$
בשולי הרשת

בשולי הרשת

רובו-ג'וק מונחה טוויטר: אמנות רשת או התעללות בבעלי חיים?

אמנית אמריקאית חיברה ג'וק למערכת שמסוגלת לשלוט בתנועותיו מרחוק - וסנכרנה אותה עם מערכת באמצעותה יכולים גולשי טוויטר לנווט את החרק המסכן בציוצים. לדבריה, הפרויקט הוא יצירת אמנות

הראל עילם 18:4127.12.12

בריטני רנסום היא אמנית, מורה ומהנדסת אמריקאית. הפרויקט החדש שלה מציג שילוב מטריד בין מדיה חברתית, רכיבים אלקטרוניים וחרק ביש מזל: רנסום השתמשה ברכיב אלקטרוני בשם RoboRoach של חברת Backyard Brains המאפשר לחוקרים לשלוט לחלוטין על תנועות של תיקנים - במטרה לאפשר לגולשי טוויטר לשלוט בג'וק מרחוק.

השבב שוקל רק 5.5 גרם ונמכר עם שלט רחוק מזה מספר חודשים. לאחר שמתקינים אותו על ג'וק, הוא מחולל מתח חשמלי שמועבר למחושי החרק וגורמים לו לנוע באופן לא רצוני בכיוון בו בחר המפעיל. החידוש כאן הוא בממשק: הגולשים יקבעו את כיוון החרק באמצעות ציוצים עם התגיות TweetRoachLeft או TweetRoachRight שישלחו ליוזר TweetRoach. כל החוויה תוסרט ותהפוך לסרט דוקומנטרי קצר.

 

 

לפי אתר cnet, רנסום הבטיחה להתייחס לג'וק בצורה הומנית - השבב ישלוט על התנועות שלו רק לפרקים קצרים ומוגדרים מראש. היא מתייחסת לפרויקט כאל אומנות אינטראקטיבית, ומעוניינת לראות האם הג'וק יפתח עמידות או יכולת החלטה ומודעות לקלט שמגיע אליו מהמחושים.

 

"באיזו נקודה אינטיליגנציה ויכולת מופיעים?" שאלה רנסום. "כמה זמן יקח עד שכולנו נהיה אטומים לגירויים חיצוניים? ככל שאנו, בני האדם, הופכים להיות אוטומטונים דרך הרשתות החברתיות, הפרויקט הזה יעזור לנו לגלות את התשובות". השאלה של רנסום תיענה ככל הנראה על ידי מישהו אחר ובפרויקט אחר; רנסום היא בעלת תואר באמנות ולא הוסמכה בביולוגיה, פסיכולוגיה או כל תורה אחרת שרלוונטית לשאלה עליה אמור הניסוי הביזארי שלה לענות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x