$
IT בישראל

מגלן טכנולוגיות הגנת מידע: 3,000 פריצות לאתרים בישראל מאז תחילת השנה

לפי החברה, שישה אתרי ממשלה נפרצו לאחרונה וחלקם עדיין כוללים קוד מסוכן: "האקרים השאירו מאחוריהם כתובות נאצה בערבית ומניפסט שלם של איומים"

כתב כלכליסט 14:2129.03.11

מעל 3,000 אתרים ישראליים נפרצו מתחילת השנה - כך אומרים בחברת מגלן העוסקת בטכנולוגיות להגנת מידע. על פי מגלן, מתחילת 2011 נפרצו 6 אתרי ממשלה בסיומת GOV.IL, בהם אתרי המשרד לאזרחים ותיקים, הרשות לפיתוח הגליל, ולשכת הפרסום הממשלתית, שבמגלן מכנים "הפריצה החמורה מכולן". לטענת

מגלן, חלק מהאתרים עדיין כוללים קוד שעלול לפגוע במחשבי הגולשים.

 

"פריצות לאתרי אינטרנט הן דבר שבשגרה, אולם כאשר מטרות איכות ושרתים המוגנים ע"י מערכות אבטחת מידע מתקדמות נפרצים, הדבר יכול לגרום גם לחדירות משנה לכל מי שגולש לאתרים אלו - וזאת מבלי ידיעתו", מסביר שי בליצבאו, מנכ"ל מגלן.

 

"הטמנות של קוד עוין חמורות במיוחד באתרים כגון אתר לשכת הפרסום הממשלתית, אתר המהווה אבן-שואבת לעיתונאים, אנשי חינוך והסברה רבים מדי יום. ביקור של גולש באתר יכול להטמין בחשאי סוס טרויאני במחשב הגולש", מוסיף בליצבלאו.

 

בנוסף, זיהתה מגלן גם פריצה לאתר המכון למדיניות נגד טרור, הפועל במרכז הבינתחומי בהרצליה. האתר נפרץ לפני למעלה מחודש ימים ומאז "נחה לה בשקט" הטמנה של קוד עוין שבוצע באתר המכון.

 

 

"הפורצים עושים שימוש בתואר 'האקרים ערבים ופרו-פלסטינים', או מתוך היותם כאלה או לצרוכי הסוואה. אותם האקרים השאירו מאחוריהם כתובות נאצה בערבית וכמובן מניפסט שלם של איומים", אומר בליצבלאו.

 

"לא ברור מה עושים גורמי אבטחת המידע הממשלתיים, אולם כנראה לא נעשות מספיק בדיקות איכות הגנתיות. אין כל ספק כי אתרי האינטרנט של ממשלת ישראל הם יעד קבוע לפורצי מחשבים, אלא שדווקא אתרים אלו אינם בעלי אבטחה מספקת, מה שמלמד כי לא נעשות בדיקות הגנה מספקות טרם עליית האתרים לאויר. כך, למשל, אתר המשרד לאזרחים ותיקים נפרץ במחצית חודש פברואר השנה, הוא תוקן ביום שלמחרת ונפרץ שוב 4 שבועות אח"כ באמצע חודש מרץ", הוא מסכם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x