בשולי הרשת: חדש ממאסטרקרד - כרטיס אשראי לביטקוין
משתמשי המטבע הווירטואלי, שאינו צמוד לשום מטבע ממשלתי - זוכים לכרטיס אשראי משלהם. כך, ניתן יהיה לבצע רכישות בצורה אנונימית לחלוטין בכל עסק שמכבד את כרטיסי חברת האשראי
חברת BitInstant מעוניינת להוציא בתוך כחודשיים כרטיס אשראי בינלאומי אותו ניתן יהיה להטעין במטבע הווירטואלי ביטקוין. כך עולה משיחת IRC של אדם שהזדהה כצ'רלי שרם, מנהל ומייסד השירות.
הידיעה לא קיבלה אישור רשמי, אבל היא הציתה את דמיונה של קהילת הקוד הפתוח שמקדמת
רכישות אנונימיות בכל עסק שמכבד מאסטרקרד
למי שאינו מכיר, ביטקוין הוא מטבע וירטואלי שהוא יצירה אנרכיסטית מסוכנת או ניסוי כלכלי מרתק - תלוי את מי שואלים. ביטקוין אינו צמוד לאף מטבע ממשלתי, אינו מוטבע במטבע וערכו אינו קבוע. במקום זאת, כל "מטבע" ביטקוין "מוטבע" על ידי הרצת אלגוריתמים מתוחכמים. נכון לרגע זה, מטבע ביטקוין שווה ערך ל-9 דולר ברוב הבורסות הווירטואליות שהוקמו לסחר בין סוחרי ביטקויון והיקף הסחר היומי במטבע נע סביב 3 מיליון דולר.
כרטיס האשראי החדש, שצפוי להיות מבית מאסטרקארד, יעבוד בצורה דומה לכל כרטיס אשראי מוכר, ויאפשר למשתמשים לסלוק אותו כאמצעי תשלום בכל בית עסק שמכבד מאסטרקארד. ההבדל? הוא לא יהיה צמוד לחשבון בנק הרגיל שלכם אלא לחשבון ביטקוין מיוחד, אותו ניתן יהיה להטעין בכסף וירטואלי. היתרון של ביטקוין היא אנונימיות מוחלטת, דבר שגרם למספר רשויות ממשלתיות כבר להתחיל לחקור את יוצרי המטבע והמשתמשים בנושא הלבנת כספים.
מכיוון שמאסטרקארד עובדת בשיטת זכיונות, הכרטיס יפותח על ידי BitInstant, שתחלק את אלף הכרטיסים הראשונים בחינם ולאחר מכן תמכור אותם תמורת סכום צנוע, ככל הנראה 10 דולר. העברת כספים לחשבון תהיה כרוכה בעמלה של אחוז. בשיחת ה-IRC, שרם טוען כי הכרטיס יונפק על ידי בנק בינלאומי מוכר, שחתם על ההסכם עם BitInstant.
מטבע שהאקרים אוהבים במיוחד
ביטקוין זכתה בתחילת דרכה לכיסוי תקשורתי נרחב ולתמיכה מצד קהילות הקוד פתוח, כלכלנים והאקרים. גם חברת Bitronic הכריזה על הקמת רשת חברתית בשם Bitcoin Tribe, המיועדת לתומכי ביטקוין, והיום יש אלפי עסקים קטנים מסביב לעולם מקבלים את המטבע הוירטואלי. כל משתמש חדש יקבל סכום התחלתי (ששווה ערך למספר אגורות) בביטקויון והמשתמשים יכולים לשתף שירותים, מוצרים, אתרים, עסקים המקבלים ביטקויון, בלוגים ועוד.
אבל במהלך 2011 המטבע החלה לסבול ממספר בעיות קשות. האקרים פרצו מספר פעמים השנה לאחת הבורסות נחשבות יותר, BitConia, שהוקמה על ידי צעיר סינגפורי בשם ז'או טונג. לפני כשבוע, הוגשה נגד הבורסה תביעה יצוגית שתובעת פיצויים של 460 אלף דולר.
לפני הפריצות, היקף הסחר בביטקויון עמד על יותר מ-10 מיליון דולר ביום ושווי המטבע עמד על מעל 30 דולר.