סקר: רק 2% ממשקיעי ההון סיכון יתמקדו בישראל
על פי סקר שערכה פירמת רואי החשבון דלויט, ישראל איבדה את מעמדה כיעד מועדף להשקעות; 80% ממנהלי ההון סיכון בעולם סבורים שהיקף ההון הפנוי להשקעות בישראל ילך ויקטן בחמש השנים הבאות
סקר שערכה פירמת רואי החשבון העולמית Deloitte בריטמן אלמגור זהר בקרב משקיעי הון סיכון מרחבי העולם מציג תמונה פסימית מאוד על עתיד שוק הון הסיכון הישראלי. מהסקר, שהקיף את איגודי הקרנות של ברזיל, הודו, סין, ארה"ב, אירופה וישראל, עולה שרוב אנשי הון הסיכון צופים הידרדרות בכל
על פי הסקר, אנשי תעשיית ההון סיכון העולמית יעדיפו להשקיע במהלך חמש השנים הקרובות במדינות המזרח המתפתחות על חשבון המדינות המפותחות. 27% מהמשיבים ציינו כי מעבר להשקעה במדינתם בכוונתם להגדיל את השקעותיהם בשוק הסיני; 16% מהם ציינו כי יגדילו את השקעותיהם בשוק ההודי; ו-14% מעריכים כי השקעותיהם יתמקדו בארה"ב מעבר להשקעות במדינת האם.
בקרב אנשי ההון סיכון הישראליים שהשתתפו בסקר, 70% אמרו שיפנו חלק מההשקעות שלהם לחו"ל, ורק 10% מהם צופים גידול בתעשיית הון הסיכון המקומי. מבחינת האטרקטיביות בעיני כלל המשקיעים, ישראל דורגה מתחת לשווייץ, גרמניה ובריטניה, וברמה דומה לזו שזכתה לה וייטנאם.
44% ממנהלי ההון סיכון בעולם מניחים כי היקף ההון הפנוי להשקעות במדינתם יקטן במהלך חמש השנים הבאות. המשקיעים הישראלים אף פסימיים יותר - 80% מהם צופים כי היקף ההון הפנוי בשוק הישראלי יקטן, ו-72% מבכירי ההון סיכון האמריקאים סבורים שכך יקרה גם בארה"ב. מנגד, בשווקים המתפתחים הרי שניתן לזהות מגמה הפוכה, כאשר בסין ובברזיל כלל המשיבים העריכו שתחול עלייה בהיקף ההון הפנוי, ובהודו 91% מהמשיבים צופים מגמה דומה במדינתם.
רו"ח יגאל בריטמן, יו"ר ומנהל עסקים ראשי בדלויט, מסר כי "הנדידה של שוק ההון מזרחה מעידה על כך שתעשיית ההייטק העולמית מחפשת אחר הזדמנויות צמיחה חדשות. המדדים המרכזיים בשוק הישראלי, ובהם הצטרפותה לארגון ה-OECD, שחיקת הדולר ועליית רמות השכר, הופכים את ישראל למדינה אטרקטיבית פחות בהשוואה לשאר החלופות".