בדיקת "כלכליסט": טאבלטים בפחות מאלף שקל
הדור החדש של מחשבי הלוח יכול לספק חוויה טובה גם בלי לשרוף לכם חור בכיס. בדקנו עבורכם ארבעה מכשירים שיריצו את המשחקים שהילדים אוהבים, יחברו אתכם לרשת ויאפשרו לכם לצפות בסרטים - ובמחיר נגיש במיוחד
אבל רק לאחרונה מצליחים גם הזולים שבהם לספק חוויית שימוש טובה, כשהם מצוידים במעבדים טובים ובגרסאות עדכניות ומשופרות של מערכת ההפעלה מבית גוגל. רבים אף רוכשים אותם כמכשיר שני, כדי לספק לילד את מנת האנגרי בירדס היומית שלו.
טאבלט זול כזה יענה על הצרכים הבסיסיים של כל משתמש ולפעמים ייתן אף יותר: הדור החדש של המכשירים שעולים פחות מאלף שקל מריץ משחקים בצורה חלקה, מאפשר צפייה נוחה בסרטים ונותן גישה מהירה לאינטרנט. החסרונות המרכזיים של המכשירים כוללים בדרך כלל מסכים פחות איכותיים, גימור לא מלוטש והיעדר חיבור סלולרי, אבל זו כנראה הדרך בה אפשר לספק מכשיר נחשק בתג מחיר של שלוש ספרות בלבד.
Agfa Photo Gopad 9.7
למה כן: תצוגת האגפא פוטו משאירה מאחור את כל מתחריו בקטגוריית הטאבלטים הזולים, והמסך שלו חד באופן שכמעט לא מבייש כמה ממתחריו המתקדמים יותר. גם סרטים ותוכניות מוצגים בו בצורה מרשימה, רצים בצורה חלקה וצורכים סוללה בצורה סבירה. חמש שעות המתנו עד שמד הטעינה התחנן לחיבור לחשמל.
המראה נעים ונקי, ומזכיר מאוד את זה של האייפד. האגפא פוטו הוא גם היחיד שכולל בנוסף למצלמה קדמית גם אחת אחורית, אך זו רק בת 2 מגה ונותנת תוצאות בינוניות בלבד.
למה לא: הטאבלט של אגפא פוטו נוטה להתחמם בצדו הימני באופן שהוא מעבר לסביר. בנוסף הוא סובל ממחלה של טאבלטים אחרים מהקטגוריה, והחיבור בין הפאנל האחורי למסך לא חלק מספיק - דבר שגורם לתחושת אחיזה לא אופטימלית.
בשורה התחתונה: הטאבלט הזול המומלץ ביותר. 999 שקל באופיס דיפו
MAGPAD 9.1
למה כן: למכשיר ה-MAGPAD 9.1 מראה מעוגל ונעים, וגב לבן שאפילו הופך אותו ליפה. אנדרואיד 4 רץ עליו בצורה חלקה ויפה, וכמעט לא נתקלנו בגמגומים בזמן העבודה איתו. הוא לא נבהל גם כשהריץ סרטונים באיכות גבוהה, וכל המשחקים - גם התובעניים יותר - רצו עליו בצורה משביעת רצון. יתרונות נוספים הם המצלמה הקדמית, וזמן הסוללה הארוך יחסית שבבדיקה שלנו עמד על 5.5 שעות של שימוש סביר.
למה לא: למרות המראה המעוגל, החיבור בין הפאנל האחורי של המכשיר לזה הקדמי מעט זוויתי, וגורם לתחושה לא נוחה בזמן האחיזה. מעבר לכך, ולמרות הביצועים הטובים, המסך של המאגפד הוא הגרוע ביותר מבין אלה שבדקנו: התצוגה פשוט לא חדה, האייקונים של האפליקציות השונות נראים מפוקסלים, וכמובן גם חוויית הצפייה בסרטים ובמשחקים נפגעת. המכשיר הוא גם היחיד שלא כולל חיבור HDMI, דבר שפוגע מעט בשימושיות שלו.
בשורה התחתונה: הריצה החלקה לא מחפה על התצוגה הבינונית ומטה.. 899 שקל באופיס דיפו
TEAC TC-8030
למה כן: טאבלט ה־8 אינץ' של TEAC הציג בצורה טובה את כל הסרטונים שהרצנו עליו, וכולל את הממשק הנוח של אנדרואיד 4. בנוסף הוא כולל מצלמה קדמית ובונוס בדמות נרתיק העור, שמגיע עם הערכה ומאפשר נשיאה נוחה. גם זמן הסוללה שלו טוב ועומד על מעט יותר מחמש שעות בפעילות אינטנסיבית.
למה לא: ה־TC-8030 הוא בעל מסגרת עבה ומעט מגושמת, בגימור מטאלי שאינו מרשים במיוחד ותורם לתחושה שהוא שוקל הרבה יותר מ-490 גרם. כמו בטאבלטים אחרים שמופיעים בסקירה, גם כאן ניתן להבחין בגריד האחורי של המסך, בייחוד על רקע תצוגה כהה - דבר שפוגע לעתים בחוויית השימוש.
גילינו חיסרון נוסף כשניסינו להריץ עליו משחקים: בעוד שעם הקלילים שבחבורה כמו אנגרי בירדס הוא התמודד בלי בעיה, עם משחקי פעולה תובעניים התקשה להתמודד ולעתים גמגם וריצד.
בשורה התחתונה: טוב לסרטונים ולגלישה, קצת פחות למשחקים כבדים. 799 שקל בבאג
Archos 70b
למה כן: טאבלט ה־7 אינץ' של ארקוס הוא אחד היותר מרשימים חיצונית מבין מתחריו בקטגוריה, עם גימור מעוגל, רגלית אחורית נוחה ומראה מעט פחות פלסטיקי ממתחריו, שכולל גם מצלמה קדמית.
מערכת ההפעלה פועלת בצורה טובה אך לא חלקה לגמרי ורוב המשחקים שהורדנו מהחנות של אנדרואיד רצו לשביעות רצוננו, כולל משחקים תובעניים יותר מבחינה גרפית. המסך עצמו נותן תמונה שאינה חדה מספיק, אך למרות זאת הוא נתן תשובה מספקת לצפייה בסרטונים, כולל כאלה באיכות גבוהה.
למה לא: החיסרון המרכזי של הטאבלט הוא זמן הסוללה הקצר יחסית שלו, שעומד בערך על 4.5 שעות זמן שימוש. חיסרון נוסף שצריך להתרגל אליו הוא הגריד שממנו מורכב המסך, שגורם לכך שיופיעו פסים לבנים ברקע בכל פעם שמוצגת תמונה כהה יותר, אך לא מציק במיוחד כשבחזית יש תמונה לבנה.
גם היכולת לשליטה מרחוק, שמתבצעת באמצעות אפליקציית אנדרואיד, לא נוחה במיוחד ולמעשה לא מאוד שימושית.
בשורה התחתונה: מומלץ רק אם זמן הסוללה והתצוגה הבינונית לא מפריעים לכם. 699 שקל בבאג