E ink הציגה טלפון סלולרי בעל זמן סוללה של שבועות שלמים
מדובר באב טיפוס מתקדם, שמתבסס על מסך דיו אלקטרוני בדומה לזה של מכשירי הקינדל. בכך, יכול המכשיר להציג תמונה קריאה גם תחת אור השמש ולהיות קל משקל וחסכוני במיוחד בסוללה
- אסוס PadFone Infinity: סופר סמארטפון שהופך לטאבלט
- ברצלונה בידינו: החברות הישראליות כבשו את תערוכת המובייל
- גלקסי בלי לקרוע את הכיס: סמסונג חשפה טלפונים לצעירים
מסכי E ink הם בדרך כלל מונוכרומטיים ונמצאים בעיקר בשימוש בספרים אלקטרוניים. הם חסכוניים במיוחד באנרגיה - במכשירי קינדל, למשל, הם יכולים לאפשר עד חודש של זמן עבודה רצוף ולהיות קריאים גם תחת תאורה ישירה חזקה.
אבל עד כה, מסכי E ink לא חדרו לשוק הסלולר, משום שקצב רענון התצוגה שלהם איטי, הצבעים דהוים בגרסאות הצבעוניות והרזולוציה שלהם נמוכה ביחס למסכי סמארטפונים סטנדרטיים.
הטלפון הופיע לראשונה בסרטון שהועלה לרשת באוקטובר שעבר. עתה נודע כי מדובר בפרויקט רשמי של E Ink שמטרתו לעודד יצרני סלולר לשקול פיתוח טלפונים חכמים המבוססים על מסכי הדיו האלקטרוני.
לפי דיווח של Engadget, המכשיר סובל מבאגים רבים ומבוסס על גרסה ישנה יחסית של מערכת ההפעלה אנדרואיד - ג'ינג'רברד 2.3.5 עם מעבד Cortex A5 וממשק בסיסי ששם דגש על קריאת מסמכים וספרים דיגיטליים. הוא צפוי להציע זמן פעולה של מספר שבועות, לשקול 80 גרם בלבד ולעלות פחות מ-150 יורו.
ניירות חכמים, סוללות מתקפלות
אין כיום טלפונים סלולריים שמשתמשים במסך E ink מלבד המכשיר הרוסי המעניין YotaPhone, שכולל מסך מגע צבעוני בחזית ומשטח E ink מאחור שמיועד להצגת התראות ומידע. כך יוכלו המשתמשים לבדוק מיילים, למשל, בלי להדליק את המכשיר ולחסוך כך בסוללה.
במהלך התערוכה, הודיעה קוואלקום כי היא נכנסה לשיתוף פעולה של זכיונות ופטנטים עם היצרנית הרוסית, מה שיעזור להפיץ את המכשיר ברחבי העולם. חברת eInk מסרה לאתר Engadget כי עוד חברות מסביב לעולם עובדות כעת על מכשירים דומים, המשלבים מסכי LCD ומסכי דיו אלקטרוני.
החברה האמריקאית גם הדגימה אב טיפוס מסך דיו אלקטרוני גמיש ודק במיוחד, שיכול לאפשר להפוך כמעט כל משטח למסך - כולל טלפונים נפתחים עם עיצוב צדפה. החברה גם עובדת כעת על פאנלים אחוריים אלטרנטיביים שיעבדו בדומה ל-Yota ויוכלו להציע מידע חכם - ויעלו פחות מ-50 דולר.
החברה גם חוזה כי בעתיד הקרוב נראה "נייר חכם" - משטח דק, גמיש ומתקפל כמו נייר שהוא גם מסך מגע לכל דבר. מספר מפתחים מאוניברסיטת נורת'ווסטרן הדגימו בתערוכה סוללת ליתיום-יון גמישה מכל קודמותיה, שניתן למתוח אותה לגודל של פי כמה וכמה מגודלה המקורי בלי לפגוע בצבירת האנרגיה שלה.