בשורה למגזר מדעי החיים: משרד האוצר יקדם ניסויים קליניים
התיקונים לחוק ההסדרים מציגים שינוי במדיניות הניסויים הקליניים, מה שיאפשר לסטארט-אפים לבצע את הניסויים בארץ ולהאיץ את פיתוחי מוצריהם. זאת, תוך סיוע ממשרד הבריאות
חוק ההסדרים החדש אינו נושא בשורות רבות לתעשיית ההייטק. באוצר להתייחס אליה בשני סעיפים בלבד ושניהם אינם כוללים השקעה כספית כלשהי מצד ממשלת ישראל.
- "המדינה מפנה נכים לטקסטיל, לא להייטק"
- IVC: שפל בעסקאות הפרייבט אקוויטי בישראל מתחילת 2013
- סקר חדש: אנו בפתחו של גל אקזיטים
הסעיף הראשון עוסק בצמצום הרגולציה בתחום הניסויים הקליניים. לדברי גורם באוצר חברות הסטארט-אפ בישראל בתעשיית מדעי החיים משוועות לבצע את הניסויים הקליניים שלהם בארץ ולא לנדוד לאירופה או ארצות הברית. קשיי הרגולציה כיום בישראל מכריח רבות מהן לנדוד למקומות אחרים.
על פי הערכות מכניס תחום זה לישראל באמצעות חברות התרופות הבינלאומיות סכום של כ-300 עד 400 מיליון שקל בשנה, סכום שצפוי לגדול עם השינויים הרגולטורים.
בתוכנית המשותפת לאוצר ולמשרד הבריאות יש מספר סעיפים: קיצור לוחות הזמנים לאישור ניסויים קליניים כך שהתהליך לא יארך יותר מ-90 יום, פתיחת האפשרות להגשת בקשות לניסויים קליניים לבתי החולים ולמשרד הבריאות במקביל (כיום ניתן להגיש רק דרך בתי החולים) ושיפור מערך ההכנה והליווי של משרד הבריאות לחברות לאורך התהליך. בנוסף, תשופר השקיפות, המידע והקשר בין חברות ויזמים למשרד הבריאות בקשר לבקשות שהגישו. באוצר מעריכים שהתוכנית תאושר תוך חצי שנה.
סעיף נוסף בחוק ההסדרים מטיל על המדען הראשי במשרד הכלכלה לקדם את העסקים של התעשיה הטכנולוגית הישראלית בסין, הודו וברזיל.