במקום אקזיט: נכסי אמדסה נמכרו ללייבפרסון במיליוני דולרים בודדים
חברת הסטארט-אפ הישראלית, שגייסה 15 מיליון דולר בשנות פעילותה, פיתחה אלגוריתם המסייע לאתרי מסחר אלקטרוני לנתח התנהגות גולשים. עסקת הרכישה צפויה להיסגר עוד הרבעון
לאחר שבע שנות פעילות שבהן גייסה אמדסה 15 מיליון דולר, הקרנות כרמל וג'מיני מוכרות את נכסי חברת הסטארט-אפ לידי חברת לייבפרסון האמריקאית. לייבפרסון לא פרסמה את פרטי העסקה, אך לפי ההערכות בשוק היקפה עומד על מיליוני דולרים בודדים. זהו סוף מאכזב ולא צפוי לחברה המבטיחה, שגייסה
אמדסה פיתחה מערכת אלגוריתמים וכלי ניתוח אנליטיים לאתרי מסחר אלקטרוני כגון ויזה, פילסברי ו-Shoebuy. היא מאפשרת לאתרים לחזות התנהגויות של גולשים על ידי מעקב אנונימי. מהלכיו של כל משתמש מועברים לרשומות האתר מהרגע שנחת בו: מאיזה אתר הגיע אליו, כמה זמן ביקר, באילו שעות וימים, באילו מוצרים צפה, מה קנה ומה נטש בעגלת הקניות, האם בחן מוצרים זולים או יקרים, באילו קטגוריות צפה וכיצד הגיב לתכנים.
המנוע של אמדסה מסוגל לזהות, למשל, כי האתר שבו ביקר הגולש לפני שהגיע לאתר הנוכחי היה דף השוואת מחירי ספות - וכך לאפשר לאתר המסחר להציע לגולש ספות. "מי שגלש באתר מסחר, ראה מכונת כביסה אחת, בילה שלוש דקות באתר בבחינת מוצרים יקרים ורכש לפני חצי שנה מחשב - סביר להניח שירכוש את המכונה". אמר בעבר ל"כלכליסט" אבי קדמי, מנכ"ל אמדסה.
קדמי העיד על כך שהאלגוריתמים מתוצרתו יכולים לשפר את מכירות האתר ב-5% ולהגיע אף ל-20%. "את גיוס הכספים שלנו עשינו על בסיס האמירה שכולנו, בני האדם, מחליטים החלטות כלכליות אמוציונליות ולא רציונליות. אם נשברה לך מכונת הכביסה, סביר להניח שתחפש אחת אחרת במקומה, אבל סטטיסטית, מרבית הקניות מתרחשות באופן אקראי, בלי לתכנן מראש".
החברה העסיקה 30 עובדים ברמת גן ובשיקאגו. לייבפרסון ביצעה בישראל מספר רכישות, כמו קניית HumanClick בשנת 2000 תמורת 9 מיליון דולר, ורכישת קסמבה תמורת 40 מיליון דולר בשנת 2007. ב-2010 רכשה את חברת ניתוח הנתונים ניוקונומי תמורת מיליוני דולרים בודדים. רכישה זו מזכירה את עסקת אמדסה, היות וגם ניוקונומי פיתחה טכנולגיה לניטור פעולות גולשים ברשת, המסייעת לזהות פעילויות של לקוחות פוטנציאליים בכדי להציב מולם אנשי מכירות מקוונים.
לייבפרסון, חברה אמריקאית בעלת סניף ישראלי ברעננה, נסחרת בנאסד"ק בשווי של 874 מיליון דולר, והכניסה בשנה שעברה 133 מיליון דולר. היא מספקת לעסקים אפשרויות התקשרות עם לקוחותיהם באמצעות צ'ט באתרים מסחריים וברשתות החברתיות. לייבפרסון רכשה את נכסי אמדסה כחלק מכוונותיה להגביר את הסיכוי לתפוס את הלקוח בדיוק בזמן שבו הוא מעוניין לרכוש מוצר או שירות מסוים וכן לדעת כיצד לסייע לו.