האם פינטרסט היא "הפרת זכויות היוצרים הגדולה בתולדות הרשת"?
הרשת החברתית לשיתוף תמונות צומחת במהירות שיא, אך להערכת ה"ביזנס אינסיידר" היא עלולה להיקלע לבעיות משפטיות חמורות. הסיבה: אי-הקפדה על זכויותיהם של מצלמי התמונות
הרשת החברתית פינטרסט (Pinterest), שמתבססת על שיתוף תמונות באותו הנושא, היא אחת הרשתות החברתיות עם שיעור הצמיחה הגבוה ביותר. אף על פי שהיא החלה לצבור תאוצה של ממש רק מאוגוסט האחרון, התעבורה שלה כבר עולה על עשרה מיליון משתמשים מדי חודש. זוהי הרשת החברתית השלישית, אחרי פייסבוק וטאמבלר, מבחינת משך הזמן שהגולשים משקיעים בה.
אבל, כתב בסוף השבוע ה"ביזנס אינסיידר" לאחר התייעצות עם מומחים משפטיים, זו עשויה להיות "הפרת זכויות היוצרים הגדולה ביותר בתולדות הרשת – יותר מנאפסטר, יותר ממגה-אפלוד".
הסיבה לכך היא שפינטרסט מאפשרת למשתמשיה להציג דרכה תמונות של צלמים אחרים – פעולה שעל פניה היא הפרת זכויות יוצרים. אף על פי שפינטרסט מורה למשתמשיה שלא להפר זכויות יוצרים, ההנחיה הזו מופרת בעקביות ופיטנטרסט מאפשרת לגולשים להציג כל תמונה שהיא. על פי פסיקות קודמות, על פינטרסט להסיר את כל התמונות המהוות הפרת זכויות יוצרים, עד כה היא איננה עושה זאת.
ה"ביזנס אינסיידר" מציין שתביעה שהופנתה בשעתו נגד גוגל בשל העובדה שהיא מציגה תמונות מרחבי הרשת נדחתה, משום ששירות התמונות של גוגל מציג רק Thumbs (תמונות זעירות) ולא את התמונה כולה. מצבה של פינטרסט מבחינה זו שונה מאד, משום שלעתים קרובות היא מציגה את כל התמונה, ונקודה זו עשויה להיות טיעון מכריע נגדה .
פינטרסט עדיין איננה גובה כסף ממשתמשיה או מוכרת פרסומות לצד התוכן, דבר שעשוי להקל את מצבה המשפטי, אך ברגע שתעשה זאת היא צפויה לאבד את היכולת שלה לטעון שהצגת התמונות בה היא בגדר "שימוש הוגן".