אסוס בתערוכת הענק בטייוואן: בודקים את גבולות המחשב האישי
מחשבים ניידים עם מסך רגיל לצד מסך מגע, מחשבים שהופכים לטאבלטים ולפעמים גם לסמארטפונים, ושילוב בין ווינדוס לאנדרואיד. מבולבלים? הכירו את הדגמים החדשים של אסוס
אמנם גם המתחרות של אסוס - אייסר ולנובו - למדו את הטריק של המכשירים המשולבים, המנסים להביא את יתרונות הטאבלטים והמחשבים הניידים כאחד, אבל הגישה של היצרנית הטייוואנית שאפתנית אפילו יותר. קשת המוצרים החדשה שלה, שהוצגה בתערוכת הענק קומפיוטקס במדינת האם שלה, מנסה לגרום לנו לחשוב מחדש על הדרך שבה אנחנו מגדירים מחשבים אישיים, ולבחון היכן עוברים הגבולות בין המכשירים השונים.
המוצר החם ביותר בדוכן אסוס בתערוכה הוא הטאיצ'י, הכולל מסך מגע נפרד אשר משולב בגב המסך הראשי. לפי הדיווחים שקדמו לתערוכה הוא כולל גם טכנולוגיה ישראלית, של חברת אנטריג מכפר סבא, שעיצבה עבורו סטיילוס מתקדם.
את הסטיילוס עצמו דווקא לא ראינו בדוכן, והמכשיר עצמו - רק אחד משני אבי טיפוס - חבוי מאחורי מסגרת זכוכית כשמאות מעריצים מנסים לגעת בו. נאלצנו להשתמש בהרבה חוצפה ישראלית על מנת להחזיק בטאיצ'י, שאכן נותן הרגשה של מחשב נייד קל ונוח.
מסך המגע, לצערנו, לא עבד בכלל כרגע וסבל מהבעיות הרגילות של אב-טיפוס המנסה לתפקד תחת לחץ. אבל הרעיון עצמו מצא חן בעינינו, והטאיצ'י אמור לאפשר לשני אנשים לעבוד על אותו מכשיר. עם זאת, תחושת הבטן שלנו היא שמדובר יותר בגימיק, וההבטחה מגיעה דווקא מכיוון מותג הטרנספורמר. אז בדקנו מה יש לו להציע.
גם ווינדוס 8, גם אנדרואיד
ה-810, האינפיניטי והבוק בנויים כולם על אותו עקרון - טאבלט המסוגל להתחבר לתחנת עגינה עם מקלדת ולהפוך כך למחשב נייד. אסוס שיפרה את הדוק והתופסן האוחז מאז המהדורה הקודמת, והוא הרבה יותר חזק אבל עדיין נוח בכל הדגמים.
האינפיניטי הוא שדרוג קל של הפריים, הטאבלט הראשון הכולל מעבד בעל ארבע ליבות, ומציג גרסה חזקה יותר של מעבד ה-Nvidia Tegra 3. שני הטאבלטים האחרים מריצים את ווינדוס 8 ומכילים מעבדי אינטל. מסכי הסופר-IPS פלוס פשוט נראים מצוין עם ווינדוס 8, והצבעים חדים וחיים. תענוג לעבוד עליהם, אבל כרגע מסכי המגע עדיין לא מאוד מדויקים. נקווה שהבעיה תפתר עד ליציאת הגרסה הסופית.
הלכנו גם לבדוק את ה-All in One החדש של אסוס, הטרנספומר AiO. ידענו שהמחשב מסוגל להריץ גם ווינדוס 8 וגם אנדרואיד, אבל הוא התגלה כמשהו קצת פחות שגרתי. המחשב מאפשר לנתק את מסך המגע הענק (18.4 אינץ') ולהשתמש בו כטאבלט אנדרואיד, או לחבר אותו לתחנת עגינה שהיא בעצם מחשב אישי המאפשר הרצת ווינדוס 8. תחנת העגינה גם מאפשרת שידור של ווינדוס 8 לטאבלט דרך WiFi, אם ממש רוצים.
השאלות המתבקשות היא מדוע צריך שתי יחידות מחשוב נפרדות ושתי מערכות הפעלה נפרדות, ומי ירצה טרנספורמר עם מסך כל כך גדול. ה-AiO גם הרבה פחות מושך מהאול-אין-וואן החדש של אייסר, עם ציפוי הזכוכית. אבל מדובר במכשיר הרבה יותר פרקטי ושימושי, שייתכן והוא ימצא נישה בקרב צרכנים מסוימים.
הקול דבש
עוד עוף מעט מוזר הוא הפדפון (Padfone), שצפוי להגיע גם לארץ בהמשך השנה. מדובר בעוד שילוב - הפעם של טאבלט, מחשב נייד וסמארטפון. המכשיר בגרסת הטלפון החכם מסוגל להתחבר לתחנת עגינה ולהפוך לטאבלט. את התוצאה אפשר לחבר למקלדת ולקבל... נכון, מחשב נייד.
התוצאה הסופית היא מכשיר קצת יותר יקר וקצת יותר כבד מאשר, למשל, המכשיר המתחרה של מוטורולה מוביליטי, שפשוט מאפשר לחבר את הטלפון לתחנת עגינה שהופכת אותו למחשב נייד. אבל בעוד שמדובר במוצר מסורבל, הוא מתפקד היטב - ואפילו לא כבד יותר ממכשירי הטרנספומר האחרים.
אבל מעבר לכל ההתחכמויות, אסוס מציגה בתערוכה את מה שהיא טובה בו באופן מסורתי - מחשבים ניידים. האולטרה-בוק החדש נקרא UX32, גרסה משודרגת של הזנבוק שזכה לפרסים ולביקורות משבחות (גם אצלנו). ה-UX32 כולל שיפורים בחומרה, עם מעבד Ivy Bridge של אינטל ומסך חד יותר. החברה גם הבטיחה ששיפרה את הטאצ'פד, למרות שמבדיקה מהירה לא נראה שיש שינוי מהותי. ועדיין, נראה שמדובר באחד מהמחשבים הניידים הטובים בשוק.
מאוד התרשמנו גם מה-N56 החדש, מסדרת המחשבים הניידים הגדולים והכבדים יותר של החברה, עם מסך בגודל 15.6 אינץ'. אסוס מתגאה כבר זמן רב באיכות הקול במכשיריה, בזכות שיתוף הפעולה עם חברת העיצוב הדנית Bang & Olufsen. וזה גם מה שמבדיל לטובה את ה-N56, הכולל סט רמקולי סטריאו שמשולבים לתוך המסגרת.
הרמקולים מספקים, מבדיקה מהירה, את הסאונד הכי טוב שיצא לי לשמוע במחשבים ניידים, כולל כאלה המתהדרים ביכולות מדיה מתקדמות. ה"נקודה החמה" נמצאת בדיוק מול המסך, ובעוד שעוצמת הקול לא מספיקה למסיבות רועשות, בנקודה החמה מדובר בסאונד מדויק, חזק, נקי וצלול.
הכותב הוא אורח אסוס בתערוכה