מועדון ה-700: ארבע אפליקציות ללימוד פסיכומטרי באייפון
מתכוננים לבחינה הפסיכומטרית? תוכלו לייעל את התהליך עם ארבעה יישומים לאייפון שיעזרו לכם לשנן, לחזור ולתרגל את החומר. לא ברור איך למדו לפני שהיו סמארטפונים
כל העדכונים, הכתבות והמדורים של טכנולוגי - היישר לפייסבוק שלכם
1. לשנן כרטיסיות - מהאייפון
בין אם אתם לומדים לפסיכומטרי לבד ובין אם במסגרת קורס, בשלב מסוים יגיע הרגע שבו תצטרכו לשנן מאות מילים באמצעות כרטיסיות. העיקרון פשוט: על צד אחד רושמים את המילה עצמה, ובצד השני את פירושה. באמצעות אפליקציית Flashcard Touch תוכלו להפוך את התהליך כולו לדיגיטלי. המאגר שתיצרו יהיה תמיד איתכם, ותוכלו לשנן מילים ולתרגל בכל הזדמנות. כרטיס מופיע בברירת המחדל? עם הצד של המילה אותה יש לזכור, ובהחלקת האצבע על המסך ניתן להפכו ולראות את הפירוש. בכל כרטיס קיים "וי" עליו ניתן ללחוץ כדי לסמן שזכרתם את המילה מבלי להציץ. תוכלו גם להגדיל לעשות ולרשום על הכרטיסים לא רק מילים בעברית ובאנגלית, אלא גם חוקים ונוסחאות במתמטיקה.
את הכרטיסיות ניתן לחלק ל"חפיסות" לפי נושאים, אותן אפשר לשתף עם מכשירי אייפון אחרים המריצים את האפליקציה על גבי בלוטות'. קיים גם מאגר של כרטיסיות מוכנות הנגיש מהאפליקציה.
ייתכן וחלק מהאנשים ימצאו את האפליקציה פחות שימושית, עקב הצורך להקליד את הכל לבד. עם זאת, חשוב לזכור שהכתיבה מסייעת לזכור את הפירושים והיא חלק חשוב בתהליך השינון.
מחיר: 4.99 דולר
2. להפוך את תהליך השינון למשחק
EZ Psychometry היא אפליקציה חביבה ביותר, שהופכת את כל תהליך השינון למשחק. במהלך המשחק מוקרנת בכל מסך מילה או ביטוי וחמש תשובות אפשריות המופיעות על גבי צוללות. יש ללחוץ על הפירוש הנכון ולהוריד את הצוללת. ניתן במהלך המשחק גם לקבל רמזים.
המשחק, שפותח על ידי חברת Mibo עבור מכון הפסיכומטרי EZ Way, אינו מהווה תחליף לתהליך השינון של המילים, אלא יותר לחזרה על מילים. עם זאת, הוא בהחלט הופך את העסק להרבה פחות משעמם ומייגע, ומאפשר לנצל נכון את הזמן.
מחיר: 2.99 דולר. קיימת גם גרסת לייט הזמינה בחינם וכוללת מאגר קטן יותר של מילים
3. מורה אישי לאוצר מילים בעברית ואנגלית
"פסיכובאלי" היא אפליקציה שימושית מאוד עבור מי שלומד לבחינה הפסיכומטרית באופן עצמאי, ורוצה לשנן ולתרגל את אוצר המילים ממכשיר האייפון או האייפוד טאץ'. "פסיכובאלי" מחולקת לאפליקציה עברית ואנגלית.
האפליקציות כוללת מאגר עצום של מילים, המחולק לפי אותיות או יחידות לימוד. ניתן באמצעותן לסנן מילים מוכרות, לשנן פירושים ולתרגל עם מבחנים אותם אפשר להגביל בזמן ובכמות השאלות. קיימת גם האפשרות שרמת הידע של ביטוי או מילה מסויימת ייקבעו אוטומטית על ידי היישום, לפי כמות התשובות הנכונות עבורה במהלך הזמן. בכל שלב אפשר לעקוב אחר המצב הלימודי ולראות את רמת הידע שלנו לפי הסטטיסטיקה. כמו כן, ניתן להגדיר שרק ביטויים ומילים שאיננו יודעים יופיעו במבחנים ביישום.
החיסרון היחיד שיכול להיות באפליקציה הוא שבניגוד לכרטיסיות, בהן כותבים את המילים והפירושים לבד וכך זוכרים יותר טוב - ב"פסיכובאלי" הכל מוכן מראש.
מחיר: 1.99 דולר עבור אפליקציות אוצר המילים בעברית ואנגלית. קיימת גרסת לייט ליישום העברית הניתנת להורדה בחינם
4. תרגול ללוח הכפל, לאלה ששכחו
מלבד שינון מילים ונוסחאות, קיים עוד תחום במסגרת הלמידה שלא כדאי להזניח: לוח הכפל. לכאורה מדובר בדבר מיותר, אולם כל מי שעושה קורס פסיכומטרי אחרי הצבא ומתקשה לזכור כמה זה 12 כפול 9 יבין. האפליקציה TimesTables היא מושלמת לצורך זה, ומאפשרת לתרגל בקלות תרגילים עד הספרה 12 תוך הגבלת זמן. נכון שעבור הבחינה כדאי לדעת עד 15, אולם את מה שנשאר ניתן להעביר לכרטיסיות: התרגיל בצד אחד והתוצאה בצד שני.
מחיר: 0.99 דולר
מדריכים נוספים באייפוניסט:
שירות לאזרח: שישה יישומי אייפון לישראלים
ריבוי משימות באייפון: ארבע אפליקציות שימושיות