי שמה ועוד. יש לציין שכל יישום שקיימת עליו סקירה מצולמת, זמין לצפיה גם באמצעות האפליקציה באייפון.
מחיר: חינם
3. להשוויץ באוסף האפליקציות האישי
AppsFire מאפשר לשתף עם חברים את אוסף האפליקציות שלכם. השיתוף מתבצע באמצעות תוכנת סינכרון הניתנת להורדה למחשב, שמעלה את כל היישומים בתיקיית ה-iTunes ב-PC או במק לעמוד אישי באתר AppsFire. בעמוד זה ניתן לנהל את האוסף האישי ולבחור אלו אפליקציות להראות.
ל-AppsFire גם אפליקציה שימושית, המסתנכרת עם העמוד האישי באתר ומאפשרת לגשת גם לעמוד בו מופיעים האפליקציות הפופולריות ביותר של משתמשי השירות. כמו כן, היישום מציג המלצות של משתמשי אייפון ידועים ביניהם בלוגרים, עיתונאים ובעלי אתרים, המתווספים לאתר מעת לעת.
מחיר: חינם
(להורדת תוכנת הסינכרון של AppsFire)
4. גם אפל ממליצה
באמצעות יישום האפסטור באייפון, ניתן לקבל המלצות המבוססות על האפליקציות שכבר מותקן במכשיר. לאחר הפעלת האפסטור יש ללחוץ על לשונית Featured ולהקליק על Genius. כדי להסיר המלצה מהרשימה יש להעביר את האצבע לרוחבה של השורה וללחוץ על Delete.
הבעיה העיקרית של שירות זה הוא חוסר המיקוד שלו. ההמלצות מתבססות אך ורק על האפליקציות שמותקנות כבר באייפון ולכן במקרים רבים עשויות להופיע אפליקציות דומות מדי שאין בהן צורך. עם זאת, שווה להעיף מבט בהמלצות הללו. אי אפשר לדעת מה תמצאו.
5. לראות את האפליקציות המובילות בכל מדינה בעולם
אם אתם לא מסתפקים בטבלאות הדירוג באפסטור הישראלי, וסומכים למשל על הטעם הכללי של שועלי האייפון האמריקאים הוותיקים, על הבריטים המנוסים ביישומי מזג האוויר או על הגיימרים האוסטרלים, GlobalApps היא האפליקציה עבורכם.
מדובר באפליקציה פשוטה למדי המאפשרת לנווט בין כל חנויות האפליקציות לאייפון בכל מדינה בעולם, לצפות במאה היישומים הפופולריים ביותר בכל אחת מהן וביישומים הפופולריים בכל קטגוריה. הכל, כמובן, בחלוקה ליישומים בחינם ובתשלום. לחיצה על אפליקציה תוביל לעמוד שלה באפסטור.
מחיר: חינם
(להורדת GlobalApps)
מדריכים נוספים באייפוניסט:
נשארים מעודכנים עם האייפון: חמש דרכים לדעת על כל מה שקורה ברשת
אפליקציות לבלוגרים ובעלי אתרים
(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)