$
חדר מחשבים

10 צעדים בדרך לדאטה סנטר המודרני

מתקני מחשוב רבים סובלים מתכנון לקוי, שגורר אחריו הוצאות גדולות על שדרוג. איך עושים זאת נכון? חשבו פשוט, גמיש ומודולרי

דן גרמי 11:2817.10.11

מתקני מחשוב לא מעטים בארץ סובלים מתכנון ראשוני לקוי, שאינו תואם את הדרישות הטכנולוגיות של ימינו. הדבר גורר הוצאות עתידיות גדולות בשדרוג המתקנים, תוך כדי סיכון פעולת המתקן. בפעולות שדרוג, וכמובן בפעולות תכנון, חשוב להיעזר ביועצים המכירים את התחום ויודעים לבנות את "החליפה"

המתאימה עבור מתקן המחשב שלך. לפניכם עשרה צעדים בכיוון הנכון:

 

1. תכננו קדימה - אתם אף פעם לא רוצים לשמוע “Oops!” במתקן המחשב שלכם. תכנון מתקן המחשב הארגוני דורש חשיבה מוקדמת המתבססת לעיתים על ניסיון העבר ולאו דווקא על המגמות העתידיות, מה שעלול ליצור תמונה מעוותת. על מנת שלא תתקלו במגבלות כאלה ואחרות בהוספת ציוד, חשוב מאוד שתבוצע חשיבה מעמיקה של כלל הגורמים בארגון, שלאחריה יבוצע ניתוח המגמות של הארגון. לאחר ביצוע הניתוח ניתן יהיה לבצע שקלול מדויק של הגורמים המשפיעים על תכנון מתקן המחשב בדגש על שטח והספק.

 

2. תכננו פשוט – תכננו את התצורה והעמדה כך שהמנהל והטכנאי יוכלו לגשת לתקלה ולתקנה במהירות. תכנון פשוט יאפשר תפעול המתקן בצורה יעילה גם במקרים של תקלה וגם בתחזוקה היומיומית. כך גם לגבי המערכות האלקטרו-מכאניות ותשתיות ההולכה. רוב התקלות המרחשות במתקני מחשב וגורמות לנפילתם, מקורן בטעות אנוש. יצירת פלטפורמה תפעולית ידידות למשתמש תצמצם את התקלות העלולות להתרחש.

 

3. היו גמישים - הטכנולוגיה משתנה במהירות אדירה. תכננו כך שיהיה ניתן לשדרגה בקלות. אף אחד לא יודע היכן תהיה הטכנולוגיה בעוד חמש שנים, אולם זו לא תהיה טעות לנחש שיתרחשו כמה שינויים משמעותיים. תכנון גמיש וניתן לשדרוג בקלות יחסית הוא קריטי ליצירת מתקן בעל אורך חיים ממושך.

 

4. חישבו מודולרי - מודולריות בתכנון תאפשר לכם לבצע שינויים כשתצטרכו. מתקן מחשב הוא אחד המתקנים המורכבים בארגון, וככזה יש לו נטייה להפוך עם שנים למורכב לניהול. תכנון מודולרי מאפשר הרחבת המתקן על פי הצרכים, פיזור ההשקעה הכספית לאורך שנים ויצירת מתקן המורכב מיחידות קטנות יותר ופשוטות יותר לניהול.

 

5. תכננו לפי RLUs ולא לפי מ"ר - צאו מהתפיסה של תכנון שטח על פי מ"ר והתחילו לתכנן על פי RLUs -Rack Location Units ובכך תאפשרו התרחבות עתידית במתקן.

 

6. שמרו על המשקל – ציוד השרתים והאחסון הופכים לכבדים יותר מיום ליום. תכננו את הרצפה הקונסטרוקטיבית, הרצפה הצפה, מסלולי ההולכה והרמפות למשקלים כבדים (מעל טון למ"ר).

 

7. התייחסו לאיומי הייחוס - בעולם בכלל ובישראל בפרט ההתייחסות לאיומי הייחוס היא שלב קריטי וחיוני בתכנון המתקן, המשפיע על התכנון ההנדסי והתקציבי. איומי הייחוס בישראל מגוונים ונעים מאסונות טבע ועד איומים ביטחוניים.

 

8. סמנו הכל – במיוחד כבלים. זה קל מאוד להתעלם מזה בטענה "שיש דברים יותר חשובים לעשות". הזמן שאנו מפסידים בכך שאנחנו לא דואגים לשילוט וסימון כל הכבילה והציוד מתגמד לעומת הזמן שאנו נפסיד בחיפוש אחר כבל פגוע בעיקר תחת הרצפה הצפה. 

 

9. השקיעו בניהול - כיום ישנם לא מעט פתרונות online ו-offline לניהול מתקן המחשב. ככל שהמתקן גדול ומורכב יותר, כך עולה רמת הקריטיות של שימוש בתוכנות לניהול מתקן המחשב. השקעה בתוכנת ניהול המתממשקת למערכות הבקרה של המתקן מאפשרת שליטה מלאה על כלל האלמנטים המרכיבים את מתקן המחשב של הארגון.

 

10. דאגו שהכל יהיה מכוסה או מוסתר – כל דבר גלוי לעין מועד לפורענות. עיקר התקלות במתקני מחשב מקורן בטעויות כגון לחיצה על מפסקים לא נכונים, פריקות גז וכו'.

 

הכותב הוא מנהל תחום הנדסה ופרויקטים בחברת ארטנט מקבוצת אמן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x