בלעדי לכלכליסט
PMC הרצליה צפויה לפטר עובדים בעקבות מיזוג חטיבות
חברת השבבים האמריקאית, המורכבת מהחברות הישראליות וינטגרה ופסעבה שרכשה, צפויה לגל פיטורים לאחר שתאחד בין חטיבות התקשורת שלה בארצות הברית ובישראל. לפני פחות משנה נערך מיזוג בחברה שהוביל לפיטוריהם של 25 עובדים
חרב הקיצוצים צפויה להגיע גם לפתחה של PMC בהרצליה, חברה המורכבת משתי החברות הישראליות וינטגרה ופסעבה - כך נודע ל"כלכליסט". זאת כתוצאה מאיחוד צפוי בין פעילות חטיבת התקשורת האמריקאית של PMC עם החטיבה הישראלית. בשלב זה טרם ידוע כמה עובדים מתוך ה־250 שעובדים בהרצליה יצטרכו לשלם במשרתם.
- "הפיטורים במפעל מיקרון לא מעידים על משבר בכל ההייטק"
- הייטק מקוצץ
- סיכום שנה בהייטק: פיטורים, קרנות במשבר, וסיוע ממשלתי מוגבל
עוד נודע ל"כלכליסט" כי מנהל הפעילות של PMC בישראל, קובי בן צבי, צפוי לעזוב את החברה בחודש אפריל הקרוב לאחר 13 שנה, מתוכן שנתיים תחת הגג של PMC ו־11 שנה תחת כמנכ"ל וינטגרה שהיה שותף להקמתה.
זהו תהליך המיזוג השני שעובר על החברה בתוך שנה. בחודש אפריל האחרון מיזגה PMC בין שני מרכזי הפיתוח שלה בישראל שהתבססו על רכישת וינטגרה ופסעבה. אז נאלצה החברה לפטר כ־25 עובדים ולאחד את כל עובדי החברה תחת מבנה אחד בהרצליה.
רכישות ב־545 מיליון דולר
PMC נכנסה לפעילות בישראל עם רכישת חברת פסעבה מהרצליה בשנת 2006 תמורת 305 מיליון דולר. פסעבה הוקמה על ידי ויקטור וסלייב ואריאל מייסלוס, עד לאחרונה מנכ"ל אפל הרצליה, ופיתחה שבבים להעברת תקשורת על גבי סיבים אופטיים.
בסוף 2010 רכשה PMC פעילות נוספת בישראל, הפעם את חברת וינטגרה של קובי בן צבי, תמורת 240 מיליון דולר. גם וינטגרה עסקה בשבבי תקשורת, והתמחתה בשבבים לתשתיות תקשורת סלולרית.
הפסדים ולחץ ממשקיעים
בכך מצטרפת PMC לגל קיצוצים נרחב בענף פיתוח השבבים בישראל, אליו חברו בחודשים האחרונים מרכזי פיתוח ישראליים של חברות אמריקאיות כגון טקסס אינסטרומנטס, שצפויה לפטר כ־150–200 אנשי מו"פ בתחום שבבי הסלולר, ופריסקייל, שפיטרה לאחרונה כ־200 עובדים.
מהלך המיזוג בין חטיבות התקשורת של PMC בארה"ב ובישראל נערך על רקע ההפסדים שהחברה הציגה לאחרונה. נכון לרבעון השלישי של 2012, עמדו הכנסות החברה על 132 מיליון דולר - אך החברה הציגה הפסד נקי של 274 מיליון.
PMC מייצרת שבבים לתשתיות תקשורת ורשתות רחבות פס. מנכ"ל החברה, גרג לאנג, אמר בחודש אוקטובר האחרון מיד עם הצגת התוצאות הכספיות כי אי־ודאות כלכלית רחבה באשר לרכישת תשתיות תקשורת קיימת בכל טריטוריה בה פועלת החברה. החברה גם נמצאת בלחץ מצד בעל המניות Relational Investor (8.6%) להציג בקרוב מהלך דרסטי שכולל את מכירתה או את התרחבותה. המשקיע כבר הוכיח את יכולתו להביא לשינויים ארגוניים בחברות פורטפוליו דומות כמו הום דיפו ואוקסידנטל פטרוליום.