$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

דוד מנדלוביץ' מגייס 7 מיליון דולר לסטארט־אפ חדש

מנדלוביץ', שהיה בעברו גם המדען הראשי של משרד המדע, מגייס כספים להקמת סטארט־אפ חדש הנקרא קור פוטוניקס. הסטארט־אפ עוסק בפיתוח מצלמות סלולריות עם יכולות של מצלמות סטילס מקצועיות. לדבריו: "זה אפשרי שנגיע לאייפון 6"

אסף גלעד ותומר אביטל 06:5829.01.13

פרופ' דוד מנדלוביץ', לשעבר המדען הראשי במשרד המדע, מגייס 7.2 מיליון דולר להקמת חברת סטארט־אפ חדשה, הנקראת קור פוטוניקס (CorePhotonics). החברה עוסקת בפיתוח מצלמות סלולריות עם יכולות של מצלמות סטילס מקצועיות.

קור פוטוניקס שהוקמה בשנה האחרונה, הצליחה לגייס כבר 5.2 מיליון דולר. המשקיעה העיקרית היתה קרן מאגמה של יהל זילכה ומודי רוזן. פרט לה השתתפו במימון התעשיין השבדי מייקל כהן וקרן בטא אנג'לס - קרן אירופית מיסודו של רוברט סנט מאלו, שהשקיע באייסקווד, הסטארט־אפ הקודם של מנדלוביץ'. שני מיליון דולר נוספים יוזרמו לחברה בשבועות הקרובים על ידי קרן זרה נוספת, כך שהסיבוב כולו יסתכם ב־7.2 מיליון דולר שהושקעו בשלב הראשוני של החברה.

 

דוד מנדלוביץ'. "אנחנו עדיין חברה צעירה ומרובת סיכון" דוד מנדלוביץ'. "אנחנו עדיין חברה צעירה ומרובת סיכון" צילום: עמית שעל

 

מנדלוביץ' כיהן כמדען הראשי בין השנים 2008־2010. במשרד המדע הוא הכיר את נחי כץ, כיום מנהלה האדמינסטרטיבי של קור פוטוניקס, אשר כיהן כיועצו הבכיר של שר המדע פרופ' דניאל הרשקוביץ.

 

מנדלוביץ' נחשב לאחד מהמומחים המוכרים בעולם לפיתוח התקנים אופטיים ומצלמות סלולריות, והוא זכור כמי שבשנת 2007 מכר את אייסקווד תמורת 30 מיליון דולר לידי חברת ההתקנים הניידים טסרה. המצלמות באיכות 3–12 מגה־פיקסל שפיתח, מהוות כיום חלק בלתי נפרד מהטלפונים הסלולריים של סמסונג וטושיבה. לפי ההערכות, בשנה האחרונה נמכרו עשרות מיליוני מצלמות סלולריות שנשאו את המצלמה של טסרה.

 

לפני כחודשיים החליטה טסרה לסגור את מרכז הפיתוח שלה בתל אביב המבוסס על הסטארט־אפ הקודם של מנדלוביץ', ופיטרה 180 עובדים. שנה קודם לכן היא עברה מהתמקדות אסטרטגית במכירת רישיונות שימוש בטכנולוגיה לייצור ומכירת מצלמות. בעקבות המהלך פרש מנדלוביץ' מטסרה, והקים את קור פוטוניקס, יחד עם גל שבתאי, שותפו להקמת אייסקווד, וערן קאלי.

 

קור פוטוניקס פיתחה מספר התקנים, שנמצאים כיום בבחינה אצל יצרניות סלולר, וצפויים לצאת לשוק בשנת 2014. בבסיס הפיתוח שלה ישנם מנגנונים אלקטרוניים המאפשרים למצלמה הסלולרית לעשות זום מכאני, בניגוד לזום אלקטרוני, הנהוג כיום. המנגנונים מאפשרים גם צילום בתנאי מחסור באור, משמשים כחיישן תלת־מימדי, ומבצעים ייצוב אוטומטי. כמה מהיכולות הללו קיימות במצלמות סלולריות גדולות יותר, כמו המצלמות של נוקיה, אך אלה נחשבות לכבדות ויקרות. מנדלוביץ' מעוניין לאפשר את היכולות הללו במצלמות סלולריות פשוטות.

 

החברה מפתחת ידע ותכניות הנמכרות לחברות המייצרות רכיבים למצלמות סלולריות עבור יצרניות סלולר כגון HTC, נוקיה או אפל. "זה אפשרי שנגיע לאייפון 6", אומר מנדלוביץ' ל"כלכליסט", "אם כי אנחנו עדיין לא שם. אנחנו יודעים בדיוק מהם התנאים כדי לעבוד עם אפל, אבל עוד לא הגענו לנקודה שאנחנו רוצים לעשות זאת. היה משמח להיכנס לדור הבא של האייפון או הגלקסי של סמסונג, אבל אנחנו עדיין חברה צעירה ומרובת סיכון. אסור יהיה לנו להתמכר ללקוח אחד, מכיוון שהתלות בו יכולה לשנות את גורלנו בשנייה אחת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x