"מחפשים כל הזמן חברות ישראליות שנוכל לרכוש כדי להתרחב"
מישל בנסאדון, סמנכ"ל המכירות הבינ"ל של סימנטק, ל"כלכליסט": "בהחלט ייתכן שנקים בישראל מרכז פיתוח, בארץ מוכנים לשלם על אבטחה יותר מאשר ברוב המדינות"
"לאנשים בארץ באמת אכפת מאבטחה, ורמת התשתית היא מהטובות שיש בשוק" - את הדברים האלו אומר מישל בנסאדון, סמנכ"ל המכירות הבינלאומיות של ענקית האבטחה סימנטק, בשיחה עם "כלכליסט".
בנסאדון, יהודי צרפתי, ביקר היום (ג') בישראל על מנת להציג את נורטון 2012, תוכנת האנטי-וירוס המסחרית הראשונה שיוצאת בעברית. סימנטק, המחזיקה במותג נורטון, היא חברת האבטחה הגדולה בשוק הצרכני הישראלי - ולפי בנסאדון מחזיקה לפחות במחצית מהשוק. החברה מוכרת בישראל למעלה מ-35 אלף תוכנות אבטחה ברבעון דרך ערוצי שיווק שונים, בנוסף להיקף מכירות שלא נמסר של תוכנות באינטרנט.
ארז מאור, ראש מחלקת המכירות לאזורי המזרח התיכון, רוסיה ודרום אירופה, הודה בהצגת נורטון 2012 שרוב המכירות בארץ מתבצעות בעסקאות חבילה, יחד עם קניית חבילת שירותים אחרים, ושיש אחוזים מאוד גבוהים של פיראטיות. למרות זאת, הוא אומר, אנשים כן קונים בארץ תוכנות אבטחה - אפילו יותר ממערכות הפעלה. "יש יותר מודעות היום לנושא מאשר לפני 5 שנים", הוא מציין.
בראיון מחזק בנסאדון את דבריו של מאור: "ישראל היא שוק מאוד מתקדם. יש כאן ארגונים גדולים כמו צה"ל, ומודעות גבוהה מאוד לטכנולוגיה בכלל ואבטחה בפרט. לאנשים בארץ באמת אכפת מאבטחה: יש כאן פחות תוכנות חינמיות ופיראטיות בתחום הזה מאשר במדינות כמו איטליה. בארץ מוכנים לשלם על אבטחה, ומשלמים כאן יותר מאשר ברוב המדינות. ההכנסות ביחס לגודל האוכלוסיה הן מהגבוהות בעולם, בהחלט יותר מאשר בצרפת או גרמניה".
הוא הוסיף שהכנסות החברה צמחו בישראל ב-12% בשנה האחרונה, לעומת 5% ברחבי אירופה, וציין שסימנטק הגדילה את ההשקעה שלה בסניף הישראלי ב-50% בשנה האחרונה. "אנחנו מסתכלים על ישראל, ומשקיעים הרבה כאן".
יש לכם מרכזי פיתוח בכל העולם, כולל הודו, אוקראינה וצ'כיה. מה איתנו?
בנסאדון צוחק. "זאת אחת הסיבות שאני כאן. הכל בשלבים ראשוניים, ובהחלט אפשרי שנקים כאן מרכז. אנחנו בהחלט מחפשים כל הזמן חברות ישראליות שנוכל לרכוש על מנת להתרחב כאן". לדברי מאור, החברה מחפשת בעיקר חברות בתחום הסלולר.
"איומים מצד האקרים? הגדלנו את ההשקעה במחקר"
בנוסף לנורטון 2012, החברה גם השיקה בארץ את תוכנת האבטחה שלה למערכת ההפעלה הסלולרית אנדרואיד, הן לסמארטפונים והן לטאבלטים. כיום היא זמינה בעבור 30 דולר לתקופה של שנה, אך הגרסה החינמית שלה חסומה בארץ. לשם השוואה, הגרסה הבסיסית של נורטון 2012 למחשב עולה 199 שקל.
מאור הודה שחסימת הגרסה החינמית בישראל ובמזרח התיכון היא החלטה שהוא קיבל, והסביר: "מה לעשות, אם יש לך תוכנה חינמית שמציעה 70% מכל האפשרויות, ישראלים לא ישלמו כסף על 30% נוספים", הסביר.
האם מחיר של 30 דולר אינו גבוה מדי לאפליקציית סלולר?
בנסאדון: "אני לא חושב שהאפליקציה יקרה. לפתח היום לסלולר לפעמים יותר יתר מאשר לפתח למחשב. השוק עבור לסמארטפונים, ואני מאמין שעם הזמן אנחנו נראה שמחירי תוכנות מקצועיות מתחיל לרדת. לא בשנה הקרובה, אבל בעתיד".
איך אתם מתמודדים עם השינויים האלו?
"אנחנו שוקלים כל מיני שיטות תשלום. לדוגמה, ייתכן ונעבור למודל של מנוי חודשי במקום שנתי בסלולר. אני מאמין שזה יתן חוויית משתמש טובה יותר".
בשנה האחרונה, האקרים הפכו להיות אחד האיומים הגדולים ביותר. איך אתם מתמודדים על זה?
"אנחנו מנתחים טרה-בייטים של מידע מדי יום. כמעט כל יום שומעים על איום חדש, כמו אנונימוס, ולכן הגדלנו את ההשקעה שלנו במחקר ב-15%. אבל הדבר החשוב ביותר הוא שאנחנו רוצים לעורר מודעות. לכן אנחנו מפרסמים את כל המחקרים שלנו, עם המידע על איומים חדשים. אנחנו לא רוצים להפיץ פחד ולגרום ללקוחות לקנות את מוצרינו כי הם מפחדים, אבל חשוב שאנשים יבינו מה קורה".