$
חדר מחשבים

השולף המהיר במערב

איך מתמודדים עם כמויות מידע עצומות וצורך עז להגיב במהירות בשוק תחרותי במיוחד? טכנולוגית In-Memory עשויה להיות הדבר הבא בעולם ה-BI

שמוליק סיטון 11:0111.04.11

מה משותף ל-ERP, BI, תורת המשחקים ומיקרוגל?

 

כולם החלו את דרכם במחקר האקדמי, ורק מאוחר יותר הגיעו חברות עסקיות ותרגמו את הרעיון העומד בבסיסם למוצרים או לשירותים. השאר, כמו שנהוג לומר, כבר שייך להיסטוריה: תעשיית פתרונות ה-ERP והבינה העסקית מגלגלת מיליארדים, מודלים

של תורת המשחקים משמשים כיום חברות ייעוץ וכמעט כל חברה או ארגון פיננסי וכלכלי בעולם, והמיקרוגל חדר לכל בית ושינה את הרגלי הבישול שלנו מקצה לקצה.

 

מעתה, כדאי שכולנו נתחיל להתרגל לדבר הבא – טכנולוגיית In-Memory.

 

בדיוק כמו ERP ו-BI לפניה, גם טכנולוגיית In-Memory נולדה באקדמיה. במהותה היא פשוטה מאוד, וגם בתוצאה הסופית שלה: שליפת מידע במהירות הבזק מתוך מאגרי נתונים, ועדכון מיידי של נתוני המאגר בזמן אמת.

 

כדי לנסות ולהמחיש את הבשורה של טכנולוגיית In-Memory, ניתן להשוות אותה למהפכת החדשות באינטרנט: במקום להתעדכן רק פעם ביממה מעיתוני הבוקר, אנו יכולים כיום לקרוא בכל רגע נתון על החדשות האחרונות שקרו כל פינה בעולם. כך גם טכנולוגיית In-Memory מעדכנת בזמן אמת את מאגרי הנתונים של הארגון בכל המידע שמצטבר ללא הרף.

 

עוד ועוד מידע

 

בשנים האחרונות, חברות בכל העולם מתמודדות עם האתגר של עומס במידע. הפעילות העסקית יוצרת מאגרים עמוסים וקשים לניהול של נתונים עסקיים. על פי הערכות, כמות המידע העסקי בארגון ממוצע מכפילה בממוצע את עצמה מדי 18 חודשים. נתוני רישום שיחות (CDR - Call Data Records), למשל, עלולים לגדול פי ארבע.

 

במקביל, עסקאות פיננסיות ומאגרי לקוחות כפופים לרגולציה קפדנית, המחייבת חברות לתעד מידע ולשמר את נגישותו לאורך זמן. לצורך כך, נדרשות חברות רבות לרכוש חומרה ותוכנה בעלות גבוהה למטרת אחסון וניהול המידע.

 

גם הצורך להשתמש במידע עסקי הפך דחוף יותר. חברות נדרשות להגיב במהירות רבה מאוד לאירועים עסקיים, לזהות מגמות ודפוסים כדי לשפר את יכולות התכנון והחיזוי שלהן, לשפר את תגובותיהן לדרישות ולתלונות של לקוחות, ולספק לצוותי המכירות שלהן מידע שוטף ורלוונטי הנדרש לסגירת עסקאות – כבר בעת ביצוע העסקה. חברות נדרשות לתת מענה מהיר לשאלות, וזקוקות באופן נואש למידע רלוונטי בזמן אמת, ולכן זקוקות לנגישות מיידית למידע עסקי מעודכן, מבלי להמתין לשליפתו מתוך מאגרי הנתונים.

 

הבעיה היא שנפח המידע העסקי עולה, לרוב, על הנפח המקסימלי אותו יכולות מערכות מבוססות דיסק ומאגרי נתונים לעבד בזמן תגובה סביר. במערכות מבוססות-דיסק, המידע נשלף מתוך מאגרים תפעוליים ורק אז הוא מוזן מחדש לתוך מערכות מידע אנליטיות המקבלות את השאילתא. ניתוק היישומים התפעוליים מהסביבות האנליטיות יוצר פער זמן משמעותי בין איסוף המידע לבין עיבודו.

 

נתח שוק של 30% ב-2014

 

בשונה ממערכות מבוססות דיסק, טכנולוגיית In-Memory יוצרת מאגר נתונים כולל, המתעדכן בזמן אמת ובעל יכולות אנליטיות מובנות. למעשה, זו טכנולוגיה שמעניקה גישה ישירה לנתונים הישר מתוך הזיכרון – ומכאן שמה. בעזרת טכנולוגיה זו ניתן לעבד כמויות עצומות של מידע באופן מיידי ולספק תוצאות ניתוח של נתונים במהירות חסרת תקדים. זמן המענה לשאילתות מתקצר משמעותית, כמו גם הזמן הדרוש לעדכון, כך שהמערכת יכולה להריץ מספר גדול יותר של שאילתות במקביל.

 

מרכיביה של טכנולוגיית In-Memory אמנם אינם חדשים, אך הגיעו עתה לנקודה המאפשרת לאחד ביניהם בצורה יעילה ואטרקטיבית. על פי הערכות, עד שנת 2014, 30% מהיישומים האנליטיים יעשו שימוש בטכנולוגיה זו לצורך שיפור ביצועים ומהירות. טכנולוגיית In-Memory היא האלטרנטיבה הטובה ביותר למערכות הניהול מבוססות-דיסק היקרות, והיא מספקת ניתוח טוב ומהיר יותר של המידע העסקי, יעילות גבוהה, הוצאות נמוכות ויתרון תחרותי.

 

* הכותב הוא מנהל תחום SAP, BI ישראל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x