חנות האפליקציות של אמזון מגיעה לישראל
חנות האפסטור של קמעונאית הרשת מתרחבת ומגיעה ל-200 מדינות. היא מציעה מגוון רחב של אפליקציות אנדרואיד, ומתחרה בגוגל פליי
אמזון ממשיכה להגדיל את דריסת הרגל שלה בענף המובייל, ואתמול (ד') היא הכריזה על צעד משמעותי בכיוון עם פתיחת חנות אפליקציות האנדרואיד שלה למשתמשים ב-200 מדינות, ביניהן גם ישראל. עד כה פעלה החנות בארה"ב, בריטניה, ספרד, יפן, גרמניה וצרפת בלבד.
- המפתחים רועדים: אפל בדרך לטיהור האפסטור ממתחרים
- הפסד שיא לפוקסקון, יצרנית מכשירי אפל: 316 מיליון דולר
- ימיה של אמזון כמניה היקרה ביותר במדד S&P 500 ספורים
חנות האפליקציות של אמזון מתחרה בגוגל פליי הרשמית, ובחנויות אלטרנטיביות נוספות לאפליקציות אנדרואיד, ומתמקדת במשחקים. עבור משתמשי קינדל פייר היא משמשת כתחליף בלעדי לחנות של גוגל, והיא מציעה תכונות בעלות ערך מוסף כגון אפליקציות בתשלום שניתנות להורדה בחינם למשך יום אחד ואפשרות להתנסות באפליקציות דרך הדפדפן ללא תשלום למשך חצי שעה.
במסגרת ההתרחבות של חנות האפליקציות, מפתחי אפליקציות עצמאיים יכולים לבקש להפיץ את האפליקציות שלהן גם במדינות החדשות, על מנת לבנות את מסדי הנתונים המקומיים. החנויות המקומיות עצמן יפתחו עבור משתמשי הקצה בהדרגה לאורך החודשים הקרובים. אמזון לא מסרה תאריכים מדויקים. לעת עתה, אין לאמזון כוונה להרחיב את ההפצה של מכשירי הקינדל פייר שלה, שעדיין נמכרים רק בארצות הברית ובמספר מדינות באירופה.
אמזון מקווה כעת לפתות יותר מפתחי אפליקציות שיעבירו את הפיתוחים שלהם מגוגל פליי לאפסטור. מעבר להרחבת החנות, החברה גם הוסיפה מערכת פרסום פנימית לשילוב באנרים באפליקציות ושימוש במטבע הוירטואלי של אמזון, Amazon Coins, לרכישת אפליקציות ותכונות בתשלום בתוך אפליקציות חינמיות. בדרך זו, אמזון מקווה לשפר את שיעורי המוניטיזציה של אפליקציות המוצעות בחנות שלה - נקודה שממנה גוגל פליי סובלת במיוחד.
עבור מפתחי משחקים, אמזון מציעה את GameCircle, פלטפורמה חדשה שלטענת החברה מסייעת להגדיל את ההכנסות ממכירת משחקים בעשרות אחוזים לעומת הגרסאות הרגילות שלהם, שמופצות דרך גוגל פליי.