$
אייפוניסט

לא רק לגיקים: חמש אפליקציות אייפון לחדשות טכנולוגיה

הדפדפן הוא לא האופציה היחידה. היום אפשר להתעדכן בחדשות אינטרנט, סלולר, גאדג'טים ורשתות חברתיות באמצעות האייפון. מטקראנץ' ועד אנגאדג'ט

שי ענבל 19:3123.02.10

חדש! ניוזלטר סמארטפונים: חדשות, סקירות מכשירים ומדריכי אפליקציות - כל שבוע בתיבת המייל שלכם. להרשמה לחצו כאן ובחרו בתיבה המתאימה

 

כל המדריכים, החדשות, האפליקציות והטיפים - ערוץ אייפוניסט ב"טכנולוגי": iphonist.calcalist.co.il - יש גם פייסבוק וטוויטר

 

1. כל מה שחם בטכנולוגיה: להתעדכן עם טקראנץ'

 

TechCrunch TechCrunch
אתר TechCrunch, על אף חסרונותיו, הוא ללא ספק בלוג הטכנולוגיה המשפיע ביותר בעולם. המיזם של מייקל ארינגטון עוסק כיום בכל מה שקשור לתחום המחשבים, האינטרנט, התעשייה והסלולר.

 

האפליקציה של האתר בנויה היטב ומאפשרת גישה נוחה לטקראנץ' ותתי האתרים שלו (כמו CrunchGear ו-MobileCrunch), קריאת כתבות, צפייה בסקירות וידיאו (דרך יוטיוב) ושיתוף כל תוכן בפייסבוק, בטוויטר ובמייל. הדפים נטענים מהר, בזכות תצוגת טקסט "קלה" המותאמת לניידים, וניתן גם לצפות בתגובות ולהגיב. הפיצ'ר האחרון והשימושי הוא היכולת להוריד עד 30 כתבות לזיכרון האייפון, לקריאה אופליין.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת TechCrunch)

 

2. אפליקציית Engadget: חדשות, פודקאסט וסקירות

 

Engadget הוותיק הוא חלק מתאגיד הבלוגים Weblogs Inc הנמצא בבעלות AOL. האתר מהווה מקור מצוין לסקירות גאדג'טים בלעדיות וטורי פרשנות על המהלכים, ההשקות והמוצרים האחרונים בתעשיית הסלולר והטכנולוגיה. זאת, בנוסף לפודקאסט שבועי מוצלח.

 

האפליקציה של הבלוג מאפשרת, בנוסף לקריאה של המאמרים בתצוגה המותאמת לאייפון (אפילו לרוחב), גם פיצ'רים רבים נוספים. ניתן למנות ביניהם: צפייה בסקירות וידיאו, האזנה לפרקי הפודקאסט (יש להתחבר קודם לכן עם משתמש iTunes אמריקאי), שיתוף מאמרים בפייסבוק, טוויטר ואימייל, קריאת ויצירת תגובות ושמירת כתבות לקריאה אופליין.

 

ל-Engadget קיימת גם אפליקציה לפאלם ולבלקברי.

 

Engadget Engadget

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Engadget)

 

3. Mashable: פרשנויות על אינטרנט ורשתות חברתיות

 

Mashable Mashable
הבלוג החברתי Mashable עוסק בעיקר בחדשות אינטרנט, סמארטפונים ואפליקציות, אולם תחום ההתמחות שלו הוא בווב 2.0 ורשתות חברתיות - מגוגל באזז ועד יוטיוב. מי שמתעניין בנושא יגלה כי מאשאבל לא רק מאפשר להישאר עם יד על הדופק, אלא גם מספק פרשנויות ומדריכים מעניינים שלא קיימים במקום אחר. הוא מהווה כלי שימושי לכל "יועץ מדיה חברתית", עיתונאי, בלוגר או סתם מכור.

 

היישום של Mashable בנוי היטב, ומאפשר לשתף כל כתבה בפייסבוק, טוויטר ומייל, כמו גם לסמן אותה לקריאה מאוחרת באמצעות שירות Instapaper, המתהדר באפליקציה לאייפון. עם זאת, אי אפשר באמצעותה להגיב לתגובות ולקרוא מאמרים אופליין.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Mashable)

 

4. כל חדשות אפל במקום אחד

 

TUAW, או בשמו המלא The Unofficial Apple Weblog, מהווה מקור בלתי נדלה לכל הידיעות, סקירות האפליקציות, התרחישים, השמועות והמוצרים הנוכחיים והעתידיים של הענקית מקופרטינו. מאייפון, דרך אייפד ועד למק - הכל שם במרוכז, ללא צורך ללכת לאתרים אחרים. האפליקציה של TUAW דומה מאוד בעיצובה לזו של Engadget. גם בה ניתן לשתף את הכתבות (וסקירות האפליקציות), לשמור לקריאה אופליין ועוד.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת TUAW)

 

5. כתבות מרתקות על טכנולוגיה ואינטרנט

 

ReadWriteWeb הוא בלוג מומלץ ביותר, המתמקד בכל הקשור לאינטרנט, בלוגים וכתיבה באופן כללי. הוא מכיל מאמרים מגוונים ומעניינים, אשר לעיתים קרובות חורגים מתחום הטכנולוגיה. היישום של האתר בנוי היטב, ומאפשר לשתף כל כתבה או לשמור אותה לקריאה מאוחרת בשירות Instapaper או Read it Later המצוינים.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת ReadWriteWeb)

 

מדריכים נוספים באייפוניסט:

 

MobileRSS - אפליקציית סינכרון מצויינת עם גוגל רידר, ועוד 53 דרכים להוציא מהאייפון שלך יותר

 

שבע אפליקציות לעדכוני חדשות באייפון

 

(ניוזלטר סמארטפונים - חדשות, סקירות מכשירים ומדריכי אפליקציות - כל שבוע בתיבת המייל שלכם. להרשמה לחצו כאן ובחרו בתיבה המתאימה)

 

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x