בדיקת כלכליסט
Dell Vostro 3360: לפטופ שבא לעבוד
יש לו מסך איכותי ובהיר במיוחד, זמן סוללה לא רע, מקלדת נוחה אך בעלת פרישת מקשים מוזרה וביצועים טובים על אף שהמפרט שלו בינוני. Dell בנתה מחשב יעיל ונוח - עבור מי שלא מחפש תחנת מולטימדיה
עיצוב: אולטרה, אבל לא של אינטל
בחלוקת סדרות המחשבים באתר שלה, מגדירה דל את מחשבי הווסטרו כדגמי Mobile Value. כלומר, אלה מחשבים שיעשו את העבודה, בלי דגש על עיצוב או חוויית בידור - אלא על זמן סוללה ותמורה למחיר.
דגם 3360 גם סווג כ-Ultraportable ולא אולטרה-בוק, כי הוא לא עונה להגדרות המדויקות של אינטל מבחינת מידות. עם זאת, כשהנחתי אותו לצד מחשב מדגם לנובו טוויסט, שמוגדר רשמית כאולטרה-בוק, התקשיתי למצוא הבדלים בעובי המחשבים.
הווסטרו שוקל קצת פחות מ-1.7 ק"ג - לא משקל כבד במיוחד, גם לעומת חלק ממחשבים שקיבלו את החותמת הרשמית של מותג האולטרה-בוק. עם זאת, הטרנספורמטור של כבל הטעינה שלו הוא בלוק די גדול - כזה שמוסיף עוד כמה מאות גרמים כשנושאים את ה-3360 בתיק.
העיצוב תואם את מה שהייתם מצפים ממחשב לארגונים: צבעו של ה-3360 אפור סולידי, דק (19.2 מ"מ) ומראהו הכללי משדר שמדובר במחשב שבא לעשות את העבודה. בחו"ל, הוא משווק גם בצבע אדום וברונזה. ב-Dell בחרו להשאיר בקצה המחשב בליטה קטנה שעליה נשען המסך, לא נראה כמו עניין הכרחי, אבל לי אישית זה לא צרם.
ממשק: נוח, אבל איפה המקשים שלי?
המקלדת גדולה ונוחה, אבל המיקום והגודל של חלק מהמקשים שונה במעט מהמצוי ברוב מחשבי הקטגוריה אליהם התרגלנו. לפיכך, לא פעם לחצתי בטעות על מקש ה-Caps Lock, למשל.
פרישת מקשים היא סוגיה שניתן להתרגל אליה, מה שעדיין אומר שמקלדת ה-3360 אינה רכיב בעייתי במחשב. עם זאת, בעיה בולטת עבורי היתה היעדר תאורת מקלדת - רכיב שהולך ונהיה נפוץ בקטגוריה.
הטאצ'פד גדול דיו כדי לאפשר שימוש נוח ותומך במחוות מולטי טאץ' שונות. למסך, 13.3 אינץ' גודלו, יש רזולוציה של 1,366 על 768 פיקסל. גם כשהנמכתי את הבהירות לרמה המינימלית כדי להאריך את חיי הסוללה, התצוגה היתה קריאה. בגוף המחשב נמצאים שלושה חיבורי USB 3, חיבור HDMI, קורא כרטיסים, חיבור LAN, חיבור VGA וגם קורא טביעת אצבע.
מולטימדיה: לא בבית ספרנו
הווסטרו כאמור נועד למטרות עבודה, וביצועי המולטימדיה שלו הם סבירים אך לא יותר מכך. בנוסף, לא הותקנו במחשב תוכנות מדיה למיניהן (דווקא נקודה חיובית בחלק מהמקרים, שכן רבות מהתוכנות הללו אינן נוחות או שימושית).
חוויית הצפייה בסרטים, למשל, נפגעה בשל היות הרמקולים של המחשב חלשים למדי ובעלי איכות צליל נמוכה. המצלמה בראש המסך מאפשרת צילום באיכות של 720P - יתרון חשוב עבור משתמשים שנוהגים לבצע שיחות וידאו.
ביצועים: לא חזק - אך פועל חלק
הדגם שנבדק הגיע אלינו עם מעבד Core i3 (דור שני) מדגם 2367 במהירות 1.4 גיגה הרץ, זיכרון בנפח 4 גיגה-בייט וכונן קשיח בנפח 500 גיגה-בייט. מערכת ההפעלה עמה הגיע היא ווינדוס 7. סדרת ווסטרו מציעה גם מפרט חזק יותר, אבל לא נתקלתי בבעיה עם המפרט הזה - המחשב עלה במהירות, ביצע כל משימה בזריזות מרשימה ועבד בצורה חלקה ביישומים בסיסיים.
בחנתי אותו גם עם ווינדוס 8 והביצועים היו טובים, פרט לבעיה אחת עם הממשק של מערכת ההפעלה החדשה - לווסטרו אין מסך מגע, תכונה שמשפרת משמעותית את חוויית השימוש בגרסה האחרונה של ווינדוס. בלעדיו, פשוט דילגתי בחזרה אל הדסקטופ הסטנדרטי, המוכר והוותיק.
סוללה ופליטת חום: חצי יום ועוד קצת
בעזרת שינוי של רמת בהירות המסך והעובדה שגם ברמה הנמוכה ביותר אפשר להמשיך לעבוד בנחת, הצלחתי לעבוד עם הסוללה במשך קרוב ל-6 שעות. זה הספיק לקצת יותר מחצי יום עבודה. בנוסף, המחשב לא מתחמם בצורה בולטת בפעולתו.
סיכום
המחיר הרשמי של הדגם שנסקר הוא 5,100 שקל ובמספר חנויות מצאנו אותו גם ב-4,600 שקל. המחיר הזה די גבוה לדגם שאמור להיות מחשב עבודה בסיסי. אפשר למצוא מתחרים חזקים יותר במחיר כזה - ואף זולים יותר. עם זאת, הווסטרו 3360 הוא מחשב בינוני למדי שיספק את מי שרוצה כלי עבודה נטו - כמו למשל, לקוחות ארגוניים. למי שמחפש מחשב מולטימדיה ונוהג לחטוא במשחקים או יישומים תובעניים - מומלץ דגם בעל מפרט חזק יותר.