$
המדריך

מדריך "כלכליסט": לא לפחד כלל - 5 דרכים לגבות אוטומטית את המכשיר הנייד

כשהסמארטפון אובד או מתקלקל, כדאי מאוד שיהיה לכם גיבוי מוכן. במקום ללמוד את זה בדרך הקשה, קבלו את השיטות שיעזרו לישון טוב יותר בלילה

שי ענבל 17:1030.11.11

1. לגבות אוטומטית תמונות וסרטונים מהסמארטפון לענן

 

Pogoplug הוא שירות ענן וסטרימינג חביב וחינמי, שמאפשר לסנכרן באמצעות אפליקציה תמונות וקטעי וידיאו ישירות לענן. המידע יהפוך נגיש באמצעות האתר עצמו או עם יישום הזמין לווינדוס, מק ולינוקס. באמצעות התוכנות למחשב תוכלו לסנכרן גם שירים וסימניות אתרים (Favorites), ולאחר מכן לגשת אליהן עם האפליקציות לסמארטפון.

 

האפליקציות זמינות לאנדרואיד, אייפון ואייפד. הן פועלות במהירות וללא בעיות, ומעלות אוטומטית סרטונים ותמונות שצולמו עם מצלמת המכשיר לענן של Pogoplug - תהליך המתבצע ברקע העבודה, מבלי להפריע למשתמש. החיסרון היחיד של השירות הוא ששטח האחסון החינמי מוגבל ל-5 גיגה-בייט, אבל מה זה לעומת הגיבוי האוטומטי שמתבצע במכשיר בעזרת האפליקציה.
Pogoplug Pogoplug

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Pogoplug לאייפון ואייפד)

(להורדת Pogoplug לאנדרואיד)

 

2. לגבות הכל עם iCloud

 

עם iCloud לאייפון, אייפד ואייפוד טאץ' תוכלו לא רק לסנכרן אנשי קשר, אירועים ומיילים, אלא גם פתקים, סימניות ו-Reminders עם חלונות (דרך אאוטלוק) ומק (תמיכה מובנית בגרסת מערכת ההפעלה Lion). בנוסף, אם תגדירו את האופציה iCloud Backup, המכשיר יגבה את עצמו אוטומטית כל לילה כאשר יהיה מחובר להטענה ותהיה לו גישה ל-WiFi.

 

יצירת חשבון iCloud היא חינמית לחלוטין, ומתבצעת דרך האפשרות "Mail, Contacts, Calendars" ביישום ההגדרות של iOS. תוכלו גם ליצור חשבון iCloud בעת ההגדרה הראשונית (Set Up) של iOS 5 במכשירכם. לחלק מהמידע (כמו מייל, לוח שנה ואנשי קשר) תוכלו גם לגשת דרך הרשת, מהאתר icloud.com.

 

(להגדרת iCloud למכשירי iOS)

 

3. להעלות אוטומטית תמונות מאנדרואיד לפיקאסה וגוגל+

 

אחד היתרונות הבולטים של מכשירי אנדרואיד באשר הם הוא האינטגרציה ההדוקה עם שירותי גוגל. פשוט מכניסים את שם המשתמש והסיסמה וכל אנשי הקשר, המיילים, האירועים והאפליקציות מסתנכרנים לחשבון הגוגל האישי ברשת, ויוצרים גיבוי נוח.

 

הבעיה היא שבניגוד לאלה, כל נושא התמונות באנדרואיד הוזנח באופן יחסי, עד שהגיעה אפליקציית +Google. הרשת החברתית

גוגל+ גוגל+

 אמנם לא מצליחה להמריא, אבל כעת היא ושירות Picasa הם היינו הך, ואפליקציית גוגל+ מאפשרת ליצור גיבוי אוטומטי של התמונות בסמארטפון לאלבום התמונות באתר. התמונות לא חייבות להיות פומביות, והרעיון הוא שכל תמונה שתצלמו במכשיר תגובה אוטומטית לרשת, ללא התערבות מצידכם. יפה ונוח.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת +Google לאנדרואיד)

 

4. לסנכרן אנשי קשר ולוח שנה אוטומטית לענן של גוגל

 

רבים מבעלי האייפון לא יודעים זאת, אבל לא רק באנדרואיד ניתן לסנכרן את אנשי הקשר ולוח השנה עם שירותי גוגל. גם באייפון ניתן לעשות זאת באמצעות שירות Google Sync. מדובר בהליך פשוט יחסית, שאחריו כל איש קשר שתיצרו באייפון וכל אירוע שתוסיפו לאפליקציית לוח השנה יהיה זמין באופן מיידי ב-Google Contacts ו-Google Calendar.

 

כדי להתחיל בהוספה, יש ללחוץ על יישום Settings באייפון (או באייפד) ולבחור ב-Mail, Contacts, Calendars. נקיש על Add Account ובמסך הבא נבחר ב-Microsoft Exchange. כעת נקליד את האימייל ושם המשתמש (שהם בעצם אותו הדבר) ואת הסיסמה. מהשדות Domain ו-Description יש להתעלם. לאחר שסיימנו נלחץ Next. אם קופץ החלון Unable to Verify Certificate, השואל האם אנו מאשרים לאייפון לגשת לשרת של גוגל - נבחר ב-Accept.

 

כעת תצוץ תיבת טקסט חדשה בדף, בשם Server. נכתוב בה m.google.com, שהוא שרת ה-Exchange של גוגל. נלחץ Next שוב, ואחריו נסמן את המידע שנרצה לסנכרן - אנשי קשר, לוח השנה, אימייל או כולם יחדיו.

 

(למדריך המלא של "כלכליסט", כולל הדגמה בווידיאו של הגדרת Google Sync)

 

5. לגבות הודעות SMS לאנדרואיד

 

אחד הדברים שלא מסתנכרנים אוטומטית באנדרואיד הוא הודעות ה-SMS שנשלחות ומתקבלות במכשיר. גוגל לא מספקת דרך לגבות אותן, בטח שלא אוטומטית, אבל האפליקציה SMS Backup לאנדרואיד עושה את העבודה. פשוט מקלידים את שם המשתמש והסיסמה לג'ימייל, ולאחר מכן כל הודעה נשלחת לתיבת הדואר עם התווית SMS. התכתובות אפילו נשמרות בצורת שרשורים, כיאה לג'ימייל.

 

ההמלצה שלנו היא להיכנס ל-Advanced Settings ביישום ולסמן Mark as Read, אם אתם לא רוצים לקבל התראה כל פעם שאתם שולחים או מקבלים הודעת טקסט. מי שרוצה לעשות פעולות מורכבות יותר (כמו לשלוח את ההודעות ישר לארכיון) יכול לעשות זאת דרך פילטרים בג'ימייל עצמו.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת SMS Backup לאנדרואיד)

 

עוד כתבות:

 

מדריך "כלכליסט": לבחור סמארטפון אנדרואיד בתקציב שלכם

 

החורף כבר כאן: 4 אפליקציות מזג אוויר לאייפון ולאייפד
בטל שלח
    לכל התגובות
    x