גיימרים, התאחדו: סין שוקלת לבטל את החרם על קונסולות משחקים
הממשל הקומוניסטי של המדינה הגדולה בעולם עומד לבטל איסור יבוא של עשור של קונסולות משחקים. סוני ומיקרוסופט כבר מיהרו להקים נציגויות מקומיות במטרה לעמוד בביקוש
- הטכנולוגיות של 2013: תדפיס לי קולה. ומשהו טעים לילד
- צוללים קדימה: זינגה סוגרת 11 משחקים כדי לחסוך בהוצאות
- Nvidia חשפה מעבד רב עוצמה חדש וקונסולת משחקים ניידת
מתחילת המאה הנוכחית נאסר על יבוא ומכירת קונסולות משחקים בסין, לכאורה בגלל חשש לפגיעה בהתפתחות הגופנית והנפשית של ילדים ונוער. זה לא מנע מתרבות גיימינג עניפה, המבוססת על בתי קפה אינטרנט ומחשבים אישיים, לצמוח במדינה. יצרניות הקונסולות הגדולות – סוני, מיקרוסופט ונינטנדו – פעלו בעבר בניסיון לאפשר את מכירת המכשירים שלהן בסין, אך ללא הצלחה.
כתוצאה מהחרם, נאלצו תושבי המדינה הטוטליטארית להסתפק בקונסולות מקומיות, דוגמת iSEC של Eedoo, חברה בת של לנובו הסינית, שפותחה תחת הפיקוח הצמוד של השלטונות. פיקוח זה אילץ את החברה לשנות את המוצר כמה פעמים טרם השקתו, ואף הוביל את Eedoo לטעון כי מדובר בקונסולת “ספורט ובידור”, ולא בקונסולת משחקים.
יותר משחקים, פחות קומוניזם
כעת מסתמן שינוי במדיניות הנוקשה של הממשל: “אנחנו בוחנים את המדיניות. ערכנו כמה סקרים וקיימנו דיונים עם משרדי ממשלה אחרים על האפשרות לפתוח את שוק הקונסולות", אמר לעיתון מקור בכיר במשרד התרבות, שביקש להישאר בעילום שם. “ואולם, מכיוון שהאיסור הוצא על ידי שבעה משרדים לפני יותר מעשור, אנחנו זקוקים לאישור של כל הגורמים כדי לבטל אותו".
לדברי אנליסטים, שמועות בתעשייה על כך שיתכן ושוק הקונסולות הסיני יפתח, כבר הביאה כמה יצרניות מובילות לפתוח משרדים מקומיים שיאפשרו להן להיכנס למדינה במהירות - אם אכן יבוטל האיסור לבסוף. כך, לדוגמה, חטיבת הפלייסטיישן בסוני פתחה סניף במחוז גואנגדונג שבדרום-מזרח סין ביוני שעבר. מיקרוסופט, כבר השיקה במדינה את בקר התנועה קינקט. לדברי החברה, הקינקט לא משמש בסין למשחקים אלא לצורכי חינוך וטיפול רפואי.
האיסור הרשמי, שניתן לראותו כאירוני לאור העובדה שמרבית קונסולות אקסבוקס של מיקרוסופט וקונסולות ה-Wii של נינטנדו מיוצרות במפעלי פוקסקון הסיניים, לא מנע לחלוטין את כניסת קונסולות המשחקים למדינה - כפי שנכון לכל איסור רשמי בסין. הקונסולות הוברחו למדינה כבר עם השקת הפלייסטיישן 2 בשנת 2000. “סיטונאים העבירו קונסולות פלייסטיישן מיפן, מקוריאה הדרומית ומהונג קונג", סיפר לצ'יינה דיילי לְיוֹ שְׁווֹ, שב-12 השנים האחרונות מפעיל חנות למכירת קונסולות. “היית צריך רק למצוא אותם".
שיא המכירות של ליו היה בין 2006 ל-2010, בעקבות ההשקות המוצלחות של ה-Wii של נינטדו והאקסבוקס 360 של מיקרוסופט. “ב-2006 מכרתי 10 קונסולות ביום. הרווח היה גבוה כי היו פחות מתחרים”. מאז, צצו לליו מתחרים רבים: “כיום צרכנים יכולים לקנות קונסולות משחקים בכל שוק אלקטרוניקה גדול סמוך לביתם".