בדיקת "כלכליסט": מפת הדרכים של האייפון
כניסת הסלולרי של אפל לארץ יצרה מבול של תוכנות ניווט ישראליות. "כלכליסט" בדק מה מציעה כל אחת מהן, כיצד הן מתפקדות בשטח ולמי הן הכי מתאימות
עד כניסת האייפון לישראל היו שירותי ניווט לווייניים זמינים בעיקר באמצעות מכשירי GPS ייעודיים ואפליקציות בודדות למכשירים סלולריים. לקראת בואו של האייפון לארץ על ידי חברות הסלולר, החלו יישומי ניווט ישראליים דומים לצוץ כפטריות אחרי הגשם באפסטור, חנות האפליקציות של אפל. כיום יש בה שבע תוכנות ניווט מקומיות השונות זו מזו בעיקר במחיריהן, בתוכנותיהן וביכולותיהן. "כלכליסט" לקח את האפליקציות הללו לבדיקה מקיפה כדי לבחון את נוחות השימוש בהן, כישורי הניווט שלהן וביצוען בשטח.
כך זה נעשה: לצורך הבדיקה ביקשנו מכל תוכנה לקחת אותנו ממגדל עזריאלי בתל אביב למלון דיוויד אינטרקונטיננטל בטיילת, ובחזרה. את עזריאלי הגדרנו כנקודת עניין ללא כתובת ואילו המלון קיבל את שם הרחוב ומספרו. כל אחת מהאפליקציות הבטיחה תכנון מסלול מוצלח ומהיר יותר, אחת באמצעות ניתוח מצב התנועה ואחרת באמצעות אלגוריתם מתקדם. בפועל, ברוב המקרים היו המסלולים שהציעו התוכנות דומים למדי, ובמקרים הבודדים שבהם היו הבדלים - זמן הנסיעה או מורכבות המסלול לא היו שונים באופן ניכר אלה מאלה.
נוסף על כך, בכל בדיקה גם סטינו פעם אחת במתכוון ממסלול הנסיעה, כדי לבחון כיצד התוכנה תתמודד עם התרחיש הבלתי צפוי. בכל המקרים הצליחו התוכנות לתקן וליצור מסלול חדש בזמן מספק. ההבדלים העיקריים בכל אפליקציה מתבטאים בעיקר בתכונות שהן מציעות, בממשקי המשתמש שלהן, ובעיקר במפות ובהוראות הניווט עצמן בשעת הנסיעה.
Waze: מעדכנת בפקקים, טועה בניווטים
ממשק משתמש: פשוט ונקי. לתוכנה חסרות פונקציות רבות שקיימות ביישומים אחרים כגון תמיכה מקיפה בנקודות עניין, אך היא מפצה על כך בממשק ברור ובתפריטים הדומים לתפריטי האייפון. חיפוש הכתובות נוח במיוחד ונעשה באמצעות מקלדת האייפון ובשורת חיפוש דוגמת גוגל. אפשר גם להקליד רק כתובת חלקית ולבחור מרשימת תוצאות.
מפה וניווט: המפה של ווייז נבנית על ידי משתמשי התוכנה המסייעים במיפוי אזורי הנסיעה, ולכן אינה מכסה בצורה מלאה את כל הארץ. נוסף על כך, המפה מתקשה להצמיד מספרי בניינים למיקומם האמיתי ובסוף הנסיעה הגענו לתחילת הרחוב במקום לכתובת המדויקת. המפה עצמה קלה להבנה וגם הוראות הנסיעה שעל גביה.
עם זאת פונקציית ההוראות הקוליות לוקה בחסר. לפעמים נמסרות הוראות לא ברורות די הצורך, ובאחד המקרים התבקשנו לפנות שמאלה כשבפועל היתה הפנייה אסורה והיה צורך להמשיך לנסוע ישר. כשהופעל נגן מוזיקה, לעתים אי אפשר היה לשמוע את ההוראות הקוליות.
תכונות מיוחדות: ווייז מתבססת על קהילת המשתמשים שלה כדי להתעדכן על פקקי תנועה ומפגעים בכביש. במהלך הבדיקה התוכנה זיהתה פקקים שצצו בדרך, אך לא הציעה דרכים חלופיות.
חיבור לרשת: נדרש, כדי לקבל הוראות נסיעה ועדכוני תנועה, אך לא כדי לצפות במפה.
תמיכה במפות בעולם: חלקית, רק באזורים שבהם יש פעילות ערה של משתמשים בתוכנה.
תמיכה באנגלית: ממשק והנחיות קוליות בלבד.
שורה תחתונה: בכל הנוגע לניווט התוכנה פחות ממספקת. היא חינמית, אך אינה עומדת בסטנדרט של התוכנות בתשלום. יתרונה ככלי עזר לקבלת עדכוני תנועה ומפגעים הופך אותה לשימושית.
amAze GPS: ממשק ידידותי, מפה חובבנית
ממשק משתמש: כל תפריטי האפליקציה נראים ומתנהגים כמו תפריטי האייפון, והשימוש בהם ברור, נוח ואינטואיטיבי. בניגוד לכמה מהאפליקציות האחרות הדורשות מהמשתמש לבחור קודם את הפעולה שברצונו לבצע ורק אז להזין כתובת - אמייז מאפשרת להזין קודם את הכתובת המבוקשת, ולאחר מכן לבצע את הפעולות הקשורות אליה. למשל ניווט ליעד, הצגה על המפה או הוספה למועדפים. מדובר בהליך נוח בהרבה, שמקל את ההתמצאות. עם זאת אי אפשר להציג נקודות עניין לפי תחום, אלא רק לפי מיקום או חיפוש ספציפי.
מפה וניווט: כל המאמץ הרב שהושקע בממשק המשתמש יורד לטמיון בגלל איכות המפות שבמכשיר. מדובר במפות באיכות נמוכה במיוחד, שנראות כאילו נסרקו מאטלס ישן ולא הותאמו לסביבה דיגיטלית. בתצוגה תלת־ממדית המפות נראות מרוחות ומפוקסלות, ושמות רחובות ואתרים מוצגים פעמים רבות בצורה לא נכונה, כאילו החזקנו את המפה ביד והפכנו אותה. בתוכנת ניווט אמורות המפות להיות גולת הכותרת, ואולם כאן הן מספקות תוצאה חובבנית ביותר. הדבר פגם גם בהליך הניווט, שכן היה קשה במיוחד לעקוב אחרי מסלול הנסיעה מבלי להתבלבל. לדוגמה, התבקשנו לפנות שמאלה במקום שבו היו שתי פניות סמוכות זו לזו. אי אפשר היה לדעת לאיזו פנייה מכוונת התוכנה על סמך המפה בלבד, והיה צורך לחפש אחר שם הרחוב.
תכונות מיוחדות: קיימת אפשרות לצפות בתצלומי אוויר שעליהם מופיעים שמות הרחובות, בדומה ליישום המפות של גוגל.
חיבור לרשת: נדרש לצורך צפייה במפות וניווט.
תמיכה במפות בעולם: יש.
תמיכה באנגלית: עבור ממשק והנחיות קוליות. מפה יש רק בעברית.
שורה תחתונה: למרות הממשק הנוח ומחירו הנמוך יחסית, האפליקציה חובבנית מדי ואינה מצדיקה את התשלום עבורה.
iGo מקצוענית אך יקרה, ודורשת הסתגלות
ממשק משתמש: עיצוב נאה ומתקדם, אך מורכב ושונה לחלוטין מממשק האייפון, ולכן דורש הסתגלות. המסך הראשי מבלבל קצת, שכן הוא כולל הפרדה לא ברורה בין "הצג מפה" ל"המסלול שלי". באחרון אפשר לצפות רק במסלול שנבחר קודם לכן, אך ללא הוראות הניווט. נקודות עניין אפשר לאתר לאורך המסלול, בסביבה הנוכחית או בנקודת יעד, אך התפריטים הרבים מבלבלים לפעמים.
תכונות מיוחדות: מגוון הפיצ'רים הגדול ביותר, ובהם מפה ייחודית שנבנתה על ידי החברה הכוללת שכבה טופוגרפית, תצוגה תלת־ממדית מפורטת של מבנים מפורסמים וגם תצוגה תלת־ממדית פשוטה יותר של כל המבנים בארץ.
מפה וניווט: הוראות הניווט על גבי המפה היו הקלות והברורות ביותר להבנה. בגרסה הבאה תכלול האפליקציה גם חיווי של הנתיבים בכביש והמלצה באיזה נתיב לנסוע, וכן חיווי של שילוטי הדרך והבלטה של אלה הרלבנטיים לנסיעה. ההוראות הקוליות היו המפורטות ביותר, ובמקרה הצורך אף כללו פירוט חשוב דוגמת "פנה פנייה חדה שמאלה". עם זאת, לעתים היו ההוראות מטרידות מדי והתריעו על פנייה קרובה כמה פעמים.
חיבור לרשת: אין צורך.
תמיכה במפות בעולם: יש צורך לרכוש אפליקציות מתאימות בנפרד.
תמיכה באנגלית: עבור ממשק, הנחיות קוליות ומפה.
שורה תחתונה: הוראות הניווט בתוכנה הן המוצלחות ביותר. התכונות הרבות שלה ומחירה הגבוה עלולים להרתיע משתמשים בעלי צרכים בסיסיים יותר, לכן היא מתאימה בעיקר למשתמשים מתקדמים הדורשים יותר משירות הניווט שלהם.
איתוראן GPS: ניווטים מעולים, ממשק מסורבל
ממשק משתמש: עיצוב מיושן, לא אחיד ולא אינטואיטיבי. תפריט התוכנה אינו מבוסס על ממשק האייפון, וכולל הפרדה לא הכרחית בין פונקציית איתור כתובת או נקודת עניין המכונה "הסיייר", לבין פונקציית הניווט אליהן המכונה "ניווט". פונקציות מתקדמות יותר דוגמת ניהול אתרים מועדפים מסובכות לתפעול. נקודות העניין הן אחד ממוקדי הכוח של התוכנה, ואפשר לאתרן באמצעות פילוח ערים ומרחק מהמיקום הנוכחי. הליך חיפוש הכתובת עושה שימוש במקלדת פנימית של התוכנה, דבר העלול לבלבל.
מפה וניווט: מפה של חברת "מפה" הכוללת כיסוי מלא של כל הארץ ומאפשרת תצוגה של מבנים בולטים בתלת־ממד. ההוראות על גבי המפה ברורות מאוד וכך גם ההוראות הקוליות, שידעו להתריע מראש כשיש לבצע שתי פניות ברצף. כשנעשה שימוש בנגן המוזיקה, התוכנה אף דאגה להנמיך את עוצמתה כדי שההוראות יישמעו.
עם זאת, נקודות העניין במפה מצוינות באייקונים מרצדים, דבר שמעמיס על העין ועלול להפריע להבנה. עם זאת בתחום אחד הצטיינה התוכנה: כאשר חלה סטייה מהמסלול שנקבע, זיהתה התוכנה וחישבה את המסלול החדש מהר יותר מהאחרות.
תכונות מיוחדות: התוכנה היחידה שזוכרת שגם נשים נוהגות, ומאפשרת להגדיר הוראות ניווט בלשון נקבה.
חיבור לרשת: אין צורך.
תמיכה במפות בעולם: יש צורך לרכוש אפליקציות מתאימות בנפרד.
תמיכה באנגלית: עבור ממשק, הנחיות קוליות ומפה.
שורה תחתונה: בכל הנוגע לניווט עצמו התוכנה תפקדה טוב יותר, אך ממשק המשתמש דורש שיפור בעיקר בגלל מחירה הגבוהה.
סלקום, פלאפון ואורנג': בסיסיות, אך נוחות להפליא
תוכנות הניווט של שלוש חברות הסלולר מתבססות כולן על מנוע של חברת Telmap וכוללות הבדלים מינוריים בלבד. לצורך הבדיקה נעשה שימוש בתוכנת הניווט שמספקת אורנג'.
ממשק משתמש: האינטואיטיבי והנוח ביותר לתפעול מבין כל תוכנות הניווט, אולי בשל מספר האפשרויות הנמוך שמציעה האפליקציה. מצד שני, היא כוללת את כל התכונות הבסיסיות החשובות. הגישה אליהן נמצאת בראש התפריט ואפשר לחפש כתובות או בתי עסק באמצעות שורת חיפוש בסגנון גוגל והמקלדת של האייפון. התוכנה אינה דורשת התעסקות בהגדרות או הבנה טכנית עמוקה מדי, ולכן אינה דורשת זמן רב להסתגלות.
מפה וניווט: המפה של חברת "מפה" היא בעלת המראה הנעים והנקי ביותר מבין כל התוכנות שנבדקו. הוראות הניווט שעל גביה וכן ההוראות הקוליות היו פשוטות להבנה ולא מבלבלות. אהבנו במיוחד את הבר בתחתית המסך שמראה את שלבי הנסיעה. עם זאת, התקשתה התוכנה להתמודד עם ניגון מוזיקה, וכיבתה את הנגן בכל פעם שהושמעה הנחיה. נוסף על כך, כמה פעמים במהלך הנסיעה כבה המסך ללא התראה, ובניגוד למצופה לא זיהתה התוכנה עומסי תנועה בתוך העיר.
תכונות מיוחדות: צפייה קלה ונוחה בנקודות עניין על גבי המפה באמצעות תפריט נע בתחתית המסך.
חיבור לרשת: נדרש לצורך צפייה במפות וניווט.
תמיכה במפות בעולם: אין.
תמיכה באנגלית: אין.
שורה תחתונה: תוכנה בסיסית בעלת תכונות חיוניות בלבד שאינה דורשת הסתגלות והיא אידאלית למשתמשים מתחילים.