בעקבות רכישת פייס.קום הישראלית: פייסבוק זומנה לשימוע בסנאט
תת-ועדה מיוחדת, העוסקת בתחום הפרטיות באינטרנט, תבחן האם יכולות זיהוי הפנים של פייס.קום מסכנות את גולשי הרשת החברתית. האחראי על תחום הפרטיות בפייסבוק יעיד בנושא
התקדמותה של פייסבוק בתחום זיהוי פני המצולמים בתמונות, שהגיעה לשיא עם רכישת החברה הישראלית פייס.קום לפני כחודש, ספגה ביקורת מצד ארגוני פרטיות שונים וכעת היא גם מעלה תהיות בממשל האמריקאי. הסנאט זימן אתמול (א') את בכירי פייסבוק לשימוע בפני תת-ועדה מיוחדת לפרטיות ברשת, במטרה לתהות על המדיניות של הרשת החברתית בתחום, ולבחון את השלכות שילוב טכנולוגיות זיהוי הפנים.
בראש הוועדה עומד הסנאטור הדמוקרטי אל פרנקן ממינסוטה, שאמר לאחרונה כי "תווי הפנים שלנו ייחודיים לא פחות מטביעת האצבע שלנו. הטכנולוגיות שקיימות כיום מאפשרות לממשלות ולחברות פרטיות להשיג את המידע האישי עלינו באמצעות תמונה בלבד". פרנקן ציין כי פייסבוק מחזיקה את מאגר התמונות המזוהות הגדול בעולם. את פייסבוק צפוי לייצג בוועדה רוב שרמן, מנהל תחום הפרטיות של הרשת החברתית, שיספר על מדיניות החברה עם רכישת פייס.קום.
פרנקן ציין עוד כי הוועדה תעסוק גם בבחינת השימוש של טכנולוגיות זיהוי הפנים בקרב ארגוני הבטחון, ואף הזמין לדיונים נציגים של הבולשת הפדרלית. "זיהוי פנים עשוי להפוך כלי מועיל לביטחון הציבור ולחדשנות במגזר העסקי. המפתח לשימוש יעיל בו הוא להבטיח מנגנוני הגנה יעילים על פרטיות וחירויות הציבור".
כבר בעת רכישת פייס.קום פירסם ה-EFF, ארגון זכויות גולשים ותיק, מכתב ובו הביע את דאגתו מהמהלך. "פייס.קום אמרה כי המאגר שלה כולל כיום 40 מיליארד תבניות פנים, ועדיין לא ברור מה היא מתכוונת לעשות איתן", כתבה אז עורכת הדין של העמותה, ג'ניפר לינץ'. "אנחנו כבר יודעים שה-FBI יכול לבקש את התמונות האלה מפייסבוק לצרכיו שלו. המאגר של פייס.קום עלול להגיע לשימושן של רשויות החוק ואפילו עסקים, אם פייסבוק לא תנקוט את הצעדים הנדרשים".
עם זאת, פייס.קום מאפשרת לזהות פנים של חברים ברשת החברתית בלבד. משתמשים שאינם חברים מדרגה ראשונה אינם יכולים לתייג זה את פניו של זה באמצעות הטכנולוגיה. בנוסף, על המצולם להסכים לתיוג הפנים והוא יכול להסירו בכל עת.