$
סטארט-אפים והון סיכון

אינטל קפיטל: "נהיה אגרסיביים יותר בהשקעות בישראל"

מנהלי קרן ההון סיכון של אינטל מתכננים שורת השקעות משמעותיות בשוק הישראלי. ההשקעות יהיו בין השאר בנושאי מובייל, צרכנות דיגיטלית ובידור - תחומים שלא נוגעים לליבת העשייה של החברה

אסף גלעד 13:1925.07.12
לפי ההכרזות של מנהליה מהבוקר (ד'), קרן אינטל קפיטל עומדת למלא בישראל תפקיד מהותי בהרבה משמילאה בעבר בתחום ההייטק. החברה מתכננת להפוך לאחת מקרנות ההון סיכון המשמעותיות בישראל בשנים הקרובות - לצד ענקיות כגון סקויה, באטרי, לייטספיד, בסמר ו-NVP. אינטל קפיטל שילשה את מספר השותפים שלה וצירפה לשותף הוותיק אורי ארזי את יאיר שוהם, לשעבר שותף בג'נסיס ואת מרב וינריב שקודמה לתפקיד שותפה מתפקיד מנהלת השקעות בפיטנגו.

 

מרכוס בטיסטי, מנהל אזור ישראל ומערב אירופה באינטל קפיטל הגיע לארץ כדי להשיק את האסטרטגיה החדשה של הקרן. "נהיה אגרסיבים יותר באיתור השקעות ובניהולן כאן בישראל", אמר בטיסטי הבוקר במסיבת עיתונאים שנערכה בתל אביב.

 

יאיר שהם, במסיבת העיתונאים הבוקר יאיר שהם, במסיבת העיתונאים הבוקר צילום: עמית שעל

 

השקעה של עד 50 מיליון דולר לחברה "בוגרת"

 

"נבצע כאן השקעות 'סיד' ברמת ה-100 אלף דולר לחברה צעירה, אבל גם לרשום צ'ק של 50 מיליון דולר לחברה בוגרת", המשיך בטיסטי. "בשונה מאופי הפעילות הקודם שלנו, אנחנו נוביל את כל סבבי ההשקעות שלנו כאן, אם כי נמשיך מדי פעם גם להצטרף להשקעות של אחרים. זה לא אומר שנהיה מוצלחים בכל השקעה, כמובן. זה גם לא קשור להיותנו שייכים לענקית טכנולוגיה - אנחנו מנהלים קרן הון סיכון שצריכה להראות תשואה על ההשקעה שלה בדיוק כמו כל קרן. לשמחתי, ההחזרים שלנו גבוהים מאוד. למרות המשבר הכלכלי העולמי, בשנה וחצי האחרונות ראינו התפרצות של אקזיטים".

 

אם בשנים האחרונות השקיעה אינטל קפיטל בחברה חדשה אחת בממוצע מדי שנה, לפי הערכות היא צפויה לנהל 6-3 השקעות חדשות בממוצע מדי שנה. אינטל קפיטל משקיעה בעולם מדי שנה בין 300 ל-500 מיליון דולר, ולפי ההערכות חלקה של אינטל קפיטל בישראל ובמערב אירופה מוערך בכרבע מסכום זה.

 

מרב וינריב, במסיבת העיתונאים הבוקר מרב וינריב, במסיבת העיתונאים הבוקר צילום: עמית שעל

 

בישראל מושקעת אינטל בחברות מתחומים רבים וזכתה לאחרונה בשני אקזיטים משמעותיים. היא היתה מושקעת באנוביט שנמכרה בתחילת השנה לאפל תמורת 390 מיליון דולר ובאירוסקאוט הוותיקה שנמכרה בחודש שעבר לענקית הציוד התעשייתי בלק אנד דקר תמורת 240 מיליון. השקעות נוספות שמנהלת אינטל קפיטל בישראל הן אטרניטי של היזם אדן שוחט, עומק אינטראקטיב, אפוס וג'ורדן וואלי. אינטל קפיטל נחשבת גם לאחת המשקיעות הראשונות במלאנוקס עוד בטרם יצאה להנפקה.

 

מודל השקעה חדש

 

אורי ארזי, השותף הותיק בקרן, הסביר שמודל ההשקעה החדש של אינטל קפיטל, לפיה היא מובילה סבבי גיוס, כבר החל להתבצע בשנים האחרונות - כפי שנעשה במקרה של אנוביט ועומק אינטרקטיב. ארזי הסביר כי אינטל גם מקשרת בין חברות הפורטפוליו בקרן לבין יחידות עסקיות בחברה עצמה, כפי שקרה במקרה של עומק אינטראקטיב - חברה מבית שמש שמפתחת תוכנה חישה תלת ממדית ועובדת ביחד עם מרכז הראייה הממוחשבת החדש של אינטל שהוקם בחיפה.

 

לדברי ארזי אינטל קפיטל מחפשת השקעות בחברות בכל תחומי המחשוב, כולל אלה שאינם קשורים בהכרח לליבת העשייה של אינטל: תוכנה ארגונית, מחשוב ענן, סלולר ומובייל, צרכנות דיגיטלית ואינטרנט, מדיה דיגיטלית, בידור, מערכות מסחר אלקטרוני, בית חכם ושיפור תהליכים תעשיתיים.
הרבה מעבר לשבבים. אינטל הרבה מעבר לשבבים. אינטל עיבוד תמונה: אורן שירי

 

השותפה החדשה בקרן, מרב וינריב, עבדה עד לאחרונה כמנהלת השקעות בפיטנגו. בתפקיד זה, היתה מעורבת בהשקעות בחברות כגון לייביו, קמינריו ובוקסי. קודם לכן ניהלה את תחום המיזוגים והרכישות בקומברס. השותף החדש, יאיר שוהם, עבד ב-13 השנים האחרונות כשותף בקרן ג'נסיס וקודם לכן כסמנכ"ל בבאטרפליי שנמכרה לטקסס אינסטרומנטס ב-50 מיליון דולר. החטיבה שמבוססת על באטרפליי נרכשה לפני כשנתיים על ידי אינטל.

 

לראשונה, התייחסה אינטל רשמית לחשיפת "כלכליסט" בדבר רכישת הסטארט-אפ אינויז'ן מיוקנעם, שעוסק בראייה תלת ממדית.

 

בטיסטי אמר כי "כיום לכל מכשיר יש כח מחשוב גדול מאוד, ואנחנו מוודאים שאינטל תוכל להיות מעודכנת בכל הטכנולוגיות החדשות ביותר בתחום. אינטל היא כיום המשקיעה הגדולה ביותר במחשוב תפיסתי וגם אנחנו מבינים שהתקשורת בין בני אדם למחשבים לא תתבצע תמיד בדרך שאנו מכירים היום ושיהיו ממשקים נוספים. הרבה מאוד מההשקעות של אינטל קפיטל מופנות כיום לתחום הזה, בכלל זה ההשקעה בעומק אינטראקטיב".

 

מכוניות חכמות, אפליקציות וגם אולטראבוקים

 

אינטל הציגה מספר קרנות להשקעות ייעודיות: קרן להשקעה בטכנולוגיות חכמות למכוניות בהיקף של 100 מיליון דולר, קרן לפיתוח שירותים ואפליקציות לניידים בהיקף של 100 מיליון דולר וקרן להשקעה בטכונלוגיות תוכנה וחומרה שישפרו את ביצועי האולטרה בוק של אינטל (שיפור חווית המשתמש, קיצור אורך חיי הסוללה ופלטפורמה שתאפשר רכיבים דקים וקטנים יותר) בהיקף של 300 מיליון דולר.

 

לאינטל גם מספר קרנות שנועדו לטריטוריות ספציפיות כגון קרן להשקעה בחברות ממדינות ערב וטורקיה בהיקף של 50 מיליון דולר, קרן להשקעה בברזיל בהיקף של 50 מיליון דולר, קרן לחברות בסין בהיקף של 500 מיליון דולר וקרן להשקעות בהודו בהיקף של 250 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x