"צוקרברג פספס הזדמנות ליצירת יחסי גומלין עם המשתמשים בהנפקת פייסבוק"
וויליאם האמברכט, שהיה שותף לפיתוח אסטרטגיית ההנפקה של גוגל ב-2004, ושהוציא אל הפועל את ההנפקות של אינטל ואפל טוען בראיון ל"מרקט וואטץ'" שהנפקת פייסבוק בשיטת המכרז הביאה ללא מעט פספוסים ובעיות למניה
הנפקת פייסבוק בשיטת המכרז הביאה ללא מעט פספוסים ובעיות למניה, כך סבורים אנליסטים. וויליאם האמברכט, שהיה שותף לפיתוח אסטרטגיית ההנפקה של גוגל בשנת 2004 מסביר בראיון ל"מרקט וואטץ'" שקיימים כוחות שוק מנוגדים הפועלים על מניות. בעוד שפייסבוק רוצה לראות את המניה שלה עולה, ישנם משקיעים ובהם גם בכירי פייסבוק עצמה שנכנסו למכירות בחסר ולכן מעוניינים כי שווי המניה יירד.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
האמברכט, שהקים בשנת 1968 חברת ייעוץ המתמחה באסטרטגיות הנפקה לחברות טכנולוגיות הוציא אל הפועל הנפקות לענקיות כמו אינטל, אפל, אדובי סיסטמס ואחרות. לדבריו, בפייסבוק חשבו במשך תקופה ארוכה על הדרך שבה יונפקו ולכן ההחלטה לא הייתה פזיזה.
יחד עם זאת הוא סבור שמנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג פספס הזדמנות ליצירת יחסי גומלין עם 900 מיליון משתמשי הרשת החברתית שלו. "אתם צריכים לזכור שמדובר בעסק שדומה לקואופרטיב", אומר האמברכט תוך שהוא מתכוון לכך שפייסבוק מוכרת פרסום באתר ולמשתמשים צריך להיות עניין ישיר בעלייה ברווחים. וההנפקה לא ייצרה את המנגנון הרצוי.
פייסבוק גייסה 16 מיליארד דולר, סכום ששיקף לה שווי שוק של מעל 100 מיליארד דולר. אך מייד עם תחילת המסחר שווי המניה החל לרדת - מה שעורר את זעמם של משקיעים שטענו כי מחיר ההנפקה היה מופקע.