גוגל שולפת "מקבוק קילר": לפטופ בעל רזולוציה מסחררת
החברה הפתיעה את עולם הטכנולוגיה וחשפה את ה-ChromeBook Pixel, מחשב נייד עתיר ביצועים שהוא התשובה הניצחת שלה למחשבי המקבוק פרו רטינה מבית אפל. למחשב מסך מגע בעל הרזולוציה הגבוהה בעולם
- IDC: השליטה בשוק הטאבלט הולכת וחומקת מידי האייפד של אפל
- אחרי מיקרוסופט: האם גוגל מתכוונת להיות יצרנית מחשבים?
- גוגל היכתה את התחזיות בשורת הרווח, פיספסה בהכנסות
המוצר הוא ההיפך הגמור ממחשבי הכרומבוק שהציגו סמסונג ואייסר: בעוד האחרונים הם לפטופים ופשוטים, לשימוש בסיסי - המחשב החדש הוא תחנת כוח, בעל איכות תצוגה שעד עתה נראתה רק במחשבים המתקדמים והיקרים ביותר.
הרזולוציה הגבוהה בעולם
הנקודה החזקה ביותר בו היא מסך מגע בגודל 12.85 האינץ', בעל רזולוציה של 2,560 על 1,700 פיקסל (בצפיפות של 239 פיקסלים לאינץ') - גבוהה משל כל מחשב נייד בייצור סדרתי. יש לו יחס תצוגה של 3:2, כדי להבטיח תצוגה ברורה בעת גלישה. למסך בהירות גבוהה של 400 ניט, מה שתורם לתצוגה קריאה גם תחת תאורה ישירה. עם זאת, נמכרים כיום מחשבים ניידים בעלי בהירות גבוהה מזו.
פרט למסך, מדובר במחשב שנראה דומה לכמה מוצרים שכבר הושקו: מקלדת בתאורת LED בפריסה רחבה ביחס לגופו, מה שתורם להקלדה נוחה יותר, משטח עכבר גדול במיוחד וגוף שמורכב משלדת אלומיניום אחודה. הגוף עצמו עבה יותר משל המקבוק פרו רטינה המקביל לו - אך שוקל רק 1.5 ק"ג (לעומת 1.62 במק פרו רטינה 13 אינץ'). רוכשי הכרומבוק פיקסל ייהנו מטרה-בייט של אחסון בשרתי גוגל למשך שנה. לפי נתוני גוגל, זמן הסוללה של המכשיר עומד על כחמש שעות.
המחיר: 1,299 דולר לדגם בסיסי
הכרומבוק פיקסל מונע במעבד אינטל מסדרת i5 בעל שתי ליבות במהירות 1.7 גיגה-הרץ. גוגל לא פירטה את הדגם המדויק של המעבד. לצידו ארבעה גיגה של זיכרון פעולה ומעבד גרפי 4000HD של אינטל. במבט ראשון, לא מדובר בחומרה עוצמתית במיוחד. אולם חשוב לזכור שמערכת ההפעלה של הכרומבוק פיקסל היא עננית ולפיכך מצריכה רק שבריר ממה שדורשות מערכות הפעלה כוויינדוס ו-Mac OSx.
הוא יימכר בגרסאות WiFi ו-LTE דרך ורייזון האמריקאית. מכירתו תחל בשבוע הבא בנפחי אחסון של 32 ו-64 גיגה-בייט, במחיר של 1,299 ו-1,499 דולר בהתאמה. שמועות בנוגע לקיומו של המחשב הופיעו בתחילת החודש, בעקבות סרטון הדגמה שהופץ ברשת. ההערכות היו שאם אכן יושק מכשיר כזה, תחשוף אותו גוגל באירוע המפתחים שלה במאי.
גוגל אחרי מיקרוסופט
כניסתה של גוגל אל קטגוריית המחשבים הניידים מהווה כניסה אל תחום החומרה - מהלך אשר ביצעה גם מיקרוסופט בשנה שעברה. במקרה ההוא, זכתה מיקרוסופט לביקורת נוקבת מצד שותפותיה יצרניות המחשבים משום שהתחרות עמה אינה הוגנת ומקנה לה שולי רווח גבוהים במיוחד.
עם זאת, השותפויות של גוגל בתחום המחשבים הניידים הן מצומצמות בהרבה ומתבססות על דגמים בודדים של סמסונג, אייסר ו-HP אשר נמכרים בצורה מוגבלת - בעיקר למוסדות חינוך בארה"ב. גוגל מעולם לא ייצרה לפטופ בעצמה, למעט גרסת ההדגמה של מערכת ההפעלה העננית כרום OS.