$
אינטרנט

התקפות סייבר אינן גורמות לנזקים פיננסיים משמעותיים

כך קובע מחקר חדש, אשר בחן 100 תאגידים גדולים שנפלו קורבן לפריצות האקרים. יתכן שחלק מהחברות לא חשפו את היקף הנזק כדי שלא להפחיד משקיעים - אולם נראה שבעיית הסייבר חמורה פחות משנהוג לחשוב

נמרוד צוק 13:0508.04.13

תחקיר חדש של סוכנות הידיעות בלומברג מציג נתונים לפיהם מרבית הפריצות והתקפות הסייבר על תאגידים גדולים כלל לא גורמות לנזק פיננסי.

על פי התחקיר, רק 27 מתוך 100 התאגידים הגדולים בארה"ב הצהירו בשנים האחרונות בפני בעלי המניות שלהם כי היו מטרה למתקפה דיגיטלית או איום במתקפה כזו - ביניהם חברות כמו אינטל, AIG, גוגל, וול-מארט ומיקרוסופט.

 

12 מהחברות שהותקפו טענו כי להתקפות לא היתה כל השפעה על החברה. חברה אחת בלבד, בנק סיטיגרופ, הצהירה כי נגרמו לה נזקים פיננסיים בהיקף מוגבל כתוצאה מהתקפות דיגיטליות.  

 

האם ההאקרים הם מטרד ולא איום משמעותי על ארגונים? האם ההאקרים הם מטרד ולא איום משמעותי על ארגונים? צילום: גלעד קוולרצ'יק, shutterstock

 

ההצהרות ניתנות מאז אוקטובר 2011 לאחר הנחיית הרשות האמריקאית לניירות ערך (SEC) בדבר חובת פרסום כל התקפה שעשויה להיות בעלת משקל בהחלטה אם לקנות או למכור מניות.

 

החברות מסתירות מידע

 

כמה מהגורמים המעורבים סבורים שהחברות מסתירות מידע משמעותי על הפריצות למערכות המחשב שלהן, מחשש לפגיעה בערך המניה. קוקה קולה, לדוגמה, סבלה ב-2009 מפריצה למחשביה בנסיון לגנוב מידע על עסקת ענק לרכישת חברת משקאות סינית, אולם בחרה שלא לדווח על נסיון הפריצה לבעלי המניות. כך, על פי מידע שפרסם ה-FBI.  מספר חברות, בהן אמזון ו-Verizon, התבקשו על ידי הועדה לספק מידע נוסף מעבר למה שפרסמו מיוזמתן.

 

לפקידי הממשל בוושינגטון מספרים התאגידים סיפור שונה, לפיו סודות מסחריים בשווי מילארדי דולרים נגנבים או מצויים בסכנת גניבה בידי חברות זרות באמצעות פריצות למחשביהם. מייק רוג'רס, ראש ועדת המודיעין של הסנאט טען לאחרונה שגורמים זרים גונבים מיליארדים בהתקפות דיגיטליות, ומפקד מטה הסייבר של ארה"ב, קית' אלכסנדר, הגדיר את את פשיעת הסייבר כהעברת הממון הגדולה בהיסטוריה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x