$
מכשירים ומדריכים

מחשבי כרום OS של גוגל הגיעו לכ-2,000 בתי ספר

מערכת ההפעלה העננית של גוגל לא הצליחה לתפוס אחיזה משמעותית בשוק המחשוב הנייד – אך עתה נראה שתפוצתה צומחת במהירות בקרב מוסדות אקדמיים

ניצן סדן 13:3602.02.13
גוגל הודיעה היום (ש') כי מחשבי הכרומבוק - נטבוקים מבוססי כרום OS, מערכת ההפעלה העננית שלה, הגיעו ל-2,000 בתי ספר ברחבי ארצות הברית. כך, לפי דיווח של אתר Engadget.
מערכת ההפעלה נחשפה ב-2010 ונשאה בשורה עבור חובבי הטכנולוגיה, המפרסמים ויצרניות החומרה, בהיותה מערכת הפעלה שמהירות פעולתה נשענת על החיבור לרשת ולא על מעבד וזיכרון המחשב. עם זאת, מחשבי מערכת ההפעלה לא זכו להצלחה מסחרית. ככל הנראה שמסיבה זו בחרה גוגל להתמקד בשוק האקדמי כדי להפיץ אותה.

 

כרום OS על מחשב הדגמה של גוגל כרום OS על מחשב הדגמה של גוגל

 

מערכת ההפעלה כרום OS היא פיתוח ייחודי של גוגל אשר מתבסס על שירותי ענן ולא על אחסון מקומי במחשב. מדובר במערכת הפעלה שניתן להפעיל מכל מחשב תומך ובכך לחסוך את הצורך במעבד חזק כדי להפעיל יישומים במהירות.

 

מדוע מדשדשת כרום OS?

 

כשנחשפה כרום OS, סברו פרשני טכנולוגיה בעולם כי תוכל להיות מתחרה חזקה שתאיים על הגמוניית מיקרוסופט בשוק – בשל הממשק שלה שמתבסס על דפדפן כרום הפופולרי, מאגר היישומים המקוונים של גוגל והמיתוג המצוין של החברה. בפועל, מערכת ההפעלה התבססה על מספר מצומצם מאוד של נטבוקים מתוצרת אייסר וסמסונג שמחירם היה גבוה יחסית.

 

מערכת הפעלה עננית לחלוטין טומנת בחובה פוטנציאל עצום לצרכן: תיאורטית, ניתן להתקין אותה על מחשבים ניידים ישנים ולהפעיל כל יישום מקוון במהירות גבוהה על אף החומרה המיושנת, שכן מהירות הפעולה תלויה במהירות החיבור לאינטרנט. אבל יצרניות המחשבים לא אהבו את הרעיון – שעשוי לפגום במכירות המחשבים שלהן. בנוסף, מחשב שכזה מצריך חיבור מהיר וקבוע לרשת וצרכנים הביעו חשש לפרטיותם – שכן גוגל מפורסמת בהיותה חברה שניזונה ממידע שאוספת ממשתמשיה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x